Hae
Saran kotikolo
Kaupallinen yhteistyö

Apua pysähtymiseen: testissä QuietOn Sleep – korvatulpat

Kaupallinen yhteistyö: Quieton Sleep

Meillä on ollut useamman kuukauden ajan testissä suomalaiset QuietOn – korvatulpat. QuietOn on aivan omanlaisensa korvatulppa. Se yhdistelee normaalista korvatulpasta poiketen passiivista äänenvaimennusta ja aktiivista vastameluteknologiaa hiljaisuuden luomiseksi, minkä vuoksi niitä suositellaan käytettäväksi etenkin lentomatkustaessa matkustamon metelin vaimentamiseksi. Sattuneesta syystä emme ole päässeet kuulokkeita lentokoneessa testaamaan, mutta kotioloissa meteli on ollut kesästä asti sellaista luokkaa, että laadukkaille korvatulpille on ollut tarvetta.

Voit tutustua QuietOniin tarkemmin myös täällä.

 

Kaksi hyvin erilaista nukkujaa

Minä olen oikeastaan aina ollut hyvä nukkumaan. Pystyn nukkumaan vaihtelevissa paikoissa, erilaisissa sängyissä, autossa, lentokoneessa ja mökkilaiturilla. Kaiken kaikkiaan nukahdan nopeasti ja nukun sikeästi aamuun asti. Toki jokaiselle sattuu välillä levottomiakin öitä.

Mieheni sen sijaan nukkuu todella huonosti, kärsii unettomuudesta ja häiriintyy pienimmistäkin äänistä. Jossain määrin heikkouninen hän on ollut ennenkin, mutta ongelmat todella kärjistyivät hänen sairastuttuaan useampia vuosia sitten. Meille on asennettu makuuhuoneeseen äänieristetty ovi, joka pidetään öisin auki, jotta kuulemme lapsen mahdollisesti huudellessa.

Minä herään aamuisin ajoissa, ja herätessäni suljen oven. Mikään eristys ei kuitenkaan poista kadulta tulevia ääniä. Asumme aika vilkkaasti liikennöidyn tien varrella, ja lisäksi tiellä on nykyään myös työmaa tulevaa ratikkaa varten. Minun uniini työmaa ei ole juuri vaikuttanut, mutta miehelle, joka saattaa muutenkin nukahtaa vasta aamun pikkutunneilla, se on huomattavan raskasta.

Omalla kohdallani haaste on päiväaikaan. Syksyn työprojektin aikana tein töitä pääosin etänä kotona, ja ikkunan alla jyskyttävä katupora kiristi hermoja. Nyt kun töitä ei ole ollut, työmaan meteli ärsyttää muuten vain kotona ollessa. Koko ajan tulee mekkalaa jostakin. Kaivinkone kaivaa ja rekat ajelevat edestakaisin. Viimeisen parin kuukauden aikana koneet ovat jatkaneet iltakymmeneen saakka. Yritän välillä nukahtaa päiväunille, mutta kolina herättää saman tien. Myös yksi jos toinenkin naapuri tuntuu poraavan ja vasaroivan vähän turhan tiheään. Kerrostalon iloja.

 

Korona, karanteeni ja kaivinkoneet

On melko epäkätevää, että korona ja lisääntynyt kotona vietetty aika ovat osuneet samaan aikaan työmaan pystyttämisen kanssa. Kun vielä on päällä työnhaku ja sen aiheuttama stressi sekä muut huolet, rauhoittumiselle on varattava lisää aikaa. Meillä on vakaa aikomus muuttaa vähän rauhallisempaan ympäristöön, mutta se ei onnistu nyt ihan tähän hätään. Apua rauhoittumiseen, hiljaisuuteen ja lepoon on haettu muun muassa kokeilemalla QuietOn Sleep tulpista.

Mies kokeili jonkin aikaa käyttää QuietOn – korvatulppia nukkuessaan. Ei koko yötä, mutta aamun tunneilla metelin kasvaessa sekä työmaan aloittaessa toimintansa kuin lapsen herätessä uuteen päivään.

Itse en ole tottunut korvatulppia juuri käyttämään. Totta puhuen koen ne vähän ahdistaviksi. QuietOn Sleep tuntui korvassa aika hyvältä, vaikka se ei olekaan yhtä joustava kuin vaahtomuovinen versio. Tulpat ovat kuitenkin pienet ja ergonomisesti suunnitellut. Mahdollisuus valuta oikeankokoinen pää on iso plussa. Tulpat myös pysyvät korvissa hyvin. Itse nukun aika lailla kuin tukki, eikä tulppien testaamiselle yöunilla ollut vielä tarvetta. Sen sijaan  tuli kokeiltua useampaan kertaan päiväunilla sekä työskennellessä.

QuietOn -korvatulpat toimintaperiaate

Korvatulpat ovat pienet, tyylikkäät ja kompaktit. Ne tulevat pienikokoisessa kovassa ja kestävän oloisessa rasiassa, johon myös korvatulppien latausjohdon saa kiinnitettyä. Rasia mahtuu helposti vaikka taskuun, minkä vuoksi Quieton – korvatulpat on helppo kuljettaa mukana minne vain.

QuietOn-tulpissa on valmistajan mukaan aktiivinen vastameluvaimennus, ja ne ovat parhaimmillaan matalien äänten kuten kuorsauksen, seinien läpi kantautuvien ja lentokoneen matkustamon melun torjumisessa. Tällaisia matalia äänitaajuuksia ovat muun muassa lentokoneiden aiheuttaman melu sekä tehtaiden ja rakennuksien seinien läpi kantautuva melu.

Korvatulppiin on olemassa kolmet erikokoiset päät, jotta ne saisi sopimaan juuri omiin korviin. Rasiassa tulee valmiina koot S, M ja L. Tulpat on tärkeää saada korviin oikein, jotta ne eivät kovana materiaalina paina ikävästi korvassa kyljessä nukkuessa. Iinä onkin iso ero kertakäyttöisiin vaahtomuovitulppiin, jotka antavat hyvin periksi.

Paketti sisältää säilytyslaatikon, korvatulpat, 3 eri kokoiset vaihtopäät ja latausjohdon. Tulpat ladataan säilytyslaatikossa.

 

Sain QuietOnin puolelta hyvät ohjeet tulppien asettelemiseksi oikein, ja siihen on olemassa myös kuvia ja videoita avuksi. Miehen oli vaikea saada tulpat istumaan hyvin, mutta itse tunsin saavani ne korviin ihan ok. Hyvä istuvuus on ensisijaisen tärkeää myös tulppien toimivuuden kannalta. Jos tulpat eivät ole kunnolla paikoillaan, ei vastamelu toimi tarkoituksenmukaisesti.

Korvatulpissa on erillinen nappi, jota painamalla saa valittua joko ääni- tai vastamelu-asetuksen. Vastamelun tarkoitus on blokata ulkopuolisia ääniä, kun taas äänitaso toimii korvatulppien tavoin, mutta laskee esimerkiksi puheen läpi.

Quieton käytössä

Korvatulppia kokeiltiin eri ympäristöissä ja eri tilanteissa. Yöllä, illalla muiden äänien hiljentämiseksi, aamulla unen parantamiseksi, liikenteessä häiritsevän metelin vaimentamiseksi. Lentokoneessa, jonne QuietOnia ensisijaisesti markkinoidaan, ei päästy kokeilemaan. Uskoisin ainakin itse hyötyväni tulpista koneessa vaikka en nukkuisikaan, sillä matkustamon kova humina on juuri niitä ääniä jotka koen itse hyvin rasittavina. Olisi varmasti miellyttävämpää keskittyä lukemiseen, kun melutasoa saisi vähän alemmas.

Tein itse syksyn ajan töitä pääosin etänä kotona. Varsinkin rajoitusten kiristyessä työpäivät kuluivat täysin omassa työhuoneessa, kun vielä aiemmin osa työpäivistä kului toimistolla tai kirjastossa. Työmaan meteli, pihalla leikkivät lapset ja välillä myös oma lapsi tekivät keskittymisestä haastavaa. Kokeilin työskennellä QuietOn Sleep tulpat korvissa vaimentaakseni ylimääräisiä ääniä.

Lasten ääniin tulpat eivät juuri tehonneet. Korkeat kiljaisut, huutelu, nauru – kaikki se menee taajuudelle, jota valkoiselta kohinalta kuulostava vastamelu ei peitä. Vaimentaa toki, kuten muutkin korvatulpat. Yhtä lailla kuorsaus ja puhe kuuluivat hyvin läpi. Tätä kokeiltiin ennen varsinaista nukahtamista, kun toinen laittoi tulpat korviinsa ja kokeili molempien modejen kanssa miten puhe ja kuorsauksen äänet kantavat.

Sen sijaan työmaalta tuleviin kaivinkoneen ääniin ja liikenteeseen tulpista oli iso apu. Häiritsevä kolina peittyi vastamelun alle yhtenäisemmäksi äänimaailmaksi. Yksittäinen kiven kolahdus ei kummemmin erotu muusta. Suhina peittää korvilta häiriötekijät, mutta tekee sen nimenomaan blokkaamalla muut äänet vastaääntä hyödyntämällä. Lopputuloksena on tasainen vaimennus. Suhina estää muiden äänien kuulumisen, mutta on kuitenkin niin huomaamatonta, ettei sitä erota varsinaiseksi ääneksi. Häiritseviä ääniä ei siis vaihdeta korvissa kuuluvaan suhinaan, vaan tarkoitus on nimenomaan saada aikaan hiljaisuus kahden äänimaailman sulkiessa toisensa pois.

 

Oheinen kaavio näyttää millä periaatteella vastamelu tulpat toimivat.

 

Vastamelun idea on blokata ulkopuoliset äänet sotkemalla ne tulpista kantautuvaan suhinaan.

 

Vastamelu kuulostaa sanana voimakkaalta, mutta tulppien vastamelu ei tosiaankaan ole kovaäänistä. Korvat pysyvät siis suojattuina eivätkä altistu voimakkaalle melulle. Tulpista kuuluva suhina on itse asiassa niin mietoa, että sitä on välillä vaikea erottaa hiljaisuus – modesta. Kun eron oppii huomaamaan, tekee suhina-taajuus ison eron. Sen sijaan hiljaisuus-modea ei juuri tullut käytettyä. Näiden tulppien juttu on juuri se vastamelu.

Mies ei juuri hyötynyt tulpista nukkuessaan. Haasteet unen kanssa ovat todennäköisesti liian suuria, että ne yksillä tulpilla korjattaisiin. Epäilen myös, ettei malli sovi hänen korviinsa kuten pitäisi. Pääasiassa hän herää ääniin, joita ei tulpilla korjata. Rauhoittavana tekijänä ne kuitenkin toimivat. Kun on valvonut melkein koko yön, ja juuri nukahdettuaan herää kaivinkoneen käynnistymiseen, tulpat toimivat vähän kuin tyynyn vetäminen pään päälle. Ne laimentavat ärsyttävyystekijää, auttavat rauhoittumaan ja hengittämään syvään. Ne antavat vähän aikaa omassa rauhassa, omassa tilassa, ilman uuden päivän välitöntä vyörymistä päälle.

 

Kenelle suosittelen?

Uskon, että näistä tulpista olisi hyötyä myös lentomatkustaessa ja esimerkiksi yöjunassa. Itse en lapsen kanssa liikkuessa näe sitä mahdollisuutta kovin nopeasti, kun ihanaan horrokseen ei voi upota huolehtimatta lapsen tarpeista. Mutta työrauhaa tulpat ovat todella tuoneet. Pidän siitä, että QuietOn – korvatulpat ovat helposti ladattavissa ja että niiden akku kestää pitkään. Mainio valinta siis matkalle! Autossa ne auttavat hiljentymään hetkeksi omaan rauhaan ja viemään pois talvirenkaiden mekkalaa moottoritiellä. Etenkin väsyneenä liikenteen äänet on joskus saatava pois.

Hankalaksi korvatulpat tekee niiden tarkka asettelu. Mallin on oltava oikean kokoinen, ja se on saatava osumaan korvaan oikein. Muuten tulpista ei juuri ole hyötyä. Ne ovat myös arvokkaat, mikä tekee hankinnasta aina isomman päätöksen. Toivon, että oma kokemukseni auttaa muita päätöksen teossa. QuietOnilta on saanut erinomaista apua tulppien käyttöönotossa ja tukipalvelu on olemassa jokaista asiakasta varten. QuietOnilla on myös tyytyväisyystakuu, joten suosittelen todella kokeilemaan olisiko näistä tulpista apua myös sinulle tai läheisellesi.

Suosittelisin QuietOn Sleep – korvatulppia ensi sijaisesti paljon matkustaville. Jos aikaa kuluu lentokoneessa, junassa, autossa ja bussissa ja samalla haluaisi saada vähän levättyä, näistä tulpista voi olla iso apu. Yhtä lailla jos koti sijaitsee vilkkaasti liikennöidyllä reitillä, tulpat tekevät nukkumisesta levollisempaa. Meillä ne eivät lapsiperheen ääniä onnistuneet estämään, mutta liikenteen ja työmaan meteliä hyvinkin tehokkaasti. Tavalliset korvatulpat eivät ole pystyneet samaan. Uskoisin QuietOnin olevan hyödyllinen hankinta myös nykyaikaisissa avokonttoreissa ja äänekkäissä toimistotiloissa työskennellessä. Tulpat korvissa saa vaimennettua ulkopuolista äänimaailmaa ja keskityttyä paremmin omaan työskentelyyn.

 

QuietOn Sleep

Ennen kaikkea, QuietOn – korvatulpat antavat käyttäjälleen hetken aikaa. Tulpat tarjoavat mahdollisuuden hiljentymiseen, oman tilan ottamiseen ja rauhoittumiseen maailmassa, joka ei pysähdy. Väsyneenä, ärtyneenä ja kiireisenä ulkopuolisten äänien vaimentaminen ja rauhassa hengittäminen voi tehdä ison eron päivään. Se lataa akkuja, se antaa voimia ja helpottaa keskittymistä päivän haasteisiin.

 

Kiinnostuitko?

Nyt on mahdollisuus tutustua QuietOniin omassa käytössä alennettuun hintaan!

 

Alekoodilla   sara10   saatte QuietOnin verkkokaupassa

10% alennuksen tilauksesta!

Alekoodi on voimassa helmikuun loppuun asti.

 

Hanki itselle, hanki lahjaksi, hanki rauhoittumiseen ja hiljentymiseen. Jos ikinä tuskailet metelin, rauhoittumisen, univaikeuksien tai ylimääräisten ääniärsykkeiden kanssa, kokeile QuietOn – korvatulpat. Apu saattaa hyvin pienessä, mutta tehokkaassa pakkauksessa.

 

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi

Facebook

Parhaat ruokablogit

Kaupallinen yhteistyö: Quieton Sleep

2 kommenttia

  1. Erkki kirjoitti:

    Olen kiinnostunut. Ympäristö ja äänet, joihin etsin vaimennusta on kerrostalo –
    yläkerran kanta-astujan askeläänet.

    • sarankotikolo kirjoitti:

      Kannattaa kokeilla. Yksittäisiä kovia ääniä en usko näiden estävän, jos ne ovat suurin ongelma. Nämä en ensisijaisesti suunniteltu kuitenkin estämään tasaiset jatkuvat äänet, kuten lentokoneen hälinä ja vaikka liikenne. Mutta kehitystäkin on jo tehty joten kannattaa ehdottomasti kokeilla! He ovat myös todella mukavia ja asiakaspalveluhenkisiä, joten jos haettua hyötyä ei saa palautus onnistuu varmasti joustavasti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *