Hae
Saran kotikolo

Rapeat falafelvohvelit

Rapeat falafelvohvelit ovat maukas ja monipuolinen ateria! Suolaiset vohvelit toimivat lukuisten eri täytteiden kanssa, ja niistä saa herkullisen lounaan, päivällisen tai iltapalan isollekin porukalle.

Minä tein falafelvohveleiden kaveriksi matbuhaa, ja lisäksi kaverina oli tietty tsatsikia ja hummusta. Myös ruokaisammat täytteet kannattavat, jos vohvelit ovat itsessään pääruoka. Nyt ne nautittiin salaatin ja muiden lisukkeiden kanssa.

Falafelvohveleiden valmistamiseen tarvitsee vohveliraudan, mutta muuten ainesten ja valmistuksen kanssa pääsee helpolla.

 

Falafelvohvelit

1 paketti valmista falafelseosta (käytin Sevanin pakettia, 2x100g pussit)

4dl vettä

1/2dl juoksevaa rasvaa, esim. oliiviöljyä

1tl psylliumia

1tl leivinjauhetta

Rasvaa paistamiseen

HUOM. Suhteuta nesteen määrä pakkauksessa annettuun ohjeeseen. Sevanin paketissa on falafelpyöryköitä varten ohje 1 pussi+1dl vettä, tähän seokseen meni siis tuplamäärä vettä kuin alkuperäisessä ohjeessa. Mutta jos käytät eri merkkistä valmisseosta, voi ohjeessa annetun veden määrä olla eri, joten huomioi se nesteen määrässä.

Sekoita kuivat ainekset kulhossa, ja lisää sekaan vesi ja rasva. Anna taikinan turvota sen aikaa, kun vohvelirauta lämpenee.

Paista taikinasta vohveleita vohveliraudan ohjeen mukaan. Itselläni on paksuja belgialaisia vohveleita tekevä rauta, ja tällä määrällä tuli melkein 5 kokonaista vohvelia, jotka pilkoin neljäsosapaloiksi. Normaalilla vohveliraudalla tulee ohuempia vohveleita, ja luonnollisesti enemmän.

Tarjoa falafelvohvelit tuoreena haluttujen täytteiden kanssa. Katso esimerkiksi ohje pikana valmistuvaan matbuhaan ja maidottomaan tsatsikiin.

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *