Hae
Saran kotikolo

Millä täyttää lapsen joulukalenteri?

Meidän tyyppi täyttää heti joulukuun alussa itsenäisyyspäivänä kaksi vuotta. Tein lapselle jo viime vuonna oman joulukalenterin (katso Vauvan joulukalenterin), ja totta kai tänä vuonna oli sama homma. Samana haasteena tuntuu vain olevan nyt joka vuosi, että millä täyttää lapsen joulukalenteri?

Käytössä on vielä viime joululta tuttu puinen kalenteri pienillä laatikoilla, joka on samalla aivan ihana joulukoriste! Haasteena tosin on kalenterin luukkujen pieni koko. Lapsi ei sinänsä välitä onko luukussa vaikka vain yksi rusina, luukun avaaminen aamuisin on joka tapauksessa ihan yhtä hauskaa. Itse vain keksisi kivoja ylläreitä helpommin, kun koon puolesta olisi vähän liikkumavaraa. Tai välttyisi siltä hirveältä turhalta muovikrääsältä ja voisi täyttää kalenterin ihan hyödyllisilläkin jutuilla, kuten heijastimella ja hammastahnalla. Tein täytetyn kalenterin lahjaksi myös kummipojalle, ja sinne mahtuikin vähän paremmin erilaista. Ensi vuonna saa naperon mummi ottaa kalenterin vastuulleen, kun on jo vuosien ajan rakentanut sellaiset siskon lapsillekin. Mummi laittaakin yllätyksiä vähän isommalla kädellä.

Joulukalenteriin mahtuu tosiaan vain pikkujuttuja, mutta halusin niiden silti olevan hauskoja ja vähän erilaisia. Sinänsä joulukalenteri saa täyttyäkin pienillä jutuilla, koska joulukuussa synttäreiden ja joulun takia paketteja tulee vähän koko ajan. Liika on liikaa ja menettää lopulta merkityksensä kokonaan. Uskoisin, että kalenterin luukusta löytyvä pikku herkku tai uudet kivat tarrat ovat suhteessa mieluisampia, kuin päivittäin löytyvä uusi pehmolelu tai ne todella turhat muovikrääsät. Kuitenkin luukun avaaminen päivittäin tuo siihen joulun odotukseen omaa taikaa ja jännitystä.

Kuten viime vuonna, kirjaan laatikoiden yllätykset ylös ihan listamuodossa. Jospa tästä löytyisi hyviä ideoita vielä muillekin. Kuvissa on sekaisin oman naperon ja kummipojan kalentereiden täytteitä.

 

Millä täyttää lapsen joulukalenteri?

 

 1. Lappu ”Mitä löytyy maton alta?” (Tonttulakki illan pukkujouluihin)
 2. Unicorn hedelmänamit
 3. Lappu ”Keittiön pöydällä olisi ripustettavaa joulukuuseen” (kaksi yksisarvista kuusenkoristeiksi)
 4. 3 kimaltavaa nipsiä
 5. 2 siirtokuvatatuointia
 6. Pikkutavaraa nukkekotiin (ruokapaketteja)
 7. Lappu ”Käy kurkkaamassa vessan maton alle” (pieni lumisadepallo, jonka sisällä joulupukki)
 8. Tarroja
 9. 2 siirtokuvatatuointia
 10. Nukkekodin tavaroita (keittiötarvikkeita)
 11. Tarroja
 12. Lappu ”Mitä löytyy olkkarin sohvalta?” (Ponisukat)
 13. Tarroja
 14. Unicorn hedelmänameja
 15. 2 siirtokuvatatuointia
 16. Nukkekodin tavaroita (pieni lapio)
 17. Nukkekodin tavaroita (kastelukannu)
 18. Joulutarroja
 19. Lappu ”Mitä löytyy työhuoneen sohvalta?” (Ponisukat)
 20. Nukkekodin tavaroita (maustepurkkeja)
 21. Unicorn hedelmänameja
 22. 1 siirtokuvatatuointi
 23. 3 kimaltavaa nipsiä
 24. Lappu ”Hyvää joulua! Aamupalapöydässä odottaa jouluherkku” (Moo Free joulupukkisuklaa)

 

Isomman kalenterin etuna olisi, että sinne mahtuisi paremmin niitä vähän kooltaan suurempia, mutta hyödyllisiä yllätyksiä. Kummipojan kalenteriin tuli paljon samanlaista, kuten Ryhmä Hau nameja, tatuointeja ja tarroja, joulutikkari ja sukat, mutta sinne mahtui kivasti myös muun muassa Xylitol-pastilleja, laastareita, heijastin ja suihkusaippua. Pieniä, mutta käytännöllisiä lahjoja. Vaikka en tosiaan ole sitä mieltä, että lahjojen tulisi olla kovin kummoisia, kun niitä kaiken lisäksi tulee joulukuussa paljon muutenkin, isompaan kalenteriin olisi kieltämättä helpompi keksiä juttuja. Tässä nyt on mukana useampi lappu, joka kertoo mistä päivän yllätyksen voi löytää. Näin mukaan sai vähän isompiakin juttuja. Lisäksi minulla on ollut jemmassa pieniä nukkekodin esineitä, jotka päätin pistää nyt kalenteriin. Voi olla että katoavat toisaalta heti, kun niitä kannellaan ympäri kämppää, mutta ainakin mahtuivat kivasti luukkuihin.

Mutta onhan tuo puinen kalenteri hieno. Ensi vuonna siitä tulee minun ja mieheni kalenteri, jonka voimme täyttää yhdessä, vuoropäivin. Jättää vaikka kivoja viestejä tai lahjoa toisiamme yhteisellä tekemisellä. Ja lapselle voi sitten laittaa vaikka sitä hammastahnaa.

Haluan tosin myös lisätä jatkossa paljon tekemiseen liittyviä lappuja, jotka ovat erityisen kivoja sitten kun lapsi osaa ne itse lukea. ”Pääset illalla elokuviin.” ”Tänään mennään joulukonserttiin.” ”Nyt lähdetään aamupalalle ravintolaan.” Koronasta vaan eroon niin voi että mitä kaikkea kivaa voikaan keksiä!

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi

Facebook  

Parhaat ruokablogit 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *