Hae
Saran kotikolo

Hampunsiemennäkkäri on täynnä makua!

Tein pitkästä aikaa kotitekoista näkkäriä, ja se ajatus lähtikin siitä, kun löysin ihanaa hampunsiemenrouhetta. Hampunsiemennäkkäri onkin erityisen ravitseva ja maukas näkkileipä: se on täynnä hyviä rasvoja, proteiinia ja aminohappoja. Hampunsiemenissä on itse asiassa kaikkia kehollemme välttämättömiä aminohappoja! Kun vielä käytät leivonnassa kikhernejauhoja, saat vielä lisättyä runsaasti kuitua, magnesiumia, kaliumia ja rautaa, muun muassa.

Voit tehdä hampunsiemennäkkäriä kahdella tavalla: käyttämällä kokonaisia hampunsiemeniä tai rouhetta. Rouhe on sikäli helpompaa, että se sekoittuu pienenä silppuna ympäri taikinaa, mutta kokonaiset siemenet toimivat myös. Kannattaa kuitenkin käyttää kuorittuja hampunsiemeniä, sillä kuorelliset jäävät todella koviksi.

Voit myös käyttää jotakin muuta jauhoa, kuin kikhernejauhoa. Paras vaihtoehto näkkäriin on riisijauho, joka tekee näkkäristä rapeaa ja kuivaa ja on maultaan sopivan neutraalia. Kaurasta saa myös tehtyä ihanaa näkkäriä (katso ohje), mutta tässä näkkärissä se ei ole paras vaihtoehto. Kikhernejauho tekee näkkäristä entistäkin ravitsevampaa, mutta se myös sopii makunsa puolesta mainiosti yhteen hampunsiemenien kanssa. Kikhernejauhoa saa nykyään monista peruskaupoista, joten kannattaa ehdottomasti kokeilla.

Ohjeella tulee kaksi pellillistä.

 

 

Hampunsiemennäkkäri

 

4dl rouhittuja hampunsiemeniä

  6,5dl jauhoja (kikherne)

1,5tl psylliumia

1tl suolaa

1tl kuivattua oreganoa

5,5dl vettä

 

Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää lopuksi vesi. Sekoita taikina yhtenäiseksi massaksi. Taikinasta tulee löysää, mutta ei vetisen juoksevaa.

Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Siihen kannattaa tehdä veitsellä valmiiksi viiltoja, jotta saat sen murrettua helpommin palasiksi paistamisen jälkeen.

Paista näkkäriä uunissa 175 asteessa 40 minuuttia tai kunnes se on kunnolla kuivunut.

Valmis hampunsiemennäkkäri säilyy hyvin huoneenlämmössä ja se maistuu upealta esimerkiksi keittojen ohessa. Hampunsiemennäkkäriä voi myös murentaa keittojen pinnalle tai salaatin sekaan ihanaa rapeaa suutuntumaa lisäämään.

 

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi

Facebook

Parhaat ruokablogit 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *