Hae
Saran kotikolo

Vegaaninen valkosuklaavanukas ja karamellisoitua banaania

Valkosuklaata ja vanukasta, voiko parempaa ollakaan? Ihana vegaaninen valkosuklaavanukas vaatii vain muutamien minuuttien työn, ja loppu tekeytyy itsekseen jääkaapissa lohkeavaksi ja herkulliseksi kotitekoiseksi vanukkaaksi. Vegaaninen valkosuklaavanukas on makeaa, mutta samalla ihanan raikkaana pysyvä makea herkku, joka maistuu monien erilaisten lisukkeiden kanssa.

Vegaaninen valkosuklaavanukas vaatii vain muutaman raaka-aineen, mikä tekee siitä loistavan valinnan nopeaksi ja helpoksi makeaksi herkuksi. Valkosuklaavanukkaasta saat maistuvan jälkiruuan isommallekin seurueelle, ja koska se on gluteeniton, maidoton ja vegaaninen, se sopii myös moneen eri ruokavalioon.

Valkosuklaavanukkaalle sopivat monet erilaiset lisukkeet, joita voi vaihdella vaikka satokauden mukaan. Kokeile kesällä tuoreita marjoja, syksyllä omenasosetta ja talvella vaikka näitä koukuttavia karamellisoituja banaanin palasia. Karamellisoidut banaanit sopivat muuten myös ihan loistavasti jäätelöannoksiin ja aamupuuroon, jos puuron kanssa tykkää syödä makeita lisukkeita. Monipuolisia herkkuja siis molemmat, ja tässä ohjeessa niitä on hyödynnetty yhdessä!

Tein omasta vanukkaastani reilusti lohkeavaa ja paksumpaa, mutta jos itse suosit löysempää koostumusta, voit jättää vegegeelin tai vaihtoehtoisesti kaakaovoin kokonaan ohjeesta pois. Kaakaovoi antaa vanukkaalle makua, mutta vanukas toimii hyvin ilmankin. Kaakaovoin skippaaminen sopii myös kevyempää vanukasta kaipaaville.

Tällä ohjeella tulee kuvien mukaiset kaksi annosta, ja halutessaan sen voi jakaa myös neljään pienempään annokseen sopivan kokoiseksi jälkiruuaksi.

 

 

 

Vegaaninen valkosuklaavanukas

ja karamellisoidut banaanit

 

 

4dl kasvimaitoa (käytin kauramaitoa)

80g vegaanista valkosuklaata (esim. 1 iChoc-levy)

1dl kaakaovoita

1/4tl Bourbon vaniljajauhetta

1 banaani

1tl kookosöljyä

1/2dl vaahterasiirappia

1tl kanelia

 

 

Mittaa kattilaan kasvimaito, valkosuklaa ja kaakaovoi, ja kuumenna seos nopeasti. Kun suklaa ja kaakaovoi ovat kokonaan sulaneet, ota kattila pois liedeltä ja anna seoksen jäähtyä. Lisää vielä lopuksi vaniljajauhe, ja sekoita huolella.

Kaada vanukas valmiiksi isoon tarjoiluastiaan tai yksittäisiin annosvuokiin. Jos astiat kestävät kuumaa, voit kaataa vanukkaan tarjoiluastiaan jo heti liedeltä poistamisen jälkeen. Se jähmettyy kuitenkin kunnolla vasta kylmässä, joten sen voi hyvin jättää jäähtymään kattilassa huoneenlämpöön.

Kun vanukas on tarjoiluastiassa, nosta se jääkaappiin tekeytymään. Vanukasta kannattaa kuitenkin alkuvaiheessa muutaman kerran sekoitella, jotta se jähmettyy tasaisesti eikä koostumuksesta tule rakeinen.

Anna vanukkaan jähmettyä jääkaapissa ainakin parin tunnin ajan.

Pilko banaani paloiksi paistinpannulle. Lisää kookosöljy, vaahterasiirappi ja kaneli, ja paahda paloja pannulla muutama minuutti koko ajan käännellen, kunnes banaanien pinta on ruskistunut ja siirappi tiivistynyt toffeemaisen tahmeaksi.

Voit syödä vanukasta lämpimänä tai antaa sen ensin jäähtyä. Kylmässä vanukas jähmettyy lohkeavammaksi. Banaanit kannattaa lisätä päälle suoraan pannulta!

Vegaaninen valkosuklaavanukas on super nopea ja helppo vanukas kotona valmistettavaksi, ja se on ihan mielettömän hyvääkin! Itse ainakin rakastan kaikkea valkosuklaaseen liittyvää, ja onkin ihanaa, että maukasta valkosuklaata saa nykyään myös vegaanisena. Se ei ole mikään itsestäänselvyys, kun etenkin valkosuklaassa maidolla on ollut iso rooli.

Toivottavasti tämä ihana vanukasherkku maistuu teillekin!

 

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi

Facebook

Parhaat ruokablogit 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *