Hae
Saran kotikolo

Piristävä matcha smoothie

Marraskuu jos mikä on sitä aikaa, kun tarvitsee vähän lisäboostia arjessa jaksamiseen. Takana on kesä ja valoisat illat, ja edessä useamman kuukauden pimeä, kylmä arki. Itse kyllä pidän kovasti syksystä ja talvesta, mutta ei käy kieltäminen, että rankoilta ne ajoittain tuntuvat. Onneksi on olemassa apukeinoja jaksaa pimeää, kuten kirkasvalolamppu ja tämä piristävä matcha smoothie!

Matcha on vihreää teejauhetta, joka tavallisesta vihreästä teestä poiketen sekoitetaan suoraan veteen. Yksi ihana tapa nauttia matchaa on matcha latte, jossa jauhetta vispataan lämpimään maitoon, minun tapauksessani kauramaitoon. Matcha latte se vasta onkin vatsaa ja pääkoppaa hellivä juoma! Siinä on aavistuksen ruohon makuinen vivahde, minkä vuoksi se maistuu myös erityisen terveelliseltä piristeeltä.

Koska matchaa ei hauduteta teepussin sisällä, vaan sekoitetaan suoraan juomaan, myös kaikki sen sisältämät ravinteet sekoittuvat nesteeseen. Matchasta saat paljon antioksidantteja ja sen sanotaan myös parantavan keskittymiskykyä, verisuonten joustavuutta, immuunipuolustusta ja aineenvaihduntaa. Matcha sisältää kofeiinia tavallista vihreää teetä enemmän, joten se on myös loistava vaihtoehto aamukahville tai ylimääräiselle kupille kesken päivän! Huomioi kuitenkin kofeiini, jos olet sille herkkä tai meinaat nauttia matchaa illemmalla.

Tämä matcha smoothie on erityisesti aamupalalle tai välipalalle tarkoitettu juoma. Niihin hetkiin, kun kaipaat piristystä, mutta et kahvia. Matcha smoothie on myös täyttävä, joten siitä saa nopeasti kokonaisen aamupalan vaikka mukaan tien päälle.

Ohjeella tulee kaksi annosta. Smoothien paksuutta voi säädellä nesteen määrällä. Tällä ohjeella siitä tulee selkeästi juoksevaa, mutta ei vetistä.

 

Matcha smoothie

1dl kasvimaitoa tai -jogurttia
2dl kylmää vettä
Kourallinen vihreää (käytin lehtikaalia)
1 banaani
1rkl matcha-jauhetta

 

Sekoita kaikki ainekset sileäksi juomaksi tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Jos haluat juomasta kylmempää, lisää jäitä.

Nauti heti.

Matcha-jauhe on hyvä lisä omaan kuivakaappiin, sillä siitä saa valmistettua monipuolisesti terveellisiä juomia tai helposti lisättyä muihin ruokiin todellista superfoodia. Kokeile ripotella matchaa esimerkiksi peston sekaan, salaattikastikkeeseen tai keiton pinnalle. Ja tietysti kaikki lämpimät sekä kylmät juomat matchalla täydennettynä toimivat aina.

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram 

Blogit.fi

Facebook

Parhaat ruokablogit

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *