Hae
Saran kotikolo

Top5 suosikkiherkut ennen ja nyt

Ruokavalion muuttuessa muuttuivat myös tutut tavat herkutella. Vanhojen vaihtoehtojen tilalle on onneksi löytynyt entistä parempia vaihtoehtoja, ja tässä on listattuna Top5 suosikkiherkut ennen ja nyt!

Olen aina ollut herkkusuu. Kuten koko perheeni. Olikin kummallista alkaa aikanaan seurustelemaan mieheni kanssa, kun hän ei piitannut lainkaan makeasta. Kyllä minun karkkipussistani tuli jotain napsittua, mutta häntä ei kiinnostanut eikä kiinnosta edelleenkään leipomani kakut, keksit tai piirakat. Sen sijaan hän myös omaksui tiettyjä ruokarajoitteita omakseen, kun huomasi kuinka paljon paremmin hän sen seurauksena voi. Itselleni nuo rajoitteet olivat aikanaan kova pala, sillä ne tuntuivat karsivan ruokavaliostani pois kaikki ne suosikkiherkut. Ajan kanssa ja nimenomaan olotilan parantuessa aloin kuitenkin saamaan hommasta kiinni, ja nykyisin valitsen myös herkutella eri tavalla kuin ennen. En siksi että olisi pakko, vaan koska aidosti haluan.

Ruokavalioni on rentoutunut viime vuosina paljon, ja olen löytänyt hyvän tasapainon syömisen kanssa. Ruokavaliooni kuuluu terveellistä, semi-terveellistä sekä kaikin puolin epäterveellistä ruokaa. Ja se on todella ok. Kyllä se epäterveellinen olotilassa tuntuu, eikä sellaista viitsi syödä usein, mutta välillä eteen tulee myös niitä tilanteita. Kaikki se kuuluu osaksi tasapainoa, ja sitä terveellistä elämänasennetta. Kaukaiselta tuntuvat silti vanhat ruokatottumukset, vaikka ihan perus terveellisesti sitä ajatteli syövänsä silloinkin.

Mutta tässä muutama esimerkki siitä miten herkutteluni on muuttunut. Ja paino sanalla herkuttelu, sillä sen ei todellakaan tarvitse loppua ruokarajoitteiden myötä! Näen omassa ruokavaliossani tapahtuneet muutokset vain ja ainoastaan hyvänä asiana, sillä niiden ansiosta voin paremmin, tiedostan ravinnon merkityksen entistä selkeämmin, opin arvostamaan ruokaa ja ruokahetkiä ja ennen kaikkea kuuntelemaan oman kehoni viestejä.

 

Suosikkiherkut TOP5 ennen:

 

• Irtokarkit. Paljon ja juuri ne tietyt, eli

-jogurttirusinat ja -lakut

-toffeepalat

-susu-palat

-vanhat autot

-viinikumit

 

• Jäätelö, erityisesti Ben & Jerry’s Strawberry cheesecake

 

• Raitapullapitko. Eli se missä menee kaksi eriväristä hilloraitaa vierekkäin.

 

• Ballerina-keksit

 

• Mustikkatassu. Siis se munkki, missä on mustikkahilloa.

 

En voi kieltää etteikö jotain noista vanhoista herkuista tekisi vielä joskus mieli. Mutta tiedän, että siitä seuraisi vain inhottava olo, ja koska en silti elä missään nimessä herkuttomana, ne on helppo jättää väliin.

Mutta mitkä ovat niitä suosikkiherkkuja nykyään?

 

Suosikkiherkut TOP5 nyt:

 

Rusinat ja taatelit. Ihania pikkusattumia, mitä popsia makeannälkään!

 

• Raakasuklaa inkivääri. Raakasuklaa muutti käsitykseni suklaasta, enkä osaa enää ajatella suklaanhimossa muuta kuin raakaa tai tummaa suklaata. Ne muut ovat karkkia, piste. Erityisesti nämä ihanaa inkivääriä sisältävät raakasuklaat ovat vieneet kielen mennessään! Suklaan sisus on kuin marmeladia, nam!

 

• Rusina-kaurakeksit. Klassikko, jota tulee leivottua usein. Ihania herkkuja, mutta samalla menee tarpeeksi sinne terveellisempään keksi-kategoriaan, että niitä voi syödä joka päivä! Katso yksi käyttämäni ohje näihin kekseihin täältä!

 

• Hummus ja porkkana. Ehkä yllättävä, enkä osaa sanoa onko setti tullut pysyäkseen, mutta viime keväästä asti olen rouskutellut tyytyväisenä hummukseen dipattuja porkkanoita ja jestas että on hyvää!

 

• Riisivanukas. Kookosmaitoon keitetty, seassa hunajaa ja vaniljajauhetta. Nam!

 

Nykyinen listaus kyllä elää ja muuttuu, mutta kaikkia viittä herkkua tulee nautiskeltua säännöllisesti. Nyt on ollut sen verran vahva riisivanukaskausi päällä, että siihen tulee väistämättä kyllästymään jossakin vaiheessa, mutta toistaiseksi se on ollut iltapalan kohokohta. Myös hummusta ja porkkanoita on tullut rouskuteltua nyt kun vielä saa ihania multaporkkanoitakin!

Koska erikoisruokavalioihin sopivia herkkuja tulee koko ajan kiihtyvällä tahdilla lisää, listaus varmasti muuttuu ajan kanssa senkin puolesta. Jo nyt kaupoista löytyy koukuttavia tummalla suklaalla päällystettyjä gluteenittomia kauralakuja, jotka ovat törkeän hyviä! Siitä ei kuitenkaan pääse yli eikä ympäri, että ne ovat karkkia, ja koska karkista tuppaa seuraamaan vaan päänsärkyä ja nuutunutta oloa, en viitsi niitä kovin usein syödä. Onneksi paketti on pieni ja hintava, niin suklaalakut on voinut säästää vain ihan erityisiin herkkuhetkiin. Silloin ne myös maistuvat erityisen hyvältä.

Onko teillä vinkata jotain muita erikoisherkkuja, mitä pitäisi ehdottomasti kokeilla?

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi  

Facebook

Parhaat ruokablogit  

2 kommenttia

  1. Tiina K kirjoitti:

    Mie oon täällä Brnossa ollessani ihastunut tapiokavanukkaaseen. Onko se siulle jo vanha tuttu? 🙂 Täytyy etsiä tapiokahelmiä, kun palaan kotiin.

    • sarankotikolo kirjoitti:

      Aah on, Jenkeissä ostin varmaan joka viikko sellasen ison purkin ja vetelin suoraan sieltä, niin hyvää ja ihania palleroita pyöritellä suussa! Mut enpä ole täällä tullut kertaakaan tehneeksi, pitäisikin metsästää niitä jostain ja kokeilla…kiitti vinkistä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *