Hae
Saran kotikolo

Pehmoiset rusinakaurakeksit (G, M)

Jos jollekin on vielä jäänyt epäselväksi, minä rakastan rusinoita, keksejä ja etenkin rusinakeksejä. Kun niitä vielä höystää vähän kanelilla ja neilikalla, niin tuloksena on paitsi hurmaava makuelämys, myös koti tulvillaan maailman parasta aromia – vastapaistetun keksin tuoksua! Nämä rusinakaurakeksit ovat niitä leipomuksia, joita tulee tehtyä ainakin kerran kuussa. Ja aina ne vaan maistuvat yhtä hyvältä!

Ja kuten kunnon keksitaikinan kuuluu, tämä maistuu törkeän hyvältä myös raakana. Tällä ohjeella tuli yksi pellillinen ihan reippaan kokoisia keksejä. Koska miksi tehdä liian pieniä keksejä?

RUSINAKAURAKEKSIT

 
2dl kookosmaitoa tai muuta kasvimaitoa
3dl kaurahiutaleita
4dl kaurajauhoa
2dl vaahterasiirappia
1/4tl vaniljajauhetta
1tl ruokasoodaa
2dl rusinoita
1rkl kanelia
0,5tl neilikkaa
1/4tl suolaa

Sekoita kaikki ainekset kulhossa yhteen. Tee taikinasta yhtenäistä, paksua massaa, joka tuntuu jämäkältä, mutta ei kuivalta.

Lusikoi taikinasta noin kahden ruokalusikallisen kokoisia kökkäreitä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Keksit leviävät paistuessaan, joten kekoja ei tarvitse erikseen taputella littanoiksi.

Paista keksejä 200 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes niiden pinta on vaalean ruskea. Keksit voivat tuoreeltaan vaikuttaa liian pehmeiltä, mutta ne jähmettyvät jäähtyessään, ja muodostavat ihanan sitkeän, tahmaisen, maiskuteltavan koostumuksen. Älä siis paista yliaikaa!

Säilytä valmiit rusinakaurakeksit ilmatiiviissä astiassa huoneenlämmössä tai jääkaapissa. Ne säilyvät huoneenlämmössä muutaman päivän, jääkaapissa pidempään. Ilmatiivis astia säilyttää niiden mehevyyden ja kosteuden.

Rusinakaurakeksit ovat juuri sellaisia pehmeitä, leivosmaisia keksejä, jotka sopivat hyvin välipalaksi. Ne ovat mielettömän herkullisia – täytyy sanoa että minun suosikkikeksejäni. En ole ikinä voinut vastustaa vastaavia kaurapuuroa muistuttavia herkkuja. Rusinat kauran seassa ovat mitä ihanimpia makeita sattumia!

Rusinakaurakeksit ovat olleet loistavaa evästä töissä, pikaista energiaa antavaa välipalaa muuton keskellä (kuvat edellisestä muutosta 2017), terveellisiä herkkuja makeannälkään, suupalaa kahvin ohessa ja hauskaa yhteistä leivottavaa lasten kanssa. Rusinakaurakeksit ovat minun keittiöni klassikko!

 

Etenkin muuttaessa ja vanhaa kotia pakatessa ja siivotessa oli niin helppoa käydä välillä nappaamassa keksipurkista vähän evästä, jotta taas jaksoi painaa hommia. Rusinakaurakeksit olivat myös niitä ruokia, jotka maistuivat raskausaikana ruokahalun ollessa muuten kateissa.

Ihan jo kuvia katsellessa iskee valtava hinku leipoa näitä uudelleen. Helpompaa keksiohjetta saa hakea, ja kyllä maunkin puolesta paremmassa on etsimistä. Kyllä näitä kelpaa mutustella. Taidankin leipoa satsin heti ensi viikolla uudestaan…

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi  

Facebook

Parhaat ruokablogit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *