Hae
Saran kotikolo

Paksu lusikoitava tofu-karamellivanukas

Herkullisen vanilja-tofuvanukkaan jälkeen minun oli pakko päästä kokeilemaan tofua myös muun makuisissa vanukkaissa. Koska toffee ja karamelli ovat aina kuuluneet suosikkeihini, halusin kokeilla karamellin makuista tofuvanukasta. Ja onneksi kokeilin, sillä tämä tofu-karamellivanukas vie todellakin kielen mennessään!

  

 

Tofu-karamellivanukkaan koostumus on täydellisen paksu, ja karamellin maku tulee luonnon omasta toffeesta taatelista. Saksanpähkinöistä tulee vanukkaaseen vielä extra proteiinia ja terveellisiä rasvoja.

Tofu-karamellivanukas on melko täyttävää, joten ohjeella saa hyvän kokoiset annokset kahdelle. Itse tosin tein annoksen vain itselleni, mutta en jaksanut syödä kaikkea kerralla, joten kippo meni välissä takaisin jääkaappiin. Oikein nälkäisenä isompikin satsi tosin varmasti uppoaa, sillä makeudestaan huolimatta vanukas ei ole missään nimessä imelä.

Tofun valintaan annan saman ohjeen kuin vaniljavanukkaassa. Pehmeä silken tofu toimii vanukkaassa parhaiten, mutta jos sinulla on käytössäsi tehokas kone sekoittamiseen, saat sileää vanukasta myös kovemmasta tofusta.

TOFU-KARAMELLIVANUKAS

 

~225g maustamatonta (silken) tofua
1/2dl kasvipohjaista maitoa (käytin mantelimaitoa)
3/4dl saksanpähkinöitä
8 kuivattua taatelia
3rkl vaahterasiirappia
1tl psylliumia
Ripaus Bourbon vaniljajauhetta
Ripaus suolaa

Liota taateleita ja pähkinöitä puolisen tuntia ennen vanukkaan valmistamista. Kaada lopuksi liotusvesi pois. Valuta myös ylimääräinen neste tofusta.

Pilko tofu pienemmiksi paloiksi ja sekoita tehosekoittimella tai sauvasekoittimella yhteen muiden ainesten kanssa. Voit säädellä vanukkaan paksuutta kasvimaidon määrällä. Itse tykkään paksummasta vanukkaasta, joten en laittanut nestettä kovin paljoa.

Tarkista myös onko makeus mieleesi vai kaipaatko enemmän makeutta. Suola toimii hyvänä makeuden taittajana, eikä vanukas maistu liian makealta vaan herkullisen täyteläiseltä ja ylelliseltä toffeelta.

Tofu-karamellivanukas on heti valmista syötäväksi, mutta voit myös antaa sen kylmetä hetken aikaa jääkaapissa, jolloin vanukkaan koostumus paksuuntuu lisää.

Kokeile nautiskella vanukasta muun muassa kaakaonibsien kera, kuten itse tein. Myös viipaloitu banaani, pilkotut taatelinpalat tai vaikka omenalohkot sopivat vanukkaan oheen loistavasti. Toki se maistuu ihanalta myös sellaisenaan.

Valmis vanukas säilyy jääkaapissa pari kolme päivää, mutta parhaimmillaan se on samana päivänä.

 

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi  

Facebook   

Parhaat ruokablogit  

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *