Hae
Saran kotikolo

Banaani-maapähkinävoi muffinssit

Olen viime viikkoina kunnostautunut muffinssien leipojana, ja nämä mehevät banaani-maapähkinävoi muffinssit pääsevät osaksi blogin reseptiarkistoa ensimmäisenä. Muffinssit ovat helppoja leivottavia, kuten keksit, mutta toisin kuin keksit ne voi hyvin myös pakastaa ja nautiskella yksitellen mieliteon iskiessä. Muffinssi sulaa mikrossa minuutissa ja höyryää taas kuin uunituore. Mikäpä sen parempaa! Nämäkin muffinssit tuli leivottua vauva kantorepussa, lisäpisteitä niille siitäkin. Muffinssit ja keksit ovatkin loistavia pikkuleipomuksia tehdä vauvan kanssa, sillä vaikka kesken leipomisen tulisi kriisi, ne ovat nopeasti valmiita uuniin. Lisäksi ne ovat melkoisen hyviä energiapaloja nälkäiseen suuhun. Erilaisia muffinsseja ja keksejä onkin siitä syystä tullut leivottua aika lailla, ja ohjeita siis luvassa!


Banaani ja maapähkinävoi ovat mahtava makupari, ja sopivat mainiosti juurikin muffinsseihin. Banaani antaa muffinsseille hedelmäistä makeutta ja maapähkinävoi aromikkaan pähkinän maun. Makupari ei ole imelä tai liian voimakas, joten nämä helpot muffinssit sopivat hyvin vaikka aamupalalle. Itse nautin niistä erityisesti juurikin sunnuntain aamukahvin tai iltapäivän teekupposen ohessa.

Ohjeella tulee 12 keskikokoista muffinssia.

 

 

BANAANI-MAAPÄHKINÄVOI muffinssit

 

 

3 banaania

3,5dl kasvimaitoa (käytin kookosmaitoa)

1dl makeuttamatonta maapähkinävoita

1/2dl suolaamattomia maapähkinöitä

1,5dl kookossokeria

1,5tl leivinjauhetta

1tl kanelia

1/4 suolaa

1,5dl Virtasalmen viljatuotteen pullajauhoseosta tai muuta gluteenitonta jauhoseosta*

 

 

* Virtasalmen viljatuotteenpullajauhossa on jo lisättynä psylliumia. Jos käytät jauhoseosta, missä psylliumia ei vielä ole, lisää sitä 1,5tl.

 

 

Sekoita tehosekoittimella tai sauvassekoittimella 3 banaania, kasvimaito ja maapähkinävoi tasaiseksi massaksi. Kaada massa erilliseen kulhoon, ja lisää loput ainekset kulhoon yksitellen joka välissä sekoittaen. Sekoita taikina sileäksi joko käsin tai yleiskoneella.

Kaada taikina muffinssivuokaan ja koristele niiden pinta banaanin paloilla. Halutessasi voit myös lirauttaa pinnalle hieman vaahterasiirappia, jolloin muffinssien pinnasta tulee ihanan rapea.

 

Kypsennä muffinsseja uunissa 175 asteessa 20 minuuttia tai kunnes muffinssit ovat kypsiä. Kypsyyden voit testata tökkäämällä muffinssin keskelle hammastikulla – kypsä muffinssi ei jätä tikkuun taikinaa.

 

Säilytä valmiit muffinssit ilmatiiviissä astiassa tai vaikka pakastepussissa, jotta niiden mehevyys säilyy. Valmiit muffinssit voi myös pakastaa, mutta niiden kannattaa ensin antaa kylmettyä jääkaapissa. Muffinssit säilyvät myös pari päivää huoneenlämmössä.

 

Olen alkanut päästä muffinssien makuun ja kokeillut useampia erilaisia, joista on tulossa myös ohjeita jakoon! Näillä banaani-maapähkinävoi muffinsseilla on hyvä aloittaa, ja ne sopivatkin mihin hetkeen päivästä tahansa.

 

 

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi  

Facebook   

Parhaat ruokablogit  

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *