Hae
Saran kotikolo

Hedelmäiset fruit rolls karkkirullat

Nämä ihanat, raikkaat ja hauskat hedelmistä ja marjoista tehtävät fruit rollsit pelastavat välipalapulassa, menevät erinomaisesti terveellisestä karkista ja sisältävät pelkkää hyvää, terveellistä tavaraa! Kaiken lisäksi näiden karkkirullien valmistus on niin yksinkertaista, että satsi on helppo uusia vaikka viikoittain. Fruit rolls karkkirullat ovat kaiken lisäksi viihdyttävää syötävää, ja erinomaisia myös lapsille!

Rullien idea on tosiaan saanut alkunsa karkkimaailmasta tutuista fruit rollseista ja fruit leatherista – niistä lakumaisista, kumimaisista, tahmeista, värikkäistä nameista. Nämä rullat eroavat kuitenkin esikuvastaan suuresti, sillä ne on valmistettu pelkästään terveellisistä ja hyvää tekevistä raaka-aineista, eikä niihin ole lisätty mitään turhia lisäaineita. Fruit rollsit kuivuvat melko nopeasti moneen muuhun kuivatettavaan syömiseen verrattuna, joten niillä voi herkutella jo seuraavana päivänä. Ainekset tarvitsee vain sekoittaa ja sen jälkeen malttaa odottaa niiden kuivumista. Kuivatettuina ne säilyvät hyvin, joten kerralla voi valmistaa isomman satsin. Rullalle käärityt hedelmäkarkit ovat hauskoja naposteltavia ja niitä on helppo kuljettaa matkassa mukana. Siskontyttöni ja oma lapseni rakastavat näitä terveellisiä herkkuja, ja söivät innolla myös muuten vierastamaansa puolukkaa rullalle käärittynä. Teki sitten mieli terveyskarkkeja, hauskaa välipalaa tai pientä naposteltavaa, suosittelen lämpimästi kokeilemaan näitä hedelmäisiä fruit rollseja. 

Aineksia voi yhdistellä mielensä mukaan, minkä vuoksi makuja on olemassa rajattomasti. Voit myös lisätä makeutusta, kuten hunajaa tai steviaa, jos kaipaat erityisen makeita rullia. Itselleni riittää ihan hedelmien luontainen makeus.

Tässä tulee kaksi loistavaa makuvaihtoehtoa. Etenkin mangon ja banaanin yhdistelmä toimii aina! Jos käärit rullat voipaperiin säilytettäviksi, voit levittää paperin pintaan aavistuksen kookosöljyä. Kookosöljyn voi myös halutessaan lisätä juoksevana aineksiin sekoitusvaiheessa, mutta kumpikaan vaihe ei ole välttämätön. Kookosöljy tekee rullien pinnasta kiiltävän ja sileän nahkamaisen ja tekee rullista helposti toimivia paperikääreessä, mutta kyllä ne hyvin toimivat ilmankin. Hedelmiksi ja/tai marjoiksi voit valita melkeinpä mitä vain, mutta kiinnitä huomiota eri hedelmien ja marjojen sisältämän nesteen määrään.

Fruit rolls karkkirullat

 

 

MANGO-BANAANI FRUIT ROLLS


500g mangoa

2 banaania

1rkl sitruunamehua

 

 

MUSTIKKA FRUIT ROLLS

 

3,5dl mustikoita

1 avokado

2 pientä tai 1 iso päärynä

2rkl psylliumia

1rkl sitruunamehua

 

Jos käytät pakastettuja hedelmiä ja marjoja, anna niiden sulaa ensin. Jos marjoista irtoaa sulaessa paljon nestettä, voit jättää veden kokonaan pois. Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimella tai sauvasekoittimella sileäksi nesteeksi.

Levitä sose uunipellille tai kuivurin levylle paksuhkoksi ja mahdollisimman tasaiseksi levyksi. Käytä apuna lastaa tai lusikkaa. Ohuempi levy kuivaa nopeasti, mutta suosittelen jättämään jonkin verran paksuutta, jotta saat jämäkämmän ja rullalle taipuvan levyn. Liian ohut levy kuivaa helposti liikaa ja murtuu rullattaessa.

Kuivata kuivurissa 40 asteessa noin 10-15 tuntia tai uunissa 50 asteessa 8-10 tuntia. Kiertoilmauuni on kuivattamiseen oivallinen, mutta jos sinulla ei ole kiertoilmauunia, jätä uunin luukku raolleen, jotta ilma pääsee kiertämään. Varo ettet kuivata levyä liikaa, tai se murtuu käsitellessä. Valmiiden rullien tulisi olla koostumukseltaan nahkaa muistutavia, kimmoisia ja joustavia.

Kun levyn pinta on kuivanut, käännä se varovasti ympäri, jotta se kuivaa hyvin myös toiselta puolelta.

Kun levy on kuiva, mutta edelleen joustava, kääri se varovasti rullalle ja leikkaa saksilla tai veitsellä pieniksi rulliksi.

Voit rullata levyn myös voipaperin kanssa päällekkäin ja leikata sen yksittäisiksi kääreeseen pakatuiksi karkkirulliksi. Voipaperi auttaa fruit rollseja säilymään paremmin ja estää tahmeampaa massaa takertumasta kiinni.

Paperiin käärityt fruit rollsit ovat myös käteviä tarjottavia esimerkiksi lasten synttäreille.

 

Säilytä fruit rollsit kotona jääkaapissa, mutta evääksi otettaessa voit huoletta pitää myös huoneenlämmössä. Rullat voivat aluksi vaikuttaa liian kuivilta, mutta ne pehmenevät jääkaapissa – etenkin jos säilytät pussissa tai kosteuden säilyttävässä rasiassa.

  

Rullat ovat paitsi terveellisiä, myös hurjan hauskoja syötäviä – ainakin jos ruokansa kanssa tykkää välillä leikkiä! Ja eikös rullissa tulekin samalla myös helposti syötyä niitä hedelmiä, marjoja ja vihanneksia sekä kaikkia sateenkaaren värejä.

 

 

Katso myös Karkkiremmit pihlajanmarjoista

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

 

Instagram

Blogit.fi  

Facebook

Parhaat ruokablogit  

2 kommenttia

  1. Luana kirjoitti:

    Missä vaiheessa kookosöljy laitetaan?

    • sarankotikolo kirjoitti:

      Hei, apua siinä on ollut joku ajatuskatkos, hyvä kun kysyit! Kookosöljyn voi lisätä juoksevana ainesten sekaan jos haluaa (noin 1 rkl), tai levittää sitä voipaperin pintaan, jos valmiit rullat käärii paperiin. Ei mitenkään must, mutta antaa rullalle mukavan pinnan kunhan ei liikaa laita. Lisäsin myös ohjeeseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *