Hae
Saran kotikolo

Karkkiremmit pihlajanmarjoista (G, M, V)

Teen usein erilaisia fruit rollseja, jotka ovat todellisia terveyskarkkeja ja samalla hurjan helppoja välipaloja. Kuivattuna ne säilyvät pitkään, ja ovat etenkin lapsille mieluisia. Pihlajanmarja sopii hauskoihin karkkirulliin kuin nakutettu! Pihlajanmarja karkkiremmitt ovat mukavan hapokkaita ja syksyisen makuisia!

 

Keräsin kokeeksi pihlajanmarjoja ja mietin, saisiko niistä hyvänmakuisia karkkirullia. Ne kun ovat tunnetusti vähän turhan happamia, ja sopivat lähinnä hyytelöihin ja hilloihin. Kenties niistä saisi herkullisia karkkeja, kun happamuutta saisi vähän tasapainotettua muilla aineksilla? Ja karkeissahan happamuus toimii paljon paremmin kuin marjoissa sellaisenaan.

Rullista tulikin hauska uusi kokemus! Niissä on eri tavalla kirpakkuutta kuin miedommilla mauilla valmistettuna, mutta sehän ei ole ollenkaan huono asia. Erilaiset sweet&sour – sekoituksethan ovat käsittääkseni karkkirintamalla melko suosittuna, ja ainakin itse pidän niistä kovasti.

Karkkirullat ovat hyvä keino hyödyntää isoja marjasatoja etenkin näiden hankalien marjojen kohdalla, kun piirakat ja kiisselit ovat poissuljettuja. Rullat tosiaan säilyvät jääkaapissa tai ihan huoneenlämmössä hyvän aikaa, joten rullia voi myös pitää eräänlaisena marjojen säilytystapana.

PIHLAJANMARJA KARKKIRemmit

3dl pihlajanmarjoja
1dl appelsiinimehua
1 banaani
1,5rkl kookossokeria

Irrota pihlajanmarjat oksista ja keitä niitä kattilassa 15 minuuttia. Anna marjojen jäähtyä.

Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimella tai sauvasekoittimella sileäksi seokseksi.

Levitä massa leivinpaperin päälle uunipellille mahdollisimman tasaiseksi levyksi. Kuivata levyä 80 asteisessa uunissa 2 tuntia, tai kunnes levyn pinta tuntuu kuivuneen. Se saa jäädä hieman tahmeaksi, mutta massan ei kuulu jäädä kiinni sormeen.

Kääri massa rullalle ja leikkaa pienemmiksi paloiksi saksilla tai veitsellä.



Säilytä karkkiremmit kannen alla.

Omia terveellisiä hapankarkkeja kotona, jee! Pihlajanmarjojen happamuus maistuu mukavasti läpi, mutta muiden hedelmien rinnalla ja sokerin pehmentämänä se jää ihanan lempeäksi. Mikä hauska ja maistuva tapa nautiskella taas yhtä uutta marjaa! Pihlajanmarjoja saa kaiken lisäksi kerättyä helposti lähes mistä vain.

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi  

Facebook

Parhaat ruokablogit  

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *