Hae
Saran kotikolo

Tuunattu uudenlainen makaronilaatikko (G, M)

Tässä on yksi helppo ja riittoisa arkiruokaresepti, jota suosittelen lämpimästi. Makaronilaatikko on joka kodin suomalainen klassikkoruoka, johon ainakaan itse en ikinä kyllästy. Mutta tykkään myös vaihtelusta, ja erityisesti monipuolisten ainesten tunkemisesta samaan vuokaan. Joten nyt ei mennä pelkällä jauhelihalla ja makaronilla, vaan tästä laatikosta löytyy useampaa ainesosaa ja makua, jotka yhdessä muodostavat täyttävän ja maistuvan aterian.

Makaronilaatikon parhaita puolia on sen helppous, joten siitä en ole halunnut tinkiä. Vaikka aineksia on enemmän, perusperiaate pysyy samana – ainekset vaan sekaisin ja uuniin.



TUUNATTU MAKARONILAATIKKO

300g eli noin 5,5dl kikhernemakaronia (superhyvää!) tai muuta gluteenitonta makaronia
400g broilerin jauhelihaa
1 paketti pekonisuikaleita (~150g)
500g tomaattimurskaa
Kourallinen minitomaatteja
1 kokonainen iso tomaatti
3 porkkanaa raastettuna
1 purkki kidneypapuja
1 sipuli
2dl kauramaitoa
3 kananmunaa
1rkl paprikajauhetta
1rkl oreganoa
1rkl sipulijauhetta
Mustapippuria

Suolaa

Pilko sipulit ja pekoni pienemmiksi paloiksi. Puolita minitomaatit ja kuori sekä raasta porkkanat.

Keitä makaroni ohjeen mukaan. Ruskista jauheliha pannulla ja lisää sekaan sipuli sekä tomaattimurska. Kumoa jauheliha erilliseen kulhoon, ja paista pekoni. Lisää kypsä pekoni, pavut, porkkanaraaste ja minitomaatit jauhelihan kanssa samaan kulhoon. Lisää sekaan mausteet. Kun makaronit ovat kypsyneet, lisää myös ne, ja sekoita ainekset huolella.

Kaada seos sopivan kokoiseen uunivuokaan (tai vaikka kahteen pienempään). Viipaloi yksi iso tomaatti vuoan pinnalle. Valmista munamaitoseos vatkaamalla yhteen kananmunat ja kauramaito. Kaada munamaito vuokaan muiden ainesten päälle.

Kypsennä uunissa 175 asteessa noin 60 minuuttia, kunnes pinta on mukavan ruskea ja rapeutunut.

 

Tämä on taas yksi niistä ruuista, jotka vain paranevat päivästä toiseen. Joten älä säikähdä isoa kokoa, tästä nimenomaan on tarkoitus riittää useammalle päivälle, joten meal preppiä ei tarvitse heti tehdä uudelleen.

Hyvä vinkki on myös jakaa annos kahteen pienempään vuokaan, ja pakastaa toinen sen jäähdyttyä, jolloin pakastimessasi on ruokaa valmiina sellaiselle viikolle, kun sitä ei millään ehtisi tai jaksaisi tehdä.

Itselläni oli käytössä aika reilun kokoinen uunipata, johon satsi mahtui kerralla kokonaan. Ihan normaaliin pienempään makaronilaatikkovuokaan se ei olisi kokonaan mennyt. Sainpa samalla heti pakastimeen pari rasiaa helpoksi evääksi seuraavalle viikolle!

Vaihtelua sille perinteiselle makaronilaatikolle, ja on muuten monipuolinen ruoka täynnä kasviksia ja erilaisia proteiininlähteitä! Loistavaa makua unohtamatta.

Miten muuten makaronilaatikkoa voisi tuunata…?

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi

Facebook

Parhaat ruokablogit 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *