Hae
Saran kotikolo

Pirteä aamujuoma vihreästä teestä

Melko usein vaihdan kahvin teehen, ja teetä litkin helposti monta kuppia päivässä. Kesä on nyt tehnyt siihen pienen tauon, vaikka eihän tässä helteistä voi puhuakaan, niin keho tuntuu kaipaavan koko ajan enemmän vain viileää ja raikasta lämmittävien ruokien sijaan. Aamujuoma vihreästä teestä vastaa juuri tuohon tarpeeseen!

Koska aamukahvia voi tuunata mielettömän herkulliseksi juomaksi, miksipä ei teelle voisi tehdä samaa. Tämä on loistava vaihtoehto kuumalle aamujuomalle, ja varteenotettava vaihtoehto myös silloin, kun kaipaat jotakin smoothiemaista, mutta kevyempää. Ainakin omat smoothieni ovat nimittäin useimmiten melko paksua tavaraa.

Vihreästä teestä valmistuva aamujuoma on ihana erityisesti siksi, että se on piristävä, nesteyttävä ja raikas. Siitä saa irti vihreän teen hyödyt, mutta juoman saa nautiskella kylmänä ja virkistävänä. Ihan täydellinen aamujuoma kesän kuumille päiville!

VIHREÄ TEE AAMUJUOMA

 
3dl keitettyä vihreää teetä, maustettu tai maustamaton
1dl kookosmaitoa tai muuta kasvimaitoa
1tl hunajaa
1/2 sitruunan mehu
~1cm pala tuoretta inkivääriä
1 pieni purkki säilykeananasta
3 jääpalaa (ei pakollinen)


Hauduta tee normaalisti. Voit antaa sen jäähtyä hetken – teellä siihen ei mene kauaa, tai jos et malta odottaa, lisää sekaan tilkka kylmää vettä.

 

Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimella täydellä teholla. Jos haluat vaahtoavan koostumuksen, pidä konetta päällä muutama minuutti. Vaahtoa saa myös valitsemalla tietynlaisen kasvimaidon. Kookosmaito antaa juomalle ihanaa kermaisuutta, mutta esimerkiksi iKaffe tai vastaavat vaahtoavat kasvimaidot ovat täyteläisiä maultaan ja antavat juomalle hauskaa pirtelömäistä vaahtoa.

Kaada juoma lasiin, laita halutessasi lisää jääpaloja sekaan ja aloita päivä raikkaalla, puhdistavalla, piristävällä teejuomalla!

Kannattaa myös kokeilla valmistaa seoksesta kotitekoisia jäätelöitä! Kaada juomaa jäätelömuotteihin ja pakasta muutama tunti, niin saat raikkaita, herkullisia kotitekoisia jäätelöpuikkoja. Ne eivät ole ihan mehujäätä, koska seoksessa on myös täyteläistä kookosmaitoa, mutta eivät myöskään kermajäätelöä, joten tuloksena on raikas ja imeskeltävä jäätelöpuikko.

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi

Facebook

Parhaat ruokablogit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *