Hae
Saran kotikolo

Gluteenittomat vegaaniset croissantit

Croissantit kuuluvat osaksi herkkuaamiaista, mutta en ole koskaan aiemmin niitä tehnyt. Kaupan valmiit gluteenittomat eivät ole croissantia nähneetkään, mutta ne aidot ihanaiset eivät enää sovellu. Ajattelin että ei näistä mitään croissanteja tule, olen aina vain kuullut miten vaikeaa niiden tekeminen on. Mutta usko tai älä, tässä ovat itse tehdyt gluteenittomat vegaaniset croissantit!

Noh, esteettisesti tässä olisi varmasti parantamisen varaa, eikä lopputulos ole yhtä ilmava ja kerrostunut kuin aito tavara, mutta kyllä – tässä on piru vie gluteeniton ja maidoton croissant, mikä maistui kaiken lisäksi törkeän hyvältä!

Ja hei, jos ulkonäössä menettää jotain niin ainakin croissantin sisältö on huomattavasti terveellisempi.

Tällä taikinamäärällä tulee 5-8 croissantia, koosta riippuen.

 

GLUTEENITTOMAT VEGAANISET CROISSANTIT

 

 
2dl kookosöljyä
1,5dl kylmää vettä
2dl perunajauhoa
2dl kikhernejauhoa
1tl psylliumia
1tl ksantaania
Suolaa

Sekoita jauhot, psyllium, ksantaani ja suola kulhossa ja kumoa öljynokareet jauhojen keskelle. Nypi sormin jauhot ja öljy sekaisin. Lisää kylmä vesi ja sekoita juuri sen verran, että saat ainekset hivenen sekaisin. Laita kulho jääkaappiin noin tunniksi. Jos haluat croissantit aamiaiseksi, taikinan voi jättää jääkaappiin pidemmäksikin aikaa, mutta huomioi, että kookosöljy kovettuu kylmässä täysin. Tällöin taikinakulho kannattaa laittaa hetkeksi kuumaan veteen, tai nostaa kulho pöydälle pari tuntia ennen leipomista.

Kylmässä seisottaminen antaa paitsi psylliumille aikaa turvota, tekee myös taikinasta helpommin käsiteltävää. Jääkaappiin mennessä taikina on nimittäin tahmeaa ja märkää, mutta öljyn kovettuminen poistaa nämä ongelmat.

Jauhota pöytä perunajauhoilla ja kaulitse taikina ohueksi suorakulmaiseksi levyksi. Leikkaa taikinalevyyn veitsellä viiltoja, jotka muodostavat yksittäisiä kolmioita. Rullaa croissantit kolmion kärjen suunnasta rullalle ja taita valmis rulla käärölle niin, että sen päät ovat lähellä toisiaan.

Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

 

Halutessasi voit laittaa croissantteihin täytteitä ennen niiden rullaamista. Esimerkiksi juusto, tai vegaaninen juusto, sulaa ihanasti uunissa croissantin täytteeksi. Sama toimii makeassa versiossa myös suklaalla.

Saadessani tällaista herkkua pitkästä aikaa, minä päädyin omaan suosikkiini hilloon! Löysin muuten ihan S-Marketista sokeritonta viikunahilloa, mieletöntä!

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi

Facebook

Parhaat ruokablogit 

 

2 kommenttia

  1. Tellervo kirjoitti:

    Pystyykö perunajauhot korvata esim.manteli-tai kookosjauhoilla. Meillä, kun allergialista loputon…

  2. Sara kirjoitti:

    Hmm perunajauhot ovat mukana juurikin tärkkelyksen vuoksi. Sopisiko joku muu tärkkelysjauho, vaikka tapioka tai arrowjuuri? En ole itse kokeillut kookos- tai mantelijauhoilla, mutta ehdottomasti kannattaa yrittää ja katsoa mitä tulee. Kookosjauho imee paljon nestettä, joten sitä käyttäessä kannattaa puolittaa määrä ja katsoa sen jälkeen tarvitseeko enää lisätä. Mikäli esim. kaura-, kvinoa tai vaikka tattarijauho sopii, niin niidenkin uskoisin sopivan hyvin. Toivottavasti saat ihania croissanteja pöytään?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *