Hae
Saran kotikolo

Banaaniletut muurinpohjapannulla (G, M)

Mökillä kuuluu syödä lettuja joka kesä, satoi tai paistoi. Meillä on kolme eri mökkiä, joilla kesän mittaan kierrämme, joten lettutaikinaa kuluu. Banaaniletut pelastivat kesäni sen jälkeen, kun perinteiset vehnäjauholetut siirtyivät no-no listalle. Onnekseni näistä letuista tykkää koko perhe, ja lettukestien jälkeen olo on hyvinvoiva ja ravittu.

Syystäkin, koska banaaniletut ovat mitä terveellisin ja maukkain tapa nauttia tätä kesäherkkua! Tällä reseptillä lettuja piisasi useampi kappale seitsemälle syöjälle, joten määrällä ruokkii helposti koko mökkiporukan!

Paistoin lettuja kaksi kerrallaan, joten ne ovat kooltaan pienempiä. Ne ovat myös täyttäviä, joten suosittelen paistamaan ennemmin pikkulettuja, jolloin niitä voi vielä santsata. Pikkuletut on myös helpompi paistaa.

BANAANILETUT

 
5 banaania 
10 kananmunaa

1rkl psylliumia

 

Sekoita ainekset keskenään tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Anna taikinan turvota kymmenisen minuuttia.

Paista lettuja muurinpohjapannulla haluamassasi rasvassa muutamia minuutteja per puoli. Suosittelen voita tai kookosöljyä, sillä ne kestävät hyvin kuumennusta – ja tekevät letuista entistä parempia!

Nautiskele chia-hillon, tuoreiden marjojen, jäätelön, kookoskermavaahdon tai vaikka pähkinävoin kanssa. Banaaniletut ovat tosin hyviä ihan sellaisenaankin. Kun haluan oikein herkutella, täytän letun kookossokerilla, käärin rullalle ja pistelen poskeeni – nam! Tapa on peräisin lapsuudestani, kun ylijääneitä lettuja syötiin seuraavana aamuna sokerin kera. Kookossokeri on paitsi verensokerille lempeämpi vaihtoehto, myös ihanan karamellinen, paahtunut maku banaaniletun väliin!

Banaaniletut toimivat mainiosti myös seuraavana aamuna – mikäli niitä jää jäljelle?

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

 

Instagram    

Blogit.fi  

Facebook

Parhaat ruokablogit   

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *