Hae
Saran kotikolo

Ahventa ja valkosipulipinaattia (G, M)

Kun haluat nopeasti todellista herkkuruokaa, this is the way to go! Paistettu ahven ja valkosipulilla höystetty pinaatti ovat niin herkullinen yhdistelmä, että suorastaan ällistyttää miten vähällä vaivalla saa makuhermoja hivelevää, terveellistä ruokaa.

Todellinen kesäannos! Kun vielä käytät tuoretta kesäpinaattia ja itse pyydettyä ahventa, tästä annoksesta on vaikea pistää paremmaksi. Paistetut ahvenfileet valkosipulipinaatilla ovat mainio alkuruoka sellaisenaan, tai herkullinen pääruoka lisukkeilla täydennettynä. Esimerkiksi uudet perunat, runsas salaatti tai kesän juurekset höyrytettyinä sopivat annokseen kuin nakutettu!

 

 

PAISTETUT AHVENFILEET JA VALKOSIPULIPINAATTI

(kahdelle)
 
6 ahvenfilettä (200-300g)
2l tuoretta babypinaattia
0,5dl vettä
5 valkosipulinkynttä
2rkl oliiviöljyä
1rkl sitruunamehua
1tl kuivattua tilliä
Mustapippuria
Suolaa

Kumoa pinaatti pannulle. Lisää vesi ja höyrytä pinaattia, kunnes se on tiivistynyt ja kaikki vesi haihtunut pois.

Valtava määrä lehtivihreää!

Lisää murskattu valkosipuli ja ripaus suolaa. Asettele pinaatti lautasille ja lirauta päälle oliiviöljyä.

Kuumenna kookosöljyä pannulla ja paista ahvenfileitä kuumalla pannulla muutama minuutti. Laita fileet pannulle nahkapuoli alaspäin. Mausta fileet sitruunamehulla, mustapippurilla, tillillä ja suolalla, ja asettele lautasille pinaatin päälle.

Aivan ihana ateria kaikille kalan ystäville! Toimii myös erittäin maukkaana alkupalana isommalle aterialle.

Ruokaisampaan annokseen sopivat lisäksi yrttiperunat.

❤️Sara

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *