Hae
Saran kotikolo

Minttusuklaavanukas chia-siemenillä

Kuka muu rakastaa minttusuklaata, käsi ylös! Siinäpä vasta täydellinen makupari, mikä toimii niin jäätelössä, raakasuklaassa kuin vaikka smoothiessakin. Tällä kertaa nämä kaksi yhdistyvät herkullisessa chiasiemenvanukkaassa, joka toimii täyttävänä aamu- tai välipalana tai jopa terveellisenä jälkiruokana. Minttusuklaavanukas on raikas ja suklainen herkku, joka valmistuu super terveelliseksi käyttämällä chiasiemeniä.

Vanukas on täynnä hyvää tekeviä aineksia, jotka hellivät kehoasi: laadukkaita, hyviä rasvoja, vihreitä kasviksia ja kasviproteiinia. Kokeile rohkeasti!

 

MINTTUSUKLAAVANUKAS

 

 

Suklaavanukas

 
2dl mantelimaitoa (tai muuta kasvimaitoa)
3rkl chiasiemeniä
2rkl raakakaakaojauhetta
1rkl vaahterasiirappia

Sekoita mantelimaito, kaakaojauhe ja siirappi tasaiseksi seokseksi. Lisää sekaan chiasiemenet ja sekoita huolella. Anna seoksen turvota ainakin pari tuntia, mielellään yön yli. Seosta kannattaa ensimmäisen vartin aikana sekoittaa useaan kertaan, jotta siemenet eivät klimppiinny.

 

Minttuvanukas

 
1 avokado
2dl kookosmaitoa
1rkl sitruunamehua
1tl viherjauhetta
Kourallinen tuoretta minttua
(muutama tippa piparminttu-uutetta)

Sekoita ainekset sileäksi tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Jos haluat vanukkaaseen lisää makeutta, lisää hunajaa tai vaahterasiirappia.

Kun suklaavanukas on kunnolla turvonnut, lusikoi siitä osa lasin tai kulhon pohjalle. Laita päälle minttuvanukasta, ja toista, kunnes kaikki vanukas on käytetty. Jos haluat, ripottele pinnalle vielä tuoretta silputtua minttua, suklaarouhetta, kaakaojauhetta tai kaakaonibsejä. Minttusuklaavanukkaaseen sopivat myös pähkinät tai banaani.

 

Hauska, maukas ja terveellinen makupala! Täyteläistä suklaata ja raikasta minttua – ihana yhdistelmä! Suklaa tekee vanukkaasta täyteläistä ja makeaa, kun taas minttu raikastaa kokonaisuutta. Chiasiemenistä tulee vanukkaaseen ihania helmiäisen tuntuisia sattumia. Kerrassaan ihana, maistuva vanukas!

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi

Facebook

Parhaat ruokablogit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *