Hae
Saran kotikolo

Maapähkinävoi-suklaahippukeksit (G, M)

Keksit sopivat sekä talveen että kesään, joten niitä on hyvä syy väsätä ympäri vuoden! Talvella ne ovat parasta lohturuokaa teekupin ohessa, ja kesällä mitä mahtavin eväs piknikeille, veneretkille ja minne milloinkin. Nämä keksit ovat saaneet alkunsa kahdesta syystä: tarpeesta keksiä evästä päiväretkelle metsään ja himosta maapähkinävoihin. Maapähkinävoi-suklaahippukeksit ovat yhdistelmä kahta lempparimakuani, ja ne toimivat yhdessä mielettömän hyvin!

Olen enemmän pehmeiden, tahmeiden leivosmaisten kuin kovien ja rouskuvien keksien ystävä. Ainesosat ovat yksinkertaisia ja takaavat juuri pehmeiden, pulleiden keksien syntymisen. Oikeastaan nämä ovat kuin pieniä pähkinävoileivoksia!

Käytin kekseissä vähemmän jauhoja ja enemmän kuitua, sekä pienenä extrana riisiproteiinijauhetta. Proteiinijauhe sopii hyvin korvaamaan osan jauhoista ja lisäämään keksien ravinnepitoisuutta, mutta se ei ole pakollinen – voit hyvin käyttää sen tilalla lisää riisijauhoa tai muuta haluamaasi jauhoa. Uskoisin että esimerkiksi mantelijauho tai jopa erilaiset hiutaleet sopivat tähän taikinaan paremmin kuin hyvin!

Niin, se taikina…yksi parhaista asioista keksien leipomisessa on taikinakulhon kaapiminen – ja täytyy sanoa että tämä taikina oli raakana pakko-sulkea-silmät-ja-huokaista -hyvää!

MAAPÄHKINÄVOI-SUKLAAHIPPUKEKSIT

 
1 banaani
2dl maapähkinävoita (makeuttamaton)
0,5dl vaahterasiirappia
4 kananmunaa
1,5dl riisijauhoa
0,5dl riisiproteiinijauhetta
3rkl psylliumia
1tl kanelia
0,5tl leivinjauhetta
Ripaus vaniljajauhetta
(Muutama tippa toffeesteviaa, jos haluat)
+ 0,5-1dl raakasuklaata paloina (tai tummaa suklaata, jossa väh. 70% kaakaota)

Sekoita kaikki ainekset riisijauhoa ja suklaata lukuunottamatta blenderillä tai sauvasekoittimella. Lisää lopuksi riisijauho ja suklaapalat lastalla sekoittaen. Anna taikinan turvota noin vartti.

Lusikoi taikinasta pieniä kekoja uunipellille ja paista 200 asteessa noin 10-15 minuuttia. Keksit ovat ihania uunituoreina ja lämpiminä, mutta myös meheviä jäähtyneinä.

Säilytä esimerkiksi kosteuden säilyttävässä lasipurkissa, jolloin ne pysyvät mehevinä monta päivää. Pidempään suosittelen säilyttämään jääkaapissa. Keksejä voi myös pakastaa.

Näistä sai hyvää energiaa metsäretkelle! Mikäs sen parempaa kesäisessä auringonpaisteessa.

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi

Facebook

Parhaat ruokablogit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *