Hae
Saran kotikolo

Triple layer raakakakku

Tätä kolmen maun kakkua olen halunnut kokeilla jo pitkään, ja nyt herkkuilta ystävien kanssa osoittautui loistavaksi tilaisuudensi kokeilla jotakin uutta. Mausta tuli juuri niin hyvä kuin toivoinkin, koostumuksesta täydellisen moussemainen ja ilmava, ja ulkonäöstäkin kaunis. Triple layer raakakakku on mitä herkullisin sekoitus suklaata, mansikkaa ja vaniljaa – voiko tästä kakku enää herkummaksi muuttua?!

Pohjan voit rakentaa myös pähkinöillä, jos ne sopivat sinulle paremmin. Tämä kakku jää hyvin pehmeäksi, joten se toimii erinomaisesti pakastettuna raakakakkuna, jolloin siitä tulee jäätelökakkumainen. Jos pähkinät eivät ole ongelma, saat myös täytteisiin lisää massaa lisäämällä ohjeisiin 0,5dl liotettuja cashewpähkinöitä. Tällöin täytteet tiivistyvät ja kakusta tulee jämäkämpi.

Kesän kunniaksi jätin itse pähkinät tällä kertaa pois ja tein jäätelökakkumaisen kerroskakun! Huomioi, että kuvissa kakkua ei ole vielä pakastettu, vaan se on otettu suoraan jääkaapista seuraavana päivänä. Kakku pysyy siis hyvin kasassa myös ilman pakastamista, jos et halua pakastekakkua valmistaa. Täytteet ovatkin ihanan pehmeitä ja suorastaan sulavat suussa!

Yhdistelmä ihanaa kesäistä mansikkaa, täyteläistä suklaata ja kermaista vaniljaa. Nam!

 

TRIPLE LAYER RAAKAKAKKU

 

Pohja

1dl kookoshiutaleita
1dl raakakaakaovoita
1rkl raakakaakaojauhetta

Sulata kaakaovoi vesihauteessa. Jauha blenderissä kookoshiutaleet ja kaakaojauhe mahdollisimman sileäksi, lisää kaakaovoi ja sekoita vielä uudelleen. Levitä massa irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin tai pakastimeen jähmettymään.

 

Vaniljatäyte

 
2 tölkkiä kookosmaitoa
0,5dl kookosöljyä
2rkl hunajaa
1/4tl vaniljajauhetta
2rkl psylliumia

Sulata kookosöljy vesihauteessa. Kaavi kookosmaitotölkistä vain paksu pinnalla oleva osa. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi tehosekoittimella tai sauvasekoittimella.

Kaada täytteestä puolet vuokaan pohjan päälle ja jätä puolet odottamaan erilliseen kulhoon.

Mansikkatäytteeseen on kaksi vaihtoehtoa – valitse sen mukaan kumpia mansikoita käytät. Eroa on nesteen määrällä, minkä vuoksi ohjeet hieman eroavat.

 

 

Mansikkatäyte tuoreilla mansikoilla

 

 2dl mansikoita
 1 tölkki kookosmaitoa
 1rkl hunajaa
3/4dl kookosöljyä
1tl psylliumia

 

Mansikkatäyte pakastemansikoilla

 

 
1dl mansikoita sulana
1dl mansikoiden mehua
1 tölkki kookosmaitoa
1,5dl kookosöljyä sulana
2tl psylliumia
1rkl hunajaa

Sulata kookosöljy vesihauteessa. Käytä vain kookosmaitotölkin paksu pinnalla oleva osa. Yhdistä kaikki ainekset tehosekoittimessa ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte vuokaan vaniljatäytteen päälle. Anna jähmettyä kylmässä.

 

Suklaatäyte

 
Loput vaniljatäytteestä
2rkl vaahterasiirappia
2rkl raakakaakaojauhetta

Sekoita ainekset yhteen. Kaada vuokaan mansikkatäytteen päälle.

Anna kakun jähmettyä täysin ennen irrottamista vuoasta. Jääkaapissa suosittelen odottamaan seuraavaan päivään, pakastimessa kestää tunnin pari. Itse laitoin kakun jähmettymään pakastimeen muutamaksi minuutiksi aina täytteiden kokoamisen välissä, jotta alempi täyte ehti hyytyä ennen seuraavan levittämistä. Annoin kakun kuitenkin tekeytyä loppuun jääkaapissa, jotta voin leikata sen valmiiksi paloiksi ja pakastaa valmiina annoksina.

Huom. Jos käytät pakastemansikoita, kakkua ei kannata enää säilyttää pakastimessa – vaan nauttia hyvällä syyllä seuraavien päivien aikana jääkaapista! Voit silti hyvin jähmettää kakun tekovaiheessa pakastimessa, koska se ei siinä ajassa ehdi vielä jäätyä.

Jos teet pakasteversion, anna kakun pehmentyä huoneenlämmössä tunnin verran ennen syömistä.

Kaunis, kuohkea, kesäinen raakakakku! Tai jäätelökakku. Jäinen raakakakku? Ihanaa! Triple layer raakakakku toimii myös muilla makuyhdistelmillä, mutta näillä kolmella ei voi koskaan mennä pieleen!

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram 

Blogit.fi

Facebook

Parhaat ruokablogit  

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *