Hae
Saran kotikolo

Sokerittomat nallekarkit

Nallekarkit ovat jo niin suloisia, että pelkkä niiden katsominen alkaa hymyilyttää! Ja kaikki se puhe siitä ettei ruualla saa leikkiä kumoutuu näiden myötä hetkessä, sillä ainakin minä rakensin pöydälle saman tien nallekasoja, nallerivejä, nalletorneja… Sokerittomat nallekarkit ovat super helppoja kotitekoisia karkkeja, joita voi napsia huolettomasti menemään aina kun siltä tuntuu!

Parasta on, että itse tehdyt sokerittomat nallekarkit saa tehdä juuri haluamansa makuiseksi, ilman sokeria tai turhia lisäaineita! Itse käytän jähmettämiseen liivatetta, minkä vuoksi nämä namit ovat myös proteiinipitoisia. Liivatteella on myös positiivinen vaikutus suoliston bakteerikantaan ja kehon tulehdustilojen hoitamiseen (kuten myös luuliemi!). Kasvissyöjille suosittelen agar-agaria, joka toimii lähimmäs samalla tavalla kuin liivate. Erilaiset vegegeelit ynnä muut kasvispohjaiset hyytelöimisaineet oman kokemukseni perusteella pikemmin suurustavat kuin jähmettävät. Liivatteen etuna on, että se jähmettyy vasta jäähtyessään, joten karkit ehtii rakentaa kaikessa rauhassa. Karkit voi tehdä myös muun kuin nallen muotoisiksi.

 

Mehuksi suosittelen valitsemaan sokerittomia täysmehuja, jotta karkkeihin saa kunnolla makua. Mustaherukka on oma suosikkini, ja sitä käytin myös näissä tummissa nallekarkeissa. Myös omena ja mansikkamehu toimivat hyvin. Liivatteesta tulee nesteeseen omanlaisensa sivumaku, jota saa peitettyä esimerkiksi hunajalla. Mehua voi halutessaan myös laimentaa saadakseen sen haluamansa makuiseksi. Kokeilemalla löydät itsellesi parhaiten sopivan makuyhdistelmän.

 

SOKERITTOMAT NALLEKARKIT

 

2dl sokeritonta mehua
3rkl liivatejauhetta
1rkl hunajaa/erytritolia/kookossokeria/agavesiirappia/steviaa…. (makeutuksen voi halutessaan jättää kokonaan pois)

 

Kiehauta mehua 1,5dl kattilassa ja lisää sekaan makeutus, jos haluat sellaista käyttää. Sekoita keskenään kuumentamaton loppumehu eli 0,5dl ja liivatejauhe, sekoita tasaiseksi. Seoksesta tulee melko tönkköä.

Lusikoi liivatemassa kuuman nesteen joukkoon, sekoita liedellä kunnes liivate on sulanut osaksi nestettä, mutta älä enää kiehauta. Tyhjennä neste haluamiisi muotteihin – myös esimerkiksi silikoniset suklaamuotit käyvät hyvin. Jos sinulla on käytössäsi pipetti, se helpottaa hommaa huomattavasti.

 

Anna muottien seistä hetki pöydällä jäähtymässä, nosta sen jälkeen jääkaappiin jähmettymään ainakin tunniksi. Suosittelen asettamaan muotit tarjottimen, leikkuulaudan tai lautasen päälle, jolloin niiden siirtely sujuu helpommin.

Karkkien valmiutta voi kokeilla sipaisemalla niiden pintaa – jähmeä, kuiva pinta ja helposti muotista irtoava nami ovat valmiuden merkkejä. Säilytä sokerittomat nallekarkit lasipurkissa jääkaapissa.

LUE MYÖS UUSIN JUTTU!

Saran kotikolo etusivu

5 kommenttia

  1. Sipuli kirjoitti:

    Hei, mistä olet hankkinut tällaisen nalle muotin?

    • sarankotikolo kirjoitti:

      Heippa, hmm siitä on jo aikaa, mutta luulisin että UK:n Amazonista. Sieltä löytyy muutenkin niin paljon silikonisia muotteja niin vahva veikkaus että tämäkin löytynyt aikanaan sieltä.

  2. marija malkki kirjoitti:

    Hei,
    voidaanko tuossa käyttää liivetelehtiä? mikä olisi silloin määrä mikä tarvitaan 2dl nesteelle

    • sarankotikolo kirjoitti:

      Hei, voi varmasti korvata, määrästä en osaa niin tarkasti sanoa…nopealla matikalla 1 rkl vastaa 3 tl, joten tässä ohjeessa olisi 9 tl edestä liivatejauhetta. Ja sitten korvatessa liivatejauheen liivatelehdillä, (kopsattu googlesta) yksi teelusikallinen liivatejauhetta vastaa kahta liivatelehteä ja hyydyttää 1 dl nestettä. Mutta miten tiiviiksi hyydyttää, sitä en osaa tässä sanoa. Onko kyse kiisselistä, moussesta vai mistä. Nallekarkit pitää saada hyytymään todella tiiviiksi, joten määrän on oltava suurempi. Kokeile pienellä erällä ja katso miten käy? Kerro ihmeessä sopiva mitta sitten jos onnistuu!

  3. marija malkki kirjoitti:

    Kiitos vinkistä! ruvetaan kokeilemaan :))

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *