Hae
Saran kotikolo

Proteiinipitoinen kasvispannari

Enpä ole pitkään aikaan tullut tehneeksi tätä proteiinipitoista kasvispannaria, joka oli aikanaan yleisin aamupalani. Nyt taas muistin miksi. Älyhelppo ja nopea, maukas ja ravitseva – täydellinen aamupalaksi tai välipalaksi! Kasvispannari on täyttävä ja ruokaisa, minkä vuoksi siitä saa ruokaisan ja täyttävän ruuan vähällä vaivalla.

 

PROTEIINIPITOINEN KASVISPANNARI

Tarvitset vain 8 kananmunaa ja valitsemaasi kasvista. Itse käytän useimmiten porkkanaa, mutta onpa tullut kokeiltua muun muassa kukkakaalia ja pinaattiakin. Kukkakaali on itse asiassa erinomainen vaihtoehto, sillä kypsennettynä ”taikinana” siihen tulee ihana juustoinen maku. Kasviksia voi toki myös sekoittaa, ja määrä riippuu ihan siitä mitä valitset. Porkkanaa laitan 4-6, koosta riippuen. Taikina saa jäädä juoksevaksi, mutta ei ihan vetiseksi. Tällä määrällä tulee yksi pellillinen.

 

Yhdistä kananmunat ja porkkanat tai muu vihannes blenderissä ja surauta sileäksi taikinaksi. Voit myös käyttää sauvasekoitinta, mutta silloin suosittelen keittämään porkkanat etukäteen, jotta saat ne soseutettua. Pehmeämpien kasvisten kuten kukkakaalin tai pinaatin kanssa esikypsennystä ei välttämättä tarvitse.

Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja kypsennä  200 asteessa noin 20-30min, kunnes pinta on mukavan ruskistunut. Lisukkeet voi kukin valita makunsa mukaan – minä syön tätä kasvispannaria leivän korvikkeena päällisinä voi, kinkku, salaatti ja kurkku!

 

 

Kasvispannari on parhaimmillaan jääkaappikylmänä tai kenties leivänpaahtimessa uudelleen lämmitettynä. Se toimii myös tuoreeltaan makunsa puolesta, mutta voi olla vielä koostumukseltaan turhan pehmeää ja sikäli vaikeaa syödä ilman haarukkaa ja veistä. Toki sen voi hyvin syödä myös välineiden kanssa, ja kenties kokeilla päälle vaikka tuorejuustoa? Maidottomia tuorejuustoja löytyy nykyään ihanan paljon, ja ne ovat loistava lisuke juuri kasvispannarin kaltaisille ruuille.

Ihanaa talvista maanantaita! Toivottavasti tämä maukas proteiinipitoinen kasvispannari maistuu myös teille.

 

LUE MYÖS UUSIN JUTTU!

Saran kotikolo etusivu

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *