Vihreä kasviskeitto (G, M, V)
Sosekeitoilla päivän kasvismäärää saa helposti kasvatettua, ja vihreällä kasviskeitolla nimenomaan niiden vihreiden kasvisten! Kesäkuumalla ei välttämättä maistu lämmin keitto, mutta tämä vihreä ihanuus on tarpeeksi kevyttä ja raikasta myös kesäilmoille. Vihreä kasviskeitto valmistuu satokauden tuoreista vihanneksista ja on koostumukseltaan täydellisen kuohkeaa ja täyteläistä!
Voit käyttää pähkinöiden tilalla myös pähkinävoita. Suosittelen cashewvoita, joka on maultaan kermainen ja keittoon sopivan neutraalin makuinen. Maapähkinävoi sopii hyvin porkkanan ja bataatin kaveriksi, mutta tähän keittoon se ei ole paras. Jos et voi tai halua käyttää pähkinöitä, myös siemenet tai siementahnat sopivat niiden tilalle. Parhaiten cashewn korvaavat auringonkukansiemenet tai pinjansiemenet.
Myös yksi tapa lisätä keittoon täyteläisyyttä ja proteiinia on käyttää pähkinöiden tai siementen sijaan kikherneitä tai valkoisia papuja. Jos haluat, ne voi lisätä keiton sekaan kokonaisina. Tällöin keitto jää juoksevammaksi, joten ohjeessa olevan nesteen määrää voi halutessaan hieman tiputtaa.
VIHREÄ KASVISKEITTO
1 kukkakaali
1rkl kuivattua basilikaa tai kämmenellinen tuoreita lehtiä
Pilko kasvikset pienemmäksi ja keitä kattilassa kypsäksi. Soseuta kasvikset tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Lisää pinaatti, pähkinät ja nesteet, ja soseuta uudelleen.
Kiehauta keitto nopeasti uudelleen ja anna sen hautua miedolla lämmöllä noin vartti. Lisää lopuksi mausteet ja sekoita.
Vihreä kasviskeitto on todella herkullista, ja lautasellisella keittoa saa tankattua hurjan määrän terveellisiä vihanneksia. Kasviskeitto maistuu niin alku- kuin pääruokana ja myös iltapalana. Jos kaipaa lisuketta, niin mehevä leipäviipale toimii keiton kanssa joka kerta.