Koukuttava gluteeniton banaanigranola
Banaani on ehdottomasti lempihedelmäni. En osaa nimetä ainuttakaan mistä en tykkäisi, mutta banaani on ykkönen. Se on makea, hauska syödä ja niin hiivatin monipuolinen, että se taipuu jäätelöksi, leivänpäällysteeksi, smoothieksi, piirakaksi, makeuttajaksi… Yleensä meidän kodissamme menee korkeintaan yksi päivä ilman, sillä banaani on sellainen vakiovaruste, että sitä on oltava aina. Ja banskuja voi huoletta hankkia isomman satsin kerralla, sillä niistä tummuneista ylikypsistä banskuista saa tehtyä vaikka mitä herkkuja, esimerkkinä tämä aivan ihana gluteeniton banaanigranola!
Banaanigranola saikin alkunsa juuri siksi. Kaupassa ei oltu käyty, kello oli paljon ja piti keksiä jotain aamupalaa seuraavalle päivälle. Kotona tuntui olevan valmiina vain niitä tummia banaaneita, joista muutamalla kaapin aineksella täydennettynä sai koottua tämän rouskuvan granolan. Ja yllätyin ihanasti, sillä tämä granola on yksi parhaista koskaan valmistamistani, ja siitä onkin tullut granolapurkissani vakio.
Aineksia ei tosiaan ole montaa, joten tämä rouskuva mysli sopii loistavasti kaapin rippeiden tyhjentämiseen tai käteviksi evästarpeiksi silloin, kun ei viitsi raahata mukana kymmeniä eri aineksia vaikka kylään tai mökille lähtiessä.
Banaani tuo granolaan paitsi makeutta, myös rapeutta, ja suosittelenkin lisäämään aina banaanin tai pari myslin sekaan – ainakin jos haluat rapeutta.
GLUTEENITON BANAANIGRANOLA
2dl kookoshiutaleita
1/2dl kookosjauhoa
1tl kurkumaa
Ripaus inkivääriä
Ripaus suolaa
Sekoita sula kookosöljy, banaanit, vesi, siirappi ja mausteet sileäksi seokseksi. Lisää sekaan kaurahiutaleet, kookosjauho sekä kookoshiutaleet ja sekoita käsin.
Levitä seos uunipellille leivinpaperin päälle ja paahda uunissa 175 asteessa noin 90 minuuttia, kunnes seos on ruskettunut ja rapea. Sekoittele muutaman kerran paahtamisen aikana, jotta se ruskettuu tasaisesti. Tämä granola on huomattavasti kosteampaa kuin mihin olet ehkä tottunut, joten rapeuttamisessa menee pidemmän aikaa.
Sekoittele granolaa uunista ottamisen jälkeen ja riko isoimmat möykyt pienemmäksi. Granola kovettuu jäähtyessään, joten koostumukseen voi hyvin vaikuttaa vielä tässä vaiheessa.
Granola on lähes yhtä monikäyttöistä kuin banaanit – kokeile jogurttiin, smoothieen, puuroon, kasvimaitojen kanssa tai vaikka raakasuklaan sekaan.
Siitä vain rouskuttelemaan!
Nams, näyttää herkulta! Ehdottomasti kokeiluun!
Kerro mitä pidit. Granola on kyllä niin hyvää melkeinpä minkä kanssa tahansa!