Hae
Saran kotikolo

Maistuvat bataattilepuskat

Bataattilepuskat ovat meheviä ja maukkaita leipäsiä syötäväksi sellaisenaan tai ruuan ohessa. Bataattilepuskat toimivat super hyvin muun muassa keittoruokien kaverina. Lepuskat on helppo valmistaa, ja ohje kannattaa pitää mielessä, jos vaikka isompi satsi uunijuureksia jää joskus käyttämättä.

Lepuskat – kuin pieniä leipälettusia. Lepuskat ovat hauska korvike tavalliselle leivälle, ja ne maistuvat oikein hyvälle ihan sellaisenaankin!

Muuten lepuskan päälle sopii ihan mikä tahansa päällyste aina munavoista hummukseen. Nämä bataatista tehdyt lepuskat ovat ihanan makeita, ja toimivat erittäin hyvin myös hillon kanssa. Lepuskat sopivat siis moneen, ja ne ovat ruokaisia ihan ilman lisukkeitakin.

Lepuskat ovat erinomaista hävikkiruokaa, sillä niihin voi upottaa edellisen päivän juuressoseen jämät ja kaapissa vanhenevat vihannekset. Näin saa myös vaihtelua ja monipuolisuutta taikinaan, sekä hetkessä ihania lämpimiä herkkuja omasta uunista.

Tein omistani melko pieniä, niitä tuli yksi pellillinen. Koon voit toki päättää itse. Voit käyttää bataattien tilalla myös valmista bataattisosetta, mikä nopeuttaa prosessia.

 

BATAATTILEPUSKAT

 

 
2-3 bataattia (koosta riippuen)
2dl keitinvettä
2dl kikhernejauhoa
2dl kaurajauhoa
1dl perunajauhoa
2 kananmunaa
Ripaus muskottipähkinää
Suolaa

Jos et käytä valmista bataattisosetta, pilko ja keitä bataatit reilun pehmeiksi ja soseuta ne. Sekoita kaikki ainekset yhteen ja anna taikinan turvota muutama minuutti.

Levitä leivinpaperille uunipellille pieniä taikinakekoja, jotka taputtelet littanoiksi lusikalla. Taikina ei enää leviä uunissa, joten tee lepuskoista heti sen kokoisia kuin haluat.

 

Paista uunissa 200 asteessa noin 30-40 minuuttia, kunnes lepuskoiden pinta on aavistuksen ruskistunut ja tuntuu kuivalta. Valmiit lepuskat ovat pehmeitä ja rakenteeltaan paksuja lettuja muistuttavia. Ne jähmettyvät lisää jäähtyessään ja ne on helppo syödä käsin.

Nauti ainakin osa lepuskoista heti tuoreeltaan lämpimänä uunista! Valmiit lepuskat säilyvät parhaiten jääkaapissa tai pakastimessa, ja ne saa lämmitettyä helposti uudelleen leivänpaahtimessa.

Bataatti sopii lepuskoihin loistavasti, koska sen tärkkelys pitää lepuskat pehmeinä ja mehevinä, ja maku on herkullisen makeahko. Ihana suolaisen ja makean yhdistelmä! Lepuskoita kannattaa kokeilla myös muiden kasvisten ja myös hedelmien maustamana. Esimerkiksi porkkana, kesäkurpitsa, omena, päärynä ja raparperi ovat herkullisia makuja lepuskoissa. Osa toki menee selkeästi enemmän sinne makean puolelle ja sopii vaikka aamupalaksi. Kokeile erilaisia makuyhdistelmiä ja löydä oma lempparisi!

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi  

Facebook   

Parhaat ruokablogit  

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *