Hae
Saran kotikolo

Kevyt mango-banaani jogurttijäätelö

Mango-banaani jogurttijäätelö on aivan ihana viilentävä makupala kesän lämmössä nautittavaksi. Mango ja banaani ovat yhdet lempihedelmistäni (bansku on paras!), ja ne yhdistyvät täydellisen raikkaaksi, makeaksi ja virkistäväksi herkuksi, joka on myös kevyt ja terveellinen. Jogurttijäätelöissä parasta onkin niiden raikkaus ja keveys, etenkin hetkinä, kun suuhunsa kaipaa jotain makeaa ja viilentävää, mutta ei liian täyttävää.

Etenkin kesällä voisin syödä jäätelöä joka päivä. Myös lapsemme on nopeasti oppinut miten hyvää jäätelö on, mutta en kuitenkaan haluaisi puolitoistavuotiaalle syöttää jäätelöä jatkuvasti. Pikemmin haluan opettaa hänet herkuttelemaan monenlaisilla ruuilla, ja erilaiset terveysherkut ovat yksi sellainen     asia. Nice creamit, smoothiepohjaiset jäätelöpuikot ja kotitekoiset sorbetit ovat ihan yhtä herkullisia kuin kermajäätelötkin, mutta niitä voi huoletta syödä vaikka useamman kerran päivässä. Tässäkin jogurttijäätelössä on ihan vastaavia aineksia mitä voisi laittaa aamusmoothieen. Ja mikä parasta, se valmistuu ihan muutamassa minuutissa!

Annoksesta riittää hyvin kahdelle. Itse jaoin tämän naperon kanssa, ja otin aikuisen oikeudella vähän isomman annoksen. Jäätelö valmistuu tosiaan hetkessä, kun vain muistat pakastaa hedelmät etukäteen. Kurkuma ei ole suinkaan pakollinen lisä, mutta se värjää jäätelön kauniin kellertäväksi ja onhan kurkumalla aikamoinen superfoodin mainekin. Tämä terveellinen jäätelö on lisäksi vegaaninen, gluteeniton ja myös ilman lisättyä sokeria.

MANGO-BANAANI JOGURTTIJÄÄTELÖ

 

1 keskikokoinen pakastettu banaani
1,5dl pakastettua mangoa
1dl Alpron sokeritonta mangojogurttia tai esim. makeuttamatonta soijajogurttia
1/2tl kurkumaa

Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimella yhtenäiseksi, mahdollisimman sileäksi massaksi. Jäätelön onnistumisen kannalta tehosekoittimen tehokkuus on olennaista. Jos tuntuu, ettei teho riitä ainesten soseuttamiseen, voit lisätä tilkan vettä tai kasvimaitoa. Pidä myös välillä pieni tauko ja kaavi aineksia lähemmäs tehosekoittimen terää.

Jäätelö onnistuu mahdollisesti myös tehokkaalla sauvasekoittimella, mutta en ole itse koskaan sitä kokeillut. Jos sattumat eivät haittaa, kyllä silläkin jonkinlainen jäätelö varmasti syntyy.

Syö jäätelö pikimmiten, jotta se ei ehdi sulaa.

Tykkään kovasti banaanijäätelöstä, mutta minunkin täytyy myöntää, ettei pakastetuilla banaaneilla kaikkia jäätelömakuja saa aikaan. Banaani kuitenkin maistuu aina läpi. Mangon kanssa banaani on kuitenkin täydellinen yhdistelmä, ja tämä ihana mango-banaani jogurttijäätelö on täydellinen jäätelömaku kesän viettoon!

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi  

Facebook   

Parhaat ruokablogit.       

2 kommenttia

  1. Jenni kirjoitti:

    Tää on myös mun lemppari makukombo. Mutta nyyh, juuri kun alkoi ihan auringonpaisteet niin meidän blenderi sanoi sopimuksensa irti. Tietenkin 😀

    • sarankotikolo kirjoitti:

      Eiii, just nyt?!? Oon kans miettinyt että pitäisi avata erikseen blenderin säästötili, että kriisin koittaessa saisi välittömästi uuden tilaukseen. Omkin Vitamix jo aika monta vuotta ollut… Toivottavasti pääset pian taas jäätelön tekoon!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *