Hae
Saran kotikolo

Helppo Panang curry

Panang curry – se ihana kookosmaitoinen aasialainen curry, joka on täyttävää ja täyteläistä ruokaa hetkeen kuin hetkeen! Lähellekään niin hyvää tämä ei ole kuin Thaimaassa syöty, silloin meinasi oikeasti tulla kyyneleet silmiin kun maut tulvahtivat kielelle.

Inspiraation lähteenä ❤️ Panang curry ei ole ehkä se nätein ruoka, mutta jessus mitkä maut tässä annoksessa oli. Sellainen setti että jokaista haarukallista maisteli pitkään ja hartaasti.

 

Tämä on kuitenkin helppo kotitekoinen panang curry, joka onnistuu myös arkena ilman ylimääräistä aikaa. Kokonaisuutta voi vaihdella vaihtamalla proteiinin lähdettä – näin ruuasta saa sujuvasti myös vegaanisen. Kalakastikkeen voi tällöin korvata soijakastikkeella. Tässä ohjeessa käytin kanaa, mutta voit valita myös katkaravut, porsaan- tai naudanlihan maun mukaan.

Panang curryn juttu on mielestäni juuri siinä kookosmaidossa. Myös ihmisille, jotka eivät kookoksesta niin pidä, panang curry toimii hyvin, koska kookos ei ole mitenkään dominoiva maku. Se sekoittuu kivasti mausteisiin ja antaa mahdollisuuden leikitellä niiden kanssa enemmän, koska kookos helpottaa tulisuuden kanssa ja tekee lopputuloksesta lempeämmän. Mausteet ja etenkin chili antavat ruualle lämpimän ja aromikkaan maun, mutta eivät tee ruuasta älyttömän tulista. Ja toki kookosmaidon määrää säätelemällä saa vaihdeltua myös mausteiden suhdetta. Jos haluat enemmän ytyä, pienennä nesteen määrää.

 

Helppo Panang curry


400 g kanan fileesuikaleita

2 rkl kookosöljyä

1 sipuli

3 rkl panang curry tahnaa

1 rkl kookossokeria

1 tuore chili

4 dl kookosmaitoa

4 rkl kalakastiketta

1/2 tl chilihiutaleita

1 lime

1 dl tuoretta thaibasilikaa

Lisäksi riisiä

 

 

 

Paista broileripalat kypsiksi öljyssä ja siirrä sivuun.

Pilko sipuli. Kuullota sipulia ja currytahnaa kookosöljyssä miedolla lämmöllä. Lisää joukkoon kookossokeri, chili, kookosmaito, chilihiutaleet ja kalakastike. Hauduta miedolla lämmöllä vartin verran. Lisää joukkoon paistetut broilerisuikaleet ja anna muhia vielä viitisen minuuttia. Lisää lopuksi limen mehu ja silputtu thaibasilika kastikkeen joukkoon.

Nautiskele Panang currya keitetyn riisin kanssa. Annoksen päälle voi vielä lisätä erikseen tuoretta thaibasilikaa.

Curry on täyttävää ruokaa, ja se maistuukin ihanalta Suomen talvessa vaikka on alunperin sieltä helteisen maan keittiöstä. Jos on aikaa, kastikkeen kannattaa antaa muhia rauhassa, jolloin maku vaan paranee. Mutta koska suurin kysyntä on aina niille arjen nopeille, tämä Panang curry versio istuu juuri siihen valikoimaan.

 

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi  

Facebook

Parhaat ruokablogit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *