Hae
Saran kotikolo

Lomat on nyt lomailtu

Vietin kesälomaa yhteensä neljä viikkoa, eli palkalliset ja palkattomat yhteen pistettynä ihan täydet lomat. Se olikin tervetullutta! Viikoista ensimmäinen oli juhannuksen tienoilla Kreikan matkan aikana, ja loput nyt heinäkuussa. Suuntasimme saman tien mökille ja palasin sieltä lapsen kanssa kuun vaihteessa. Mies vielä jäi muutamaksi extra päiväksi. Lomat sujuivat hyvin, rauhallisesti, ilman ihmeitä – ja silti ihanasti kesästä nauttien!

Tutummat kesäkelit

Säät eivät tänä vuonna ole olleet ihan samanlaisia kuin viime vuosina muuten. Monta kesää on vietetty ennätyshelteissä, hikisillä lakanoilla nukkuessa ja järvessä vilvoitellen. Nyt oli selkeästi viileämpää. Muutama hellepäivä osui kohdalle, mutta muuten lämpötila oli siellä noin 20 asteen puolin ja toisin ja ennen kaikkea epävakaista.

Sadekuuro saattoi osua kohdalle koska vain – tai sitten aurinko paistaa kauniisti koko päivän. Kerran kastuin niin märäksi kuin vain voi kastua ukkoskuuron yllättäessä kävelyllä. Useammin sää oli paljon parempi kuin ennuste antoi ymmärtää, eikä säistä voi valittaa. Ainut toki että uimavesissä ei tarennut ihan samalla tavalla läträtä. Meidän napero tosin ui vaikka huulet sinisenä kun järveen pääsi, joten ei siinä ilmankaan tarvinnut olla.

Kaksi mökkiä

Vietimme aikaa minun perheeni mökillä sekä yhden viikon miehen vanhempien kanssa heidän mökillään. Tuntui hassulta olla siellä niin vähän aikaa, kun menneinä vuosina viikkoja on riittänyt paljon enemmän. Mutta nyt ei oltu lomalla koko kesää, kuten oikeastaan aina ennen. Meidän mökillä käytiin vähän veneilemässä, saunottiin, kerättiin mustikkaa ja metsämansikkaa ja tulipa mentyä myös Olavi Uusivirran keikalle, mikä olikin mainio ohjelmanumero.

Kävimme Mikkelin Tivolissa ja lenkkeilin ahkerasti. Vikan viikon napero sai leikkiä serkkujensa kanssa, ja olipa ihanaa seurata miten he juoksivat ympäri pihaa aamusta iltaan. Eräänä iltana tyyppi nukahti iltapalapöytään, kun oli ollut vähän kova meno.

Miehen mökillä teimme metsäretken, näimme kokonaisen lauman pikkusammakoita, paistoimme lettuja ja vaahtokarkkeja, kävimme Kuopiossa (ja tietty lelukauppa Partasella) ja Kuopion eläinpuistossa.

Marjojen keruu ei vielä onnistunut, koska kausi on ollut valitettavan myöhässä. Mutta luotan siihen, että maailman innokkain marjastaja eli lapsen mummo pyörii siellä puskissa sen verran että meillekin vielä päätyy marjaa pakkaseen.

Ihana loma

Tuntui super hyvältä juosta, vaikka ekan viikon jälkeen lenkit eivät kulkeneetkaan enää yhtä kevyesti. Sai olla ulkona niin paljon kuin halusi. Seurata muurahaisia ja ihmetellä perhosentoukkia. Rämpiä metsässä keräämässä marjoja, mitä ennen inhosin ja nyt osaan arvostaa. Meillä oli hyvät lomat. Tosi hyvät lomat.

Tulimme junalla kotiin perjantaina, ja edessä oli vielä viikonloppuvapaat ennen töihin ja päiväkotiin palaamista. Lupasin viikonlopuksi kivaa ohjelmaa. Arkeen taas tottuu, mutta on siinä hetki hakemista etenkin lapselle kuuden viikon lomailun jälkeen. Tuntui hyvältä palata kotiin, mutta kyllä se kaipuu mökille iskee varmasti pian uudelleen.

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi        

Facebook

Parhaat ruokablogit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *