Hae
Saran kotikolo
Kaupallinen yhteistyö

Testissä uudet vegaaniset liemijauheet ja arvonta!

Kaupallinen yhteistyö: Spices Chef

Sain testattavaksi mielenkiintoisia uutuuksia keittiön puolelle! Spices Chefin vegaaniset liemijauheet ovat laadukkaan maustevalmistajan uusi tulokas monipuoliseen maustevalikoimaan. Täysin vegaaniset ja gluteenittomat liemijauheet tekevät ruuanlaitosta entistä helpompaa ja monipuolisempaa. Pääset tutustumaan tuotteisiin tarkemmin Spices Chefin kotisivuilla.

Olen tehnyt Spices Chefin kanssa yhteistyötä myös aiemmin, ja tiedän tuotteiden olevan korkealaatuisia ja poikkeuksellisen maukkaita. He todella panostavat tuotekehitykseen, laadukkaisiin luomuraaka-aineisiin ja innovatiiviseen tuotevalikoimaan. Aiempaan yhteistyöpostaukseen pääset täältä.

Vältin itse pitkään valmiiden liemikuutioiden käyttämistä, koska niihin on lisätty aika paljon kaikkea turhaa. Viime vuosina olen höllännyt ja palauttanut valmiit liemikuutiot käyttöön, koska kyllähän niillä maustaa liemet ja kastikkeet todella helposti. Spices Chefin tarjottua uusia liemijauheita testiin innostuin kuitenkin saman tien, koska jo pelkkä tuoteseloste kuulosti lupaavalta. Vegaaniset liemijauheet eivät sisällä natriumglutamaattia eivätkä väriaineita, ja ne on valmistettu ihan oikeista tunnistettavista ainesosista. Pakkauksetkin on valmistettu ympäristö huomioiden.

Liemijauheiden purkit ovat biomuovia ja BPA-vapaita. Ne on valmistettu vastuullisesti sokeriruo’osta. Pakkaus on ekologinen ja se on kehitetty Aalto Yliopiston Pack-Age projektissa.  Pakkauksen voi käyttää uudelleen tai kierrättää vastuullisesti.

Liemijauheita on neljä erilaista: kasvisaromi, liha-aromi, kana-aromi ja kala-aromi. Kaikki liemijauheet ovat vegaanisia, minkä vuoksi ne sopivat erinomaisesti kasvisruokavalioon. Alkuun mietin kenelle nämä jauheet on ensisijaisesti suunnattu. Vegaaniset liemijauheet, jotka tuovat ruokaan lihan makua. Onko sellaiselle kuinka paljon kysyntää?

 

Vegaaniset liemijauheet – kenelle?

Vegaaniselle ruualle on kysyntää. On vegaaneja, jotka noudattavat tiukkaa vegaanista ruokavaliota ja välttävät kaikkia eläinkunnan tuotteita eettisistä syistä. On vegaaneja, jotka eivät vain pidä lihan mausta. Ja sitten sekasyöjiä, jotka haluaisivat valmistaa enemmän kasvisruokia, mutta tykkäävät myös lihasta. Spices Chefin vegaaniset liemijauheet sopivat kaikkien käyttöön. Niillä saa kasvisruokaan kaipaamaansa lihamaista aromia tai kalan makua, sekä maukasta kasvislientä syventämään esimerkiksi keittojen makuja.

Spices Chefin vegaaniset liemijauheet ovat luokassaan ainutlaatuisia, sillä vastaavia lihan/kalan/kanan makua kasvispohjaiselle ruualle antavia mausteseoksia ei ennestään ole. On olemassa vegaanisia tuotteita, jotka on maustettu valmiiksi esimerkiksi pekonin tai juuston makuisiksi, mutta mahdollisuus käyttää lihan makua tuovia mausteseoksia omissa kokkailuissa on aika herkullinen mahdollisuus.

Idea liemijauheissa on siis sama kuin vaikka ramen nuudeleissa – aromi, jolla ruokaan tuodaan tiettyä makua. Spices Chefin liemijauheilla valmistat itse niin nuudelit, riisit, leivokset, marinadit kuin liemet lihan, kalan, kanan tai kasvisten makuisena – mutta aina vegaanisena, maidottomana ja laktoosittomana, gluteenittomana, hiivattomana, luomuna.

Liemijauheet eivät sisällä mitään EU komission merkintää vaativista allergeeneista (lista löytyy täältä).

Laadukkaista raaka-aineista valmistettuna ihka aitona elintarvikkeena, ei pelkkänä keinotekoisena makuseoksena. Aika siistiä, eikö?

Vegaaniset liemijauheet testiin

Alunperin ajattelin, että liha-, kana- ja kala-aromit ovat ennen kaikkea lihaa ja kalaa kaipaaville. Jos lihan mausta ei pidä, miksi haluaisi maustaa nyhtökauransa lihan makuiseksi? Liemijauheita testatessa kuitenkin totesin, että niissä on mahdollisuuksia myös lihan makua vierastaville.

Kala-aromi kiinnosti eniten, koska olen kaivannut laadukasta kalalientä ruuanlaittoon. Monet aasialaiset reseptit vaativat juuri kala-aromia saadakseen sen aidon oikean maun. Kiinnostuin myös liha-aromista ja halusin selvittää saisiko sillä todella lihan makua kasvisruokaan.

Kokeilin liemijauheita useiden erilaisten ruokien maustamisessa. Ruuat ovat kasvisruokia yhtä poikkeusta lukuun ottamatta: kokeilin kala-aromia sekä kalakeitossa että kalattomassa keitossa. Ihan nähdäkseni miten kala-aromi toimii ilman sitä kalaa että sen kanssa. Liha ja kana on korvattavissa ja niille löytyy toimivia vaihtoehtoja, mutta kalakeitto on toinen juttu. Kalassa on nimittäin ihan oma makunsa, ja se on kerrassaan upea kalakeiton liemessä.

Aloitetaan siis kala-aromilla ja palataan muihin liemijauheisiin myöhemmin.

 

Vegaaniset liemijauheet

 

 

Kalan makuinen liemijauhe

Kala-aromin tuoteseloste on seuraava: Maissitärkkelys*,  merisuola (40,1 %),  dekstroosi*,  sipuli*, kurkuma*, inkivääri*, tilli*, maustesekoitus* (< 2%), luontaiset aromit. *=Luomu.

Ensi tuntuma kala-aromiin on tuoksu. Se tuoksuu kalamausteelta. Siis sellaiselta, kuin seassa olisi ihan kalaa. Omaan nenään tuoksu muistuttaa kuivaa kalaa ja tilliä. Tillin puolesta uskoisin, että kala-aromi toimisi mainiosti myös niiden aasialaisten kastikkeiden tai muiden meräneläviä vaativien ruokien kanssa.

Kokeilin kala-aromia kahdessa erilaisessa keitossa. Kalaa sisältävän keiton tein kirkkaalla liemellä, jotta liemijauheen aromit pääsisivät parhaiten esiin. Kasvisversion tein ihanaan kermaiseen liemeen.

 

Kirkas kalakeitto

 

2 l vettä

1,5 rkl Spices Chef kala-aromia

600 g lohta

1 dl edamame soijapapuja

1 porkkana

1 vihreä paprika

1 sipuli

Kourallinen pikkutomaatteja

2 rkl kookosöljyä

1/4 tl jauhettua inkivääriä

1/2 tl cajun maustetta

1 tl kuivattua tilliä

Mustapippuria

 

 

Jos käytät lohipalaa, pilko se pienemmiksi paloiksi. Käytin itse valmiita suikaleita.

Lisää liemijauhe veden sekaan ja kiehauta seos. Lisää edamame pavut ja anna seoksen kiehua hiljalleen. Lisää mukaan myös lohi.

Pilko sipuli, porkkana, paprika ja tomaatit. Voit valita muodon itse – minä tein porkkanasta ja paprikasta suikaleita.

Laita paprika, porkkana ja sipuli sekä kookosöljy pannulle ja kuullota vihanneksia miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää lopuksi sekaan myös tomaatit.

Lisää kasvikset muiden ainesten sekaan. Lisää mausteet ja anna keiton muhia miedolla lämmöllä 15 minuuttia.

 

Kalaton kalakeitto

 

2 l vettä

1/2 kg jauhoisia perunoita

3 rkl Spices Chef kala-aromia

300 g kasvissekoitusta (käytin kruunusekoitusta, jossa porkkanaa, kukkakaalia ja parsakaalia)

2 sipulia

2 rkl kookosöljyä

300 g Jalotofu kylmäsavutofua

1 puntti tuoretta tilliä

2,5 dl kaurakermaa

Mustapippuria 

Valkopippuria

 

Mittaa vesi kattilaan ja pilko sekaan perunat. Lisää kala-aromi, ja keitä perunoita noin vartti palojen suuruudesta riippuen.

Lisää sekaan muut kasvikset. Keitä kasvikset kypsäksi.

Pilko sipulit ja kuullota niitä kookosöljyssä tai muussa öljyssä pannulla miedolla lämmöllä. Pilko tofu paloiksi ja lisää pannulle. Kuumenna seos nopeasti, jotta saat siihen hieman väriä. Lisää se sitten kattilaan muiden ainesten joukkoon.

Silppua tilli keiton sekaan. Lisää myös kaurakerma ja pippurit, ja sekoita hyvin.

 

Miltä maistui?

Kirkkaaseen liemeen tuli todella ihana kalakeiton maku. Liemi oli aromikasta ja sopivan mausteista nimenomaan tillimäisellä tavalla. Vähän mietin tuleeko siitä liian suolaista, mutta ei tullut. Oikeastaan juuri sopivaa tällaiseen keittoon. Lopputulos oli raikas ja samalla täyteläinen keitto, vaikka keitossa oli kirkas liemi eikä runsas ja kermainen. Liemi oli täynnä makua ja niin helppoa valmistaa, että takuulla hyödynnän tätä kala-aromia kalakeitossa myös jatkossa!

Kermainen kalaton kalakeitto oli todella yllättävä. En olisi kuvitellut, että keiton voi saada maistumaan kalalta myös ilman kalaa. Savutofu toi keittoon maukkaita sattumia sekä savukalan fiilistä myös ilman kalaa. Ja mausteliemi oli juuri niin ihanaa kuin kalakeitossa kuuluukin! Tykkään enemmän kermaisesta kalakeitosta, mutta kasvisversiokin onnistuisi varmasti myös kirkkaaseen liemeen Spices Chef kala-aromin avulla.

Spices Chefin kala-aromi nimittäin tuo todella kalan makua ruokaan. Se on siis parhaimmillaan heille, jotka kaipaavat kalaruokien makua, vaikka söisivät vegaanista ruokaa. Kala-aromilla valmistuu myös kalaliemi, jota voi hyödyntää monessa muussa ruuassa. Jos kalan makua vierastaa, liemijauhetta voi silti hyödyntää mausteena ruuissa, joihin tarvitaan kalakastiketta ilman, että lopputuloksessa maistuisi kala.

 

 

Lihan makuinen liemijauhe

Lihan makuinen liemijauhe on kaikista haastavin. Syön itse myös lihaa, ja lihalla on ihan omanlaisensa maku. Oli kyse sitten jauhelihasta, pihvistä tai riistasta – kaikella on selkeä tietty maku, joka tuo myös ruokaan sen liharuuan maun.

Liha-aromin ainesosat ovat: Maissitärkkelys*,  merisuola (40,1 %),  dekstroosi*,  sipuli*, kurkuma*, inkivääri*, puolukka*, maustesekoitus* (< 2%), luontaiset aromit. *=Luomu.

Kokeilin liha-aromia kasvispohjaiseen lasagneen, jossa jauhelihan sijaan käytin Elovenan kaurajauhista. Huom. vaikka lasagnelevyt ovat gluteenittomia ja lasagne muuten gluteeniton, kaurajauhista ei ole valmistettu puhdaskaurasta eikä se täten ole gluteenitonta. Täysin gluteeniton lasagne valmistuisi esimerkiksi erilaisia Beanit-tuotteita käyttämällä. Kaurajauhiksen voi myös korvata punaisilla linsseillä. Hyviä kasviproteiininlähteitä löydät esimerkiksi täältä.

 

(Gluteeniton) Vegelasagne

 

250 g gluteenittomia lasagnelevyjä

 

500 g Elovena kaurajauhista

2 sipulia + 2 tl kookosöljyä

1 kg tomaattimurskaa (2 x Rainbow 500 g tölkki)

3 rkl Spices Chef liha-aromia

~200 g pikkutomaatteja

1,5 rkl oreganoa

1,5 tl paprikajauhetta

1 tl sipulijauhetta

Mustapippuria

 

Pilko sipulit ja kuullota niitä paistinpannulla kookosöljyssä muutama minuutti. Lisää kaurajauhis sekä tomaattimurska, ja anna seoksen muhia kevyesti kuplien noin vartin ajan.

Lisää seokseen liha-aromi, tomaatit ja mausteet, ja sekoita ainekset huolella sekaisin. Madalla lieden lämpöä ja anna seoksen jatkaa hautumista juustokastikkeen valmistumisen ajan. Liha-aromi suurustaa kastikkeen tehokkaasti, joten varo sen palamista pohjaan.

 

Juustokastike

 

175 g vegaanin pizzamurua (tai muuta vegejuustoraastetta)

1 l soijamaitoa (tai muuta kasvipohjaista maitoa)

1 rkl Spices Chef kasvisaromia + 3 tl maissitärkkelystä

 

Yhdistä juustoraaste ja soijamaito kattilassa, ja kiehauta seos. Soijamaito palaa helposti pohjaan, joten sekoittele nestettä samalla.

Sekoita kasvisaromi ja maissitärkkelys keskenään. Kun juusto näyttää sulaneen, lisää seos nesteeseen koko ajan vispaten. Voit myös sekoittaa jauheen etukäteen pieneen määrään kylmää vettä, jos tuntuu että se sekoittuu juustoseokseen paremmin. Juustokastike jää todella löysäksi ja juoksevaksi, mutta se hyytyy kyllä uunissa.

Levitä kaurajauhisseosta tasaisesti uunivuoan pohjalle. Peitä se lasagnelvyillä, ja kaada päälle juustokastiketta. Toista, kunnes kaikki ainekset on käytetty. Jos haluat, voit lisätä pinnalle vielä juustoraastetta.

Kypsennä lasagnea 175 asteisessa uunissa 90 minuuttia. Pitkään paistaminen kannattaa, jotta lasagne saa muhia erityisen meheväksi! Jos haluat kypsentää sen nopeammin, juustokastikkeesta kannattaa tehdä paksumpaa lisäämällä juustoraasteen tai tärkkelyksen määrää.

 

Miltä maistui?

Kaurajauhiskastike näytti ihan prikulleen samalta kuin jauhelihakastike. Ulkonäön puolesta vankka lihansyöjäkään ei huomaisi eroa. Maussa sen sijaan on iso ero. Mies sanoi eron tulevan esiin jo rakenteessa, mutta omasta mielestäni kaurajauhis meni koostumuksensa puolesta ihan hyvin lihasta. Se on vähärasvaisempaa kuin perus sika-nauta, mutta verrattaessa esimerkiksi hirven jauhelihaan koostumus on aika samanlainen rakeinen.

Liha-aromi ja juustokastikkeen kasvisaromi saostivat seosta hyvin, mikä on kiva lisä. Toimisi siis todella hyvin myös pastan päälle lisättävässä kastikkeessa. Mitä makuun tulee, ei lasagne mielestäni maistunut jauhelihalasagnelta. Samanlaista lihan makua liha-aromi ei lasagneen tuonut. Se toi kuitenkin erinomaista makua. Koska itse syön lihaa, en tarvitse tällaiseen ruokaan välttämättä lihan makua erikseen. Kasvislasagne saa maistua erilaiselta, eikä sen tarvitse ”huijata” kasvisruuan pariin lihan puutteessa. Jos lihaa ei ole syönyt aikoihin, kenties liha-aromin huomaa selvemmin. Liha-aromi sopii loistavasti muun muassa pataruokiin, joihin kaipaa tuhtia ja täyteläistä makua. Sellaista liha-aromi nimittäin tuo, ja tekee kasvispohjaisen ruokien maustamisesta todella helppoa.

Käyttäisin liha-aromia sakeuttajana ja mausteena niin liha- kuin kasvisruuille, kuten padoille ja kastikkeille. Se toimisi varmasti myös keittojen liemessä. Papupohjaiset ruuat, pastaruuat ja marinadit saavat liha-aromista pikanttia ja täyteläistä makua. Lihan himoon en voi vakuuttaa sen auttavan, mutta maukasta ruokaa sillä saa aikaan ja pääsee nimenomaan sille samalle syvyydelle, mitä lihaisat pataruuat ja vastaavat saavuttavat. Kokeile esimerkiksi vegaaniseen karjalanpaistiin, jossa lihan sijaan voi käyttää vaikka seitania, nyhtökauraa tai tofua. Spices Chefin liha-aromi mahdollistaa tuttujen perinneruokien valmistamisen myös maukkaina kasvisversioina, jotka ovat uskollisia alkuperäisen makumaailmalle.

 

Kasvisten makuinen liemijauhe

Kasvisliemijauhe on se tyypillisin liemijauhe, jota valtaosa varmasti käyttää. Se sopiikin oikeastaan mihin tahansa ruokaan, ja onkin sikäli tärkeä osa maustekaappia. Itse käytän kasvisliemijauhetta ylivoimaisesti eniten keittojen liemen maustamisessa, mutta myös esimerkiksi antamaan riisille makua. Spices Chefin kasvisaromi sopii hyvin kasvissosekeittoon, jolle se antaa maun lisäksi myös rakennetta. Jauhemuotoinen kasvisaromi on erityisen helppo, sillä sen kanssa ei tarvitse huolehtia sulamattomaksi jääneestä kasvisliemikuutiosta! En tiedä onko muilla ongelmana, mutta itse olen saanut suuhuni sulamattoman liemikuution palan ihan liian usein.

Ainesosat: Maissitärkkelys*,  merisuola (40,1 %),  dekstroosi*,  sipuli*, kurkuma*, inkivääri*, nokkonen, maustesekoitus* (< 2%), luontaiset aromit. *=Luomu.

Oheisen perinteisen kasvisliemen lisäksi halusin kokeilla myös jotain muuta tapaa käyttää kasvisaromia, ja löysinkin mitä herkullisimman tavan, jota en jostain syystä ole ennen tullut ajatelleeksi! Nimittäin paistettu sipuli.


Paistettu sipuli

 

2 sipulia pilkottuna

1 rkl kookosöljyä

2 rkl Spices Chef kasvisaromia

 

Pilko sipuli paloiksi. Liian silppua siitä ei kannata tehdä, vaan jättää nimenomaan selkeitä palasia.

Kuullota sipulia pannulla miedolla lämmöllä kookosöljyssä (tai muussa öljyssä) viitisen minuuttia. Lisää kasvisaromi sipulin päälle ja sekoita huolella sipulisilpun sekaan.

Nosta pannun lämpöä ja paista sipulit nopeasti hieman paahtuneiksi koko ajan sekoittaen. Kasvisaromi antaa sipulin pinnalle hieman kuorrusmaista rapeutta, kun sen paahtaa kuumassa öljyssä.

Käytä paahdettua sipulia esimerkiksi keitoissa, salaatissa, lämpimän ruuan lisukkeena ja kastikkeissa. Paahdettuna ja maustettuna sipuli saa ihanaa lisämakua, joka leviää mukavasti muuhunkin annokseen.

 

Miltä maistui?

Kasvisaromia on vaikea verrata muihin, koska kasvisliemijauheet käyvät lähtökohtaisesti kaikille. Spices Chefin kasvisaromi on tosin Fodmap-ystävällinen, mikä varmasti ilahduttaa monia liemijauheita kaipaavia. Ovathan ne mitä helpoin tapa maustaa ruoka kuin ruoka!

Makunsa puolesta kasvisaromi toimii kuin nakutettu. Se ei ole liian voimakas, vaan mukavasti ruuan maustava sekoitus, joka sopii makunsa puolesta hyvinkin erilaisiin annoksiin. Keittoliemessä ei tarvinnut edes muita mausteita lisäksi. Paahdettu sipuli taas sai sipulin maistumaan ihan uudella tavalla. Käytän itse sipulia maustamiseen, enkä tullut ajatelleeksi, että sen mausteen maustaminen lisäisi ruuan maistuvuutta näin paljon! Tykkään itse ihan raa’astakin sipulista, mutta kypsennetty on toki vatsaystävällisempää. Paahdettu sipuli toimi ihanasti salaattiannoksessa ja uunijuuresten kanssa. Lisäsin sipulia myös keitetyn riisin sekaan sekä falafeleilla täytettyyn pitaleipään. Ihana lisämaku!

Tämä kasvisaromi ei makunsa puolesta poikkea merkittävästi muista, mutta se on samaa taattua laadukasta raaka-ainetta, luomua, ekoa, vegaanista, Fairtradea ja biohajoavaa kuin muutkin Spices Chefin aromit. Pienilläkin asioilla tehdään iso ero. Kaupasta ostaessa valitsisin ehdottomasti Spices Chefin kasvisaromin, jos se vaan saataisiin sinne hyllyyn muiden vaihtoehtojen rinnalle.

 

 

Kanan makuinen liemijauhe

Kanan makuiselle liemijauheelle on tarvetta, oli sitten kasvis- tai sekaayöjä. Kanaliemi kuuluu olennaisesti moniin ruokiin ja sillä saa pehmeää, aromikasta makua moniin muihinkin ruokiin. Itse kokeilin kana-aromia revityn tofun mausteena, ja se toimi yllättävän hyvin! Revitty tofu oli itsessäänkin positiivinen uutuus, ja se muistuttaa koostumukseltaan ja ulkonäöltään hyvin paljon kanasuikaleita.

Kanaliemijauheen ainesosat ovat: Maissitärkkelys*,  merisuola (40,1 %),  dekstroosi*,  sipuli*, kurkuma*, inkivääri*, lipstikka*, maustesekoitus* (< 2%), luontaiset aromit. *=Luomu.

Tein revitystä tofusta mausteisen täytteen pehmeille tacoille. Rakastan texmexiä muutenkin, mutta tämä kasvisversio nousi kyllä yhdeksi uudeksi suosikiksi! Ihanan freesi lounas, vaikka maustetta piisaakin. Super nopea valmistaa ja on jo pysynyt yhtenä omana pikalounas suosikkinani.

 

Pehmeä Tofu taco

 

250 g Jalotofu revittyä tofua

Öljyä paistamiseen (käytin kookosöljyä)

1 dl vettä

2 tl Spices Chef kana-aromia

1 tl paprikajauhetta (myös savupaprika tai 50:50 sopii!)

1/2 tl juustokuminaa

1/4 tl sipulijauhetta

1/4 tl valkosipulijauhetta

Mustapippuria

 

Paista tofua hetki pannulla öljyssä ja hajota pienempiin palasiin. Kaada pannulle vettä ja madalla lämpöä.

Lisää mausteet ja sekoita ainekset huolella sekaisin. Vesi auttaa mausteita leviämään tasaisesti joka puolelle ja myös tarttumaan tofun palasiin paremmin kiinni.

Anna seoksen kiehua miedolla lämmöllä, kunnes vesi on haihtunut.

 

Lisäksi:

Gluteenittomia tortillalettuja

Kaali-salaattisekoitusta

Maidotonta sour creamia/maustamatonta soijajogurttia

Salsaa

Korianteria

 

Laita tortillaletut valmiiksi esille, ja asettele niiden päälle kaalisalaattia. Annostele tofua salaattiseoksen päälle, ja isää vielä sour cream tai jogurtti sekä salsa ja korianteri.

Syö pehmeät tacot heti tuoreeltaan.

 

Miltä maistui?

No se vissiin kävi jo ilmi, että hiivatin hyviä olivat! Nam! Tässä muut mausteet veivät varsinaiselta kana-aromilta vähän tilaa, mutta aromi toi myös oman lisänsä mausteseokseen. Eron huomasi selvästi, sillä olen tehnyt ennen vastaavaa tofua myös ilman lisättyä kana-aromia. Hyvää sekin oli, mutta jokin taso makumaailmasta jäi puuttumaan.

Kana-aromin kanssa on vähän sama kuin lihamausteen, että kun kuitenkin syön itse myös kanaa, erin kyllä huomaa. Mutta tässäkään ero ei ole suinkaan paha asia, päinvastoin! Kana-aromi on selkeästi lempeämpi mauste kuin liha-aromi, ja sopii mielestäni monipuolisempaan käyttöön. Olen lisännyt sitä keittoliemiin ja käyttänyt yleisesti muissakin tofumarinadeissa. Kanan makuinen liemijauhe tuo ruokaan syvempää makua, ihan kuin siellä olisi enemmän proteiinia seassa kuin oikeasti onkaan. Ihan kuin kana parhaimmillaan. Kana on sellaisenaan hyvin miedon ja neutraalinkin makuinen, ja tämä liemijauhe käyttäytyy mielestäni hyvin samalla tavalla kuin kana ruuan seassa. Suosittelisin nimenomaan mausteeksi erilaisiin liemiin, tofulle, quornille ja vastaaville kasviproteiineille sekä riisiruokien maustamiseen.

 

Yhteenvetona

Spices Chefin liemijauheet olivat mielenkiintoinen kokemus, enkä etukäteen osannut sanoa miten ne tulisivat ruuanlaitossa toimimaan. Kaikki liemijauheet ovat hyvin säilyviä, laadukkaita ja tuoksultaan miellyttäviä, toisin kuin monet muut maustekuutiot tai -jauheet. Ainesosat on mietitty tarkasti käyttötarkoituksen mukaan, minkä vuoksi ne antavat ruuan maulle syvyyttä ja voimakkuutta jo pienenäkin määränä. Liemijauheet ovat melko suolaisia jo valmiiksi, joten en lisännyt ruokiin suolaa enää enempää.

Henkilökohtaisesti en hae liemijauheilla tietyn lihan makua, koska ne kuitenkin poikkeavat oikeasta lihan mausta. Ne kuitenkin sopivat mainiosti mausteeksi ruokiin, jotka valmistetaan samaan tapaan kuin klassiset liharuuat. Jos esimerkiksi syö kanan ja riisin sijaan tofua ja riisiä, kana-aromi maustaa ruuan helposti ja tekee annoksesta hyvin saman tyyppisen kuin klassisesta kanaa ja riisiä – ateriasta. Liha-aromi tuo pataruokiin, keittoihin, muhennoksiin ja papupihveihin voimakkaan maun, joka on tyypillinen myös punaista lihaa sisältävissä ruuissa.

 

Testin Suosikkini

Kasvisaromi toimii kuten kasvisliemi yleensäkin, eikä se ole samalla tavalla ainutlaatuinen kuin muut liemijauheet. Spices Chefin kasvisliemijauhe on kuitenkin laadukas ja maultaan miellyttävä ihan kuin Spices Chefin muutkin liemijauheet. Jauhe on helppokäyttöinen ja sopii maultaan kaikkiin kasvisruokiin. Biohajoava pakkaus ja luomulaatuiset ainesosat ovat samalla omiaan erottamaan tämän kasvisliemijauheen massasta.

Kala-aromi oli suosikkini, ja samalla myös liemijauhe, joka todella toi mieleen kalaruuan. Liemijauhe sopi ihanasti maustamaan kalakeiton lientä ja antoi sille erityisen maukkaan aromin. En ole kalaliemijauhetta vielä käyttänyt muissa kuin keitoissa, mutta uskon sillä olevan paljon potentiaalia myös muussa. Ihan ensimmäisenä tietysti aasialaisissa kalakastiketta vaativissa ruuissa.

Spices Chefin liemijauheissa mukava lisä on maissitärkkelys, mikä tekee niistä maustamisen lisäksi myös ruokaa suurustavia. Suurustus ei ole niin voimakasta, että esimerkiksi keiton liemi muuttuisi paksummaksi, mutta muun muassa juuri lasagnen kaurajauhiskastikkeen liemijauhe suurusti täydellisen paksuksi. Pataruuat, muhennokset ja marinadit valmistuvat entistä helpommin, kun samalla seoksella saa maustettua sekä suurustettua ruokia. Jos haluaa suurustaa todella paljon, tulee kuitenkin lisätä myös jauhoja.

 

Toive omaan lähikauppaan

Spices Chefin mausteita löytyy jo joistakin valikoiduista K-ryhmän ruokakaupoista. Myös liemijauheita löytyy Keskon valikoimasta, joten jos olette kiinnostuneita kokeilemaan niitä, pyytäkää ihmeessä kauppiaita tilaamaan niitä oman K-kauppanne valikoimaan! Tällaiset tuoteinnovaatiot ovat suunnattoman innostavia ja olisi upeaa saada ne ruokakauppojen pysyvään valikoimaan.

Yhteenvetona sanoisin, että Spices Chefin liemijauheet sopivat loistavasti gluteenittomaan ja vegaaniseen ruokavalioon sekä jokaiselle laadukkaita liemijauheita etsivälle!

 

arvonta

 

Ja nyt vielä arvonta pystyyn! Arvon voittajalle 6 kpl eli koko setin Spices Chefin liemijauheita plus 2 pakettia extraa! Paketin arvo on 39 €. Voittaja saa itse valita mitä liemijauheita haluaa kaksi kappaletta.

Osallistu arvontaan kommentoimalla alle. Voit myös lisätä arvontaan perheen ja ystäviä omilla nimimerkeillään. Arvonta-aikaa on ensi viikon sunnuntaihin 21.3.2021 klo 23.59 asti.

Ja hei, voittajien lukumäärä kasvaa aina osallistujien myötä! Arvon yhden voittajan per 50 osallistujaa, eli 50 osallistujaa = 1 voittaja, 70 osallistujaa = 2 voittajaa, 120 osallistujaa = 3 voittajaa ja niin edelleen.

 

Tutustukaa tuotteisiin, toivokaa niitä lähikauppojen valikoimaan ja jakakaa hyviä reseptejä, joissa Spices Chefin liemijauheet pääsevät käyttöön.

 

 

Spices Chef kotisivut

 

Toivo tuotteita K-kauppaan

Kaupallinen yhteistyö: Spices Chef

41 kommenttia

  1. Vanessa kirjoitti:

    Mukana arvonnassa. Olisi kiva maistaa kaikkia makuja. 🙂

  2. Iina / MouMou kirjoitti:

    Ihana palkinto! Nämä kiinnostavat todella paljon. ?

  3. Minni kirjoitti:

    Mukana

  4. Päivi Jalkanen kirjoitti:

    Mukana arvonnassa. Kasvislientä haluaisin lisäksi, jos voitan.

  5. Asta Kämäräinen kirjoitti:

    Tuotteet todella hyviä mitä olen käyttänyt.

  6. Neo kirjoitti:

    Liemijauheet kuulostavat lupaavilta ja kokeilemisen arvoisilta!

  7. Iida Kämäräinen kirjoitti:

    Vaikuttaa erittäin toimivilta tuotteilta!

  8. Pia kirjoitti:

    Nämähän kuulostaa ihan loistavilta tuotteilta. Oispa mahtavaa kokeilla kaikkia, varsinkin tuo kala ja liha kiinnostaa. Kalaliemi ja lihan maku soijaan.

  9. Minna kirjoitti:

    Osallistun arvontaan. Jos voitan, otan 2x kala ja kasvisliemet.

  10. Anne kirjoitti:

    Hei, onko tietoa onko dekstroosissa tai aromien pohjassa käytetty vehnää tai ohraa? Olen ihokeliaakikko eli luontaisesti gluteeniton ja siitä syystä tieto olisi minulle tärkeä. Kiitos jo etukäteen!

    • sarankotikolo kirjoitti:

      Hei, dekstroosi tulee maissista. Tuotteet ovat gluteenittomia, eikä samoissa tiloissa käsitellä gluteenipitoisia tuotteita, joten kontaminaatioriskiä ei ole. Spices Chefille voi myös laittaa suoraan viestiä, jos jokin arveluttaa, he auttavat mielellään.

  11. Kukka kirjoitti:

    Aivan mahtava juttu – juuri etsin korvaavia tuotteita liemikuutioille.

    Noissa tuotteissa kerrotaan, että sisältävät ”maustesekoitus* (< 2%)". Pystytkö selvittämään yritykseltä, mitä mausteita sekoitus sisältää + voisiko sisällön avata myös nettisivuille tuotetietojen yhteen? Tää olisi tärkeä juttu ihmisten allergioiden kannalta.

  12. Taina Salmenoksa kirjoitti:

    Gluteenitonta/maidotonta ja mahdollisimman paljon kasviksia sisältävää ruokaa valmistavana todellakin kiinnostavat tuotteet nyt testissä/esittelyssä. Näitä haluaisin ehdottomasti testata!

  13. MarjaKoo kirjoitti:

    Mukana arvonnassa. Jos voitan, tuplana ottaisin liha- ja kasvisliemet.

  14. Mira kirjoitti:

    Oi, noita ois saatava ? mukana arvonnassa siis! ?

  15. Airi kirjoitti:

    Mukana arvonnassa, kiinnostavat kovasti liemijauheet. Etenkin kala- ja lihaliemijauheet.

  16. Lotta kirjoitti:

    Mukana arvonnassa! ?

  17. Anna-katarina kirjoitti:

    Mukana

  18. Minna Annala kirjoitti:

    Nämähän vaikuttaa mielenkiintoisilta

  19. Luana kirjoitti:

    Mukana!

    Vinkkinä lasagneen huikkaan, että kannattaa vähärasvaisia vegaanisia tuotteita (esimerkiksi sitä kaurajauhista) käyttäessä lisätä kastikkeeseen reilusti öljyä. Silloin tuo lihaisaa makua tuova jauhekin pääsee näyttämään parhaansa 🙂

    • sarankotikolo kirjoitti:

      Kiitos, loistava vinkki! Näissä on tosiaan iso ero rasvaiseen lihajauhelihaan ja toimivat kokkailussa eri tavoin. Kokeilen ensi kerralla tätä

  20. Ni.a kirjoitti:

    Mukana ollaan, todella mielenkiintoista olis päästä näitä kokeilemaan.

  21. Sanna kirjoitti:

    Lihaliemi kokeiltu ja tykätty, muutkin olis kiva testata. 🙂

  22. Martina kirjoitti:

    Tottakai mukana. 🙂 Uutuuksia on aina kiva kokeilla ja maistaa.

  23. Tinja kirjoitti:

    Mukana

  24. Sarkkuli kirjoitti:

    Mahtavaa! Olen kiinnostunut! Erityisesti kiinnostaa kana ja kasvis.

  25. taya kirjoitti:

    Mukana arvonnassa! Onko muuten tuo Elovenan kaurajauhis gluteenitonta eli tehty puhdas kaurasta?

    • sarankotikolo kirjoitti:

      Se ei ole gluteenittomasta kaurasta, ohjeessa on mainittu se erikseen. Pelkkää kauraa, mutta ei siis puhdas kauraa. Vastaavia tuotteita on kyllä muitakin, liitin mukaan linkin jonka takaa löytyy hyviä vaihtoehtoja.

  26. Ulla Turunen kirjoitti:

    Mukana

  27. Bea kirjoitti:

    Noista on vaikea valita kahta!

    • sarankotikolo kirjoitti:

      Voittajalle siis kaikki 6 kpl ja lisäksi saa valita 2 ylimääräistä vielä sen päälle? Kaikkia siis pääsee kokeilemaan

  28. Satu kirjoitti:

    En syö lihaa niin olisi kyllä kiva kokeilla vegaanisia vaihtoehtoja näistäkin.

  29. R kirjoitti:

    Tykkään Spices Chefin innovatiisista mausteista ja makukomboista tosi paljon, mut kasvisliemijauhe vielä testaamatta! Toimisi varmasti hyvin keitoissa ja kastikkeissa, nam !

  30. Hannnnnna kirjoitti:

    Vau, innolla mukana! 🙂

  31. Inkeri kirjoitti:

    Tottahan toki tällaiset tuotteet kiinnostaa, innokas maustaja kun olen.

  32. Henna Holappa kirjoitti:

    Mukana minäkin, kaikki maut ovat varmasti hyviä ja mikä parasta, uskon, että ovat hyvin säilyviä.

  33. Petri kirjoitti:

    Kiinnostavat kyllä, osallistun arvontaan.

  34. Cebicinkeittiö kirjoitti:

    Mukana! Kanaa ja lihaa voin ottaa tuplat voiton osuessa.

  35. Sara kirjoitti:

    Mukana!

  36. Xeveliina kirjoitti:

    Pitääkö huolestua, jos lauantai-iltana alkaa himoita hirveästi paistettuja sipuleita?!? Sitä ohjetta testaisin ensimmäisenä, jos onni potkaisisi iloisesti! 🙂

  37. Niko kirjoitti:

    Vaikuttaa aivan mahtavilta tuotteilta, innolla mukana arvonnassa! ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *