Hae
Saran kotikolo

Tee itse Terveellinen energiajuoma kotona!

Tässä vaiheessa talvea alkaa jo kovasti odottaa kevään tuloa. Talvi tuntuu pitkältä! Ja silti kummasti kevättä kohden mennessä ja valon lisääntyessä monet tuntevat olonsa entistä väsyneemmäksi – minä mukaan luettuna. On siis aika kokeilla kotitekoista ja terveellistä energiajuomaa, joka ei vie ikävään kofeiini ja lisäaine kierteeseen, vaan antaa virtaa nuukahtaneisiin hetkiin aidoilla, ravitsevilla raaka-aineilla. Ja helposti löytyvillä sellaisilla. Terveellinen energiajuoma onkin ihan must drinkki jääkaappiin.

Minä rakastan talvea – pakkasta, lunta, hiihtämistä ja pimeitä öitä. Mutta nyt on taas ollut Helsingissä  suurimman osan ajasta märkä, kurainen, LIUKAS ja synkkä sää, jolla ei nautita lumesta saati sitten hiihdetä. Aurinkoa on onneksi näkynyt, ja sepäs on ollut ihanaa! Siitä ei silti pääse mihinkään, että nyt helmikuussa talvi ja pimeys alkavat tuntua todella pitkiltä. Kevääseen on vielä pitkä aika, joulu oli ja meni, eikä odotettavissa ole ystävänpäivää kummempia juhlia.

Viime vuoden puolella julkaisemani ohje super helppoon ja suolistoa hoitavaan chia-mehuun oli valtavan suosittu, joten aloitetaanpa tämä uusikin vuosi suoliston parasta ajatellen! Ja samalla myös energiaa ja jaksamista lisäten.

Nyt onkin aika kunnon energiapiikille! Energisoivaa, puhdistavaa, raikasta oloa hakeville on tässä helppo ja herkullinen kotitekoisen energiajuoman resepti. Tätä terveellistä energiajuomaa voit litkiä vaikka pitkin päivää ja pitää täydet tehot päällä koulussa, töissä ja urheillessa, sekä nauttia vapaapäivinä muustakin kuin möllöttämisestä. Vaikka möllöttämisellekin on hyvä muistaa varata aikaa!

TERVEELLINEN ENERGIAJUOMA CHIASIEMENILLÄ

2dl vihreää teetä

1 appelsiinin mehu

1/4 dl sitruunan mehua

1tl chiasiemeniä 

1rkl hunajaa

Kiehauta vesi ja valmista tee ohjeen mukaan. Anna sen jäähtyä, ja jäähtymisen jälkeen lisää teen sekaan appelsiini- sekä sitruunamehu ja hunaja. Kaada seos lasipulloon, jotta se säilyy paremmin.

Ravistele ainekset sekaisin, lisää chiasiemenet ja sekoita vielä hetki, jotta siemenet eivät klimppiinny.

Anna juoman tekeytyä ainakin 30 min, mielellään pidempään, jotta siemenet ehtivät kunnolla turvota. Jääkaappikylmänä juoma myös maistuu virkistävämmältä.


Juoma säilyy jääkaapissa pari päivää, mutta ohjeen annoksella tulee sopivasti yhden annoksen verran. Uusi valmistuu nopeasti odottamaan hetkeään.

Vaihtelua saat valitsemalla maustettua vihreää teetä tai käyttämällä appelsiinin sijaan esimerkiksi greippimehua.

Vegaaninen versio? Käytä hunajan tilalla esimerkiksi agavesiirappia.

Kokeile ja lataa itseesi terveellistä virtaa, jolla jaksat tarpoa läpi lopputalven!

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi  

Facebook

Parhaat ruokablogit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *