Hae
Saran kotikolo

4-vuotiaan harrastukset tänä syksynä

Olen vakaasti sitä mieltä, että pidän lapsen harrastukset aika minimissä sen aikaa kun voin. Etsin harrastuspaikat läheltä, ja kuuntele mikä lasta itseään kiinnostaa. Isompana hän osaa entistä paremmin kertoa mitä haluaa kokeilla, ja kun kulkeminen harrastuksiin onnistuu itsenäisemmin, voi niille olla myös enemmän aikaa. Silloin niitä tehdään ehkä kavereiden kanssa, eikä nukkumaanmenokaan ole ihan yhtä aikaisin. Tähän hetkeen kaksi harrastusta viikossa on ihan maksimi, eivätkä nekään saa olla liian tiukasti kalenteriin sidottuina. Jos joku kerta ei päästä, on tosi kiva että sen kerran voi korvata joskus toiste. Meidän 4-vuotiaan harrastukset koostuu tällä kertaa kahdesta lajista, ja lisäksi sitten tehdään perheenä juttuja erikseen. Ne tapahtuu fiiliksen mukaan.

Tänä syksynä lapsella on kaksi vakituista harrastusta. Molemmat ovat joustavia, eli jos joku kerta ei pääse, sen kerran voi korvata toisena päivänä. Molemmat on lähellä kotia ja hyvään kellonaikaan. Siinäpä ne pääkriteerit, millä harrastukset on nyt valittu. Sen lisäksi tietysti, että lapsi itse osoittaa niihin kiinnostusta.

 

4-vuotiaan harrastukset

 

Uimakoulu

Uimakoulu alkoi oikeastaan jo vauvana vauvauinnista, mutta oli sen jälkeen tauolla. Kävimme perheen kesken uimassa jonkin verran, mutta viime talven Thaimaan reissun jälkeen tuntui, että tämä lapsi haluaisi uida enemmän. Kerran viikossa 30min uimakoulu on ollut tosi tykätty. Koko kevät käytiin lapsi-vanhempi ryhmässä, missä sai itsekin lillua siellä terapia-altaan lämpimässä vedessä. Kesäksi uimakoulu pistettiin tauolle, mutta nyt syyskuussa se taas jatkuu. Nyt napero menee pelkkään lapsiryhmään, ja itse odottelen siellä altaan reunalla. Uskon, että tämä edistää oppimista myös lisää, kun vanhempi ei ole siinä liian herkästi auttamassa. Plus korvauskertoja voi välillä tehdä vaikka koko perhe yhdessä.

Parkour

Parkour on uusi harrastus, joka tuli aiempana kahtena talvena olleen tanssin tilalle. Tanssi ei tuntunut enää niin innostavan, ja opettaja sekä aikataulu meni uusiksi, niin totesin tämän olevan hyvä hetki kokeilla jotain uutta. Parkourissa tunnit pidetään lokakuulle asti ulkona, mikä on kiva lisä. Opettaja on nuori, selkeästi lasten kanssa hyvin toimeen tuleva mies, ja lapsi on tykännyt menosta kovasti. Hän ei ole se huimapäisin harjoittelija, vaan kuuntelee tarkasti ohjeita ja kokeilee omassa tahdissaan. Onnistumisen elämys on ollut mieletön, ja into ensimmäisten kertojen jälkeen vain kasvanut. Jo tokalla tunnilla harjoiteltiin seinäjuoksua, ja yleisesti mukana on paljon perusvinkkejä turvalliseen kiipeilyyn ja laskeutumiseen. Yleishyödyllistä siis. On mahtavaa seurata, miten sitkeästi tyyppi yrittää ja harjoittelee. Katsotaan tätä nyt syyskausi ja sitten voi kuulostella jatkuuko sama vielä keväällä.

Mitä muuta?

Luulen, että muuten pääosin tehdään yhdessä erilaisia juttuja. Käydään teatterissa ja leffassa, museoissa ja tapahtumissa. Ehkä joskus yhdessä uimassa ja kylpylässä. Ratsastamassa ja lenkeillä. Mitä mieleen tulee ja huvittaa tehdä. Fakta on, ettei arjessa kaikkea ehdi, eikä pidäkään. Kunhan saadaan jotain kautta aikaa yhdessä ja mahdollisuus kokeilla asioita. Pitää olla myös aikaa ihan vaan kotona leikkimiseen, leikkipuistoihin ja leikkitreffeihin. Piirtämiseen ja lukemiseen. Tämän ikäinen vielä haluaa viettää vanhempiensa kanssa aikaa, ja siitä ajasta aion ottaa kaiken irti.

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi

Facebook

Parhaat ruokablogit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *