Hae
Saran kotikolo

Vegaaninen uunijuustokakku

Vegaaninen uunijuustokakku valmistuu helposti uunivuoassa ja viipaleiksi leikatut kakkupalat ovat mitä osuvin valinta pääsiäisherkuksi. Etenkin ikisuosikin aprikoosin makuisena. Ja sehän sopii tietysti näin keväälle ylipäätään. Aprikoosi on täydellisen raikas makupari kermaiselle ja täyteläiselle juustotäytteelle. Ja nyt muuten löytyy maidottomana ja vegaanisena myös mascarponen tapaan käytettävää vegaanista valmistetta, joka todellakin tekee juustokakusta juustoisen.

Pohjaksi voi valita monenlaisia keksejä ja siten vaihdella kakun makua, mutta minusta kaurakeksipohja on tähän ihan paras, ja kaurakeksejä löytyy kaupasta helposti valmiiksi gluteenittomana ja maidottomana.

Käytin tässä uunivuokaa, jonka mitat ovat suunnilleen 28cm x 20cm x 3cm.

Vegaaninen uunijuustokakku pellillä

 

Pohja

300g gluteenittomia & maidottomia kaurakeksejä (käytin Finaxin)

100g maidotonta margariinia

 

Käytä uunivuokaa tai piirakkavuokaa, jossa on vähän korkeammat reunat. Levitä leivinpaperi pellin päälle niin, että se nousee myös vuoan reunoille.

Murskaa kaurakeksit kulhon pohjalla mahdollisimman pieneksi silpuksi. Sulata margariini juoksevaksi ja lisää keksimurun sekaan. Sekoita yhtenäiseksi massaksi.

Painele taikinamassa uunivuokaan leivinpaperin päälle tasaiseksi levyksi.

Täyte

200g kasvipohjaista maustamatonta tuorejuustoa (käytin Violifea)

200g Oddlygood Bake&Dessert vanilja

250g vegaanista mascarponevalmistetta

3/4 dl sokeria

1,5dl aprikoosihilloa

1 tölkki säilykeaprikooseja (puolikkaita)

 

Sekoita ainekset aprikooseja lukuun ottamatta tasaiseksi massaksi tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Voit jättää osan aprikoosisoseesta vielä sivuun ja lisätä sen kakun sekaan raitoina. Itse laitoin sekaan 1/2dl ja desin vielä raitoina täytteen sekaan, kun olin levittänyt sen vuokaan.

Kaada massa vuokaan pohjan päälle. Jos haluat soseraitoja, ota lusikallinen aprikoosisosetta kerrallaan ja levitä täytteen päälle. Voit vielä lusikalla vetää sosetta enemmän raidoiksi massan sekaan.

Lisää vielä aprikoosinpalasia sinne tänne. Voit tehdä paloista reunat, koristella keskustan tai asetella niitä ihan sattumanvaraisesti – miten haluat. Meillä oli lapsen kanssa vähän eri ajatus miten ne kannattaa laittaa…

Paista juustokakkua uunissa 175 asteessa 30 minuuttia. Täyte on täysin löysää ja kuplivaa vielä, kun otat vuoan pois uunista, mutta jäähtyessään se tiivistyy ja jähmettyy.

Anna vuoan jäähtyä täysin ja pidä sitä mielellään vielä pari tuntia kylmässä ennen palojen leikkaamista, jotta täyte ehtii täysin hyytyä.

Koristele vielä haluamillasi koristeilla. Säilytä valmis uunijuustokakku kylmässä.

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi  

Facebook

Parhaat ruokablogit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *