Hae
Saran kotikolo

Tekemistä Espoossa: Mauri Kunnas – näyttely WeeGeessä

Meillä oli viime viikonloppuna vieraita, kun kaverini tuli lastensa kanssa kahdeksi yöksi kylään. Hänen lapsensa ovat ihan kohta 5vee ja 4kk vauva. Että siinä riittikin hälinää ja menoa parille päivälle! Lauantaina ohjelmassa oli museoreissu Espooseen ja Mauri Kunnas – näyttely WeeGeessä.

Mauri Kunnas – Lastenkirjojen aatelia

Mauri Kunnaksen kirjat on meillä aina suosittuja, ja Herra Hakkaraisesta on tullut ihan lempparihahmo, jota aina bongaillaan kirjojen kuvituksista. Kunnaksen kirjat ovat kerrassaan lukemisen juhlaa niin lapselle kuin aikuiselle: niissä on aikuisille oma tasonsa, jossa on muun muassa viitteitä populaarikulttuuriin.

Kuvitukset ovat mielettömän rikkaita ja yksityiskohtaisia, ja yhden sivun kuvia voisi tutkia pitkään. Jokaisella lukukerralla niistä huomaa uusia juttuja. Teksti on nokkelaa ja viihdyttävää, ja saa lapsen usein nauramaan ääneen. Vampyyrivaarit, merirosvot ja kummitukset tuovat pakettiin sopivissa määrin jännitystäkin.

Mauri Kunnas – näyttely WeeGeessä

WeeGeen Mauri Kunnas – näyttelyä odotettiin meillä koko viikko. Matkan teko otti aikansa, kun lapset ensin raahattiin bussipysäkille ja Tapiolasta vielä museolle. Reippaasti kulkivat, mutta nelivuotiaat nyt vaan jäävät helposti matkalla leikkimään ja tutkimaan mitä milloinkin. Perillä odottikin sitten ihan mahtava leikkipaikka!

Mauri Kunnas – näyttely oli suunniteltu nimenomaan lapsille ja lapsenmielisille. Pienikokoinen tila oli täynnä elementtejä, jotka kutsuivat seikkailemaan, leikkimään ja tutustumaan paikkoihin. Oli Joulupukin oma punainen lentokone, mistä sai laskea alas liukumäkeä pitkin. Tonttuja ja revontulia. Ja mikä parasta, iso merirosvolaiva ja kaiken päälle vielä merirosvokamppeet oikein kunnon leikkeihin.

Naperot ottivat tilan nopeasti haltuunsa ja pistivät kunnon merirosvoleikit käyntiin. Välillä kövivät leikkiluolassa ja lukupisteellä katselemassa kirjoja, ja sitten taas mentiin. He olisivat varmaan jaksaneet leikkiä siellä koko päivän.

Kiinnostavaa lisätietoa kuvituksen synnystä

Aikuisille näyttelyssä oli lisätietoa Kunnaksen tavasta työskennellä ja piirtää, sekä aikajanaa kirjallisen tuotannon syntymisestä. Ei voi kuin ihailla sitä taitoa, kun näkee miten jo luonnosvaiheessa kuvituksen maailma on äärimmäisen runsas ja elävä. Samalla niihin piirtyy vahva kuva meistä, suomalaisuudesta ja tästä kulttuurista, jossa elämme. Mielettömän hienoa, että tarinat Joulupukista ovat levinneet ympäri maailmaa – eihän meidän maastamme voisi hienommin kertoa!

Museokäynti oli siis hitti, ja voin vahvasti suositella kaikkia lapsia ja aikuisia vierailemaan WeeGeessä. Samalla voi tutustua nykytaiteeseen ja miksei käydä vaikka viereisessä Leikkimuseossa. Sinne pitääkin mennä toisella kertaa, nyt mukana oli kaksi nälkiintynyttä lasta joille meinasi leikkien jälkeen iskeä hermoromahdus ennen kuin pääsimme ravintolaan. Näyttelystä ja merirosvolaivasta on puhuttu käynnin jälkeen monta kertaa, ja näyttelyssä tutkittuja uusia Kunnaksen kirjoja on toivottu luettavaksi myös kotiin mahdollisimman pian.

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi  

Facebook

Parhaat ruokablogit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *