Hae
Saran kotikolo

Pikkuiset pikkujoulut lasten kanssa

Lähdin perjantaina aamulla aikaisin kello seitsemän junalla Lappeenrantaan lapsen kanssa. Meillä oli ohjelmassa pikkujoulut lasten kanssa, joita oltiinkin odotettu hartaasti. Joulumieli ollut kateissa vielä, joten tuntuikin että on korkea aika polkaista sesonki käyntiin!

Isäni nappasi meidät kyytiin asemalta ja menimme heidän kämpilleen. Itse aloitin työpäivän ja napero sai aikaa isovanhempien kanssa, joilla oli samalla muuttohässäkät menossa. Varastossa olleista tavaroista löytyi naperolle muun muassa mun vanha nukke ja matkalaukullinen nukenvaatteita, eikä hän oikein tiennyt miten päin menisi kun oli niin innoissaan. Vitsi muistan miten aikanaan itse toivoin sitä nukkea synttärilahjaksi, ja miten ihanalta tuntui avata lahjapaketti ja löytää se.

Herkkuja ja vierailuja

Perjantaina kävimme illalla pienellä iltakävelyllä katsomassa vanhempien uutta asuntoa ja Kirkkopuistossa olevia valoja. Yöllä nukkuminen oli vähän levotonta narisevalla taittosängyllä, mutta aamuyöstä lapsi käpertyi kainaloon ja tuntui ihanalta pidellä häntä kainalossa. Aamulla herättiin hyväntuulisina ja valmiina pikkujoulupäivään!

Menimme Makea Coffeen ihanalle brunssille vanhempien kanssa, ja vaikka kaikki oli super hyvää, niin oli turhan paljon makeaa heti aamusta. Oma vika toki kun makeaa lähinnä tilattiin. Otettiin makea vohveli (ois kanssinut ehkä ottaa suolainen…), suklaakakkua, pumpkin spice latte ja ainoana suolaisena vegaanisella porkkalamössöllä päällystetty leipä. Se oli muuten älyttömän hyvää! Porkkala on hyvää myös, mutta tämä maistui ihan samalta kuin sellainen kylmäsavulohimössö. En olisi osannut erottaa niitä toisistaan.

Lapsi alkoi aamupäivällä mennä itkuiseksi, ja ajattelin että on väsynyt. Oli ollut vähän nuhainen taas viikon verran, mutta what else is new. Lauantaina alkoi myös sanoa että korvaan sattuu. Sitä on ollut joskus ennenkin tukkoisena, joten hain apteekista nenäsuihketta ja buranaa. Lähdimme ajamaan Imatralle mummoni luokse ja lapsi nukahti matkalla. Isomummon luona oli pirteä ja iloinen tyyppi. Jatkoimme siis suoraan Lappeenrantaan palattua kaverini luokse aloittamaan lasten pikkujoulut.

 

pikkujoulut lasten kanssa

Mukana siis mun ja lapsen kummitädin lisäksi kummipoikani ja hänen syyskuussa syntynyt pikkuveljensä. Oi että se vauva! Sydän sulaa siitä hampaattomasta hymystä ja pyöreistä poskista.

Pikkujoulut lasten kanssa oli hyvin simppelit ja iisit. Joululaulut soimaan ja tonttulakit päähän. Leivottiin ja koristeltiin pipareita, lapsille oli pieni tonttupolku minkä varrelta löytyi lahjapussit yllätyksellä (Lindtin vegaaniset suklaapukit, lumiukkomukit kaakaota varten ja karkkirannekorut). Katsottiin Joulupukki ja noitarumpu ja lapset ehtivät vähän leikkiä. Täytin myös kummipojan joulukalenterin valmiiksi.

 

Ja sitten saikulle

Illalla lapsi heräsi vielä vaille 11 ja kipuili taas korvaa. Kävimme ottamassa buranaa ja hän nukkui lopulta yön ihan hyvin. Sunnuntaina aamulla olo vaikutti hyvältä, mutta aamupäivän aikana meni taas itkuiseksi ja silmätkin alkoi näyttää kipeältä. Korvaan myös sattui. Jätimme siis suosiolla menot väliin ja hän sai lepäillä kämpillä junan lähtöön asti. Varasin heti illaksi kotiin lääkäriajan. Ja löäkärihän sanoi heti että toinen korva pahasti tulehtunut ja antibiootit. Hittolainen että ahdisti. Ihana että saa apua ja kipu lähti heti helpottamaan, mutta tänne asti selvittiin ilman antibioottia. Kun ei vaan ala nyt mikään kierre. Itse olen syönyt tässä niin monta kuuria keuhkokuumeiden takia, että haluan todella säästää hänet siltä.

Nyt on sitten ainakin pari päivää ilman päiväkotia. Kotona oli satanut ihanasti lunta ja tuli heti jouluisempi olo, mutta kurjaa ettei napero päässyt vielä nauttimaan lumesta kavereiden kanssa. Tässä on kuitenkin synttärit ja kaikki tulossa, joten koitetaan saada hänet täyteen terään. Olohan helpotti jo heti ekan lääkesatsin jälkeen, eikä korvakipua mainittu sen jälkeen kertaakaan.

Nyt viikonloppuna olisi toiset lasten pikkujoulut, mutta katsotaan mennäänkö sinne. Ensi viikolla olisi nimittäin myös lapselle erityinen synttäriyllätys, jota en malta odottaa. Nyt vaan jännitetään viimeiseen asti että se oikeasti onnistuu. Joka tapauksessa serkut on tulossa yökylään, ja saamme vietettyä omat pikkujoulut myös heidän kanssaan. Monella tapaa sellainen yhteinen ilta peiton alla joululeffaa katsellen kuulostaisi myös aika ihanalta.

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi

Facebook

Parhaat ruokablogit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *