Hae
Saran kotikolo

Uskomattoman maukkaat porkkanakakkukeksit

Porkkanakakkukeksit ehtivät vielä päästä tämän vuoden Top5-leivonnaisiini. En tunne ketään, joka ei pitäisi porkkanakakusta. Yleensä porkkanakakku saa jopa ihmiset jonkinlaiseen hurmioon, ja onhan se tajuttoman hyvää. Käy kurkkaamassa reseptini todella mehevään gluteenittomaan porkkanakakkuun. Ja nyt täytyy sanoa, että saatoinpa valmistaa jotakin vielä parempaa. Nimittäin nämä porkkanakakkukeksit ovat mehevyydeltään porkkanakakku potenssiin sata. Niin pehmeitä, täyteläisiä ja maukkaita, etten ollut uskoa miten hyvin ne onnistuivat jo ensimmäisellä leivontakerralla! Jos siis pidät porkkanakakusta, tulet sekoamaan näistä kekseistä.

Porkkanakakkukeksit maistuvat vähintään yhtä hyvältä kuin porkkanakakku, mutta niissä onkin herkullisen mehevä, pehmeä leivospäällinen ja täyteläinen, kermainen sisus. Kerrassaan mahtikeksejä, joissa porkkanakakun huumaava maku tulvahtaa suuhusi yhdellä sopivalla puraisulla. Joskin myönnettäköön, että myös keksi vaatii useamman haukun – ainakin jos teet niistä yhtä isoja kuin minä!

 

Keksien leipominen on yhtä suosikkipuuhaani. Ne ovat leipomista yksinkertaisimmillaan, eli täydellistä taikinaterapiaa myös kiireen ja väsymyksen keskellä, kun viitseliäisyys on nolla ja silti tekisi jotain pientä mieli puuhata. Porkkanakakkukeksit vaativat hieman enemmän näpertelyä, mutta ovat silti todella helppoja ja nopeita valmistaa.

Ohjeella tulee 12 keskikokoista täytekeksiä, eli 24 puolikasta. Porkkanakakkukeksit ovat todellakin runsaita, täyttäviä ja makeita, joten yksi on enemmän kuin tarpeeksi. Jos haluat ja viitseliäisyyttä riittää, voit askarrella kekseistä erityisen pieniä macaronien kokoisia suupaloja.

Leivoin keksejä itse mökillä, ja käytin omasta maasta nostettuja porkkanoita, joita oli useampaa eri väriä. Keksien lopulliseen ulkonäköön porkkanoiden värikkyys ei lopulta juuri luullakseni vaikuttanut, koska kekseistä tulee kuitenkin ruskeita.

Yhtenä vinkkinä muuten, keksin vasta jälkikäteen idean tuorejuustotäytteeseen! Täyte oli aivan ihanaa myös ohjeen mukaisena, mutta seuraavalla kerralla haluan mahdollisesti kokeilla rasvan korvaamista joko kaakaovoilla tai ihan rehdisti vegaanisella valkosuklaalla saadakseni juurikin sitä valkosuklaan makua täytteeseen. Jos se kuulostaa omaan suuhusi sopivalta, niin siinä on yksi vaihtoehto kookosöljyn tai muun rasvan tilalle.

Joka tapauksessa, jos pidät porkkanakakusta, kokeile ihmeessä näitä keksejä, koska ne ovat tajuttoman herkullisia!

 

PORKKANAKAKKUkeksit

 

9dl porkkanaraastetta
2dl gluteenittomia kaurahiutaleita
2,5dl gluteenitonta kaurajauhoa
1dl täysjyväriisijauhoa
3,5dl vaahterasiirappia
75g maidotonta rasvaa (kuten kookosöljyä tai leivontamargariinia)
1/2tl muskottipähkinää
1tl leivinjauhetta
1rkl kanelia
1/4tl neilikkaa
1/2tl psylliumia
Ripaus inkivääriä
Ripaus mustapippuria

 

TUOREJUUSTOTÄYTE

150g kasvipohjaista tuorejuustoa (käytin Violifea)
1dl kasvipohjaista maustamatonta jogurttia (käytin Rainbow soijajogurttia)
50g kookosöljyä tai leivontamargariinia
3rkl agavesiirappia
1rkl psylliumia
Ripaus Bourbon vaniljajauhetta

 

Aloita keksitaikinasta. Raasta ensimmäiseksi porkkanat.

Sulata rasva pehmeäksi.

Lisää porkkanaraasteen joukkoon kaikki loput ainekset, ja sekoita yhtenäiseksi massaksi.

 

Lusikoi taikinasta leivinpaperin päälle uunipellille noin ruokalusikallisen kokoisia nokareita. Pyri saamaan parillinen lukumäärä. Taputtele keksien pinnat tasapaksuiksi.

Paista keksejä uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes niiden pinta on hieman ruskea eikä taikina tartu sormiin. Keksit jäävät pehmeiksi ja leivosmaisiksi.

Sekoita keskenään tuorejuustotäytteen ainekset. Lisää psyllium vasta viimeisenä, kun kaikki muut ainekset ovat jo kunnolla sekoittuneet. Vatkaa seos sileäksi sähkövatkaimen tai sauvasekoittimen avulla. Laita täyte jääkaappiin odottamaan.

Kun keksit täysin jäähtyneet, ota niistä puolet sivuun ja levitä tuorejuustotäytettä keksien pohjan päälle. Paina toinen keksin puolikas täytteen päälle.

Siinä sinulla on herkulliset, kielen vievät ja helpot porkkanakakkukeksit!

Keksit itsessään säilyvät toki huoneenlämmössä, mutta täytteen vuoksi ne kannattaa pitää jääkaapissa. Porkkanakakkukeksit vain paranevat jääkaapissa mehevöityessään lisää!

En säästellyt porkkanaraasteen määrässä, ja hyvä niin, koska porkkanaraaste maistuu ihanasti makean ja kermaisen täytteen rinnalla. Raaste tekee kekseistä pehmeitä ja kosteita. Raaste antaa myös kekseille mukavaa suutuntumaa, sekä lisää tietysti samalla päivän aikana nautittujen kasvisten määrää ihan huomaamatta!

Meillä oli mökillä monta syöjää ja porkkanakakkukeksit katosivat parempiin suihin alle vuorokaudessa. Näitä keksejä tulen taatusti valmistamaan useamman kerran, kenties jopa mieluummin kuin porkkanakakkua, koska keksit ovat kätevästi valmiissa annoskoossa ja keksien väliin levitettynä täytekin maistuu aivan ihanasti joka suullisella!

Loppujen lopuksihan porkkanakakkukeksit ovat kuin porkkanakakkuja pienoiskoossa. Erona on, että keksit ovat kauttaaltaan meheviä ja pehmeitä, kun taas kakusta tulee väkisinkin kuivempi, jotta se ei täysin lässähdä.

Porkkanakakku täytekeksit paranevat vielä jääkaapissa, kun keksit pääsevät oikein kunnolla mehevöitymään. Oli kuin olisi nautiskellut raakaa keksitaikinaa – mielettömän herkullista! Joten leivo porkkanakakku täytekeksejä huoletta valmiiksi vaikka jo päivää tai paria ennen tarpeellista hetkeä, ne eivät siitä kärsi!

Tässä kuvia katsellessa kärvistelen kun keksejä ei ole enää jäljellä. Onneksi ne olivat niin helppoja leipoa, että pian valmistuu takuulla uusi satsi!

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

 

Instagram

Blogit.fi  

Facebook

Parhaat ruokablogit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *