Hae
Saran kotikolo

Raikas vegaaninen omenavanukas

Nyt on selvästi menossa taas vanukaskausi, sillä tämä herkullinen ja raikas omenalla maustettu vegaaninen omenavanukas seurasi heti vegaanisen valkosuklaavanukkaan perässä seuraavalla viikolla. Ja mikäpä siinä, kun kerran maistuu näin hyvältä ja on vielä kaiken lisäksi terveellinen ja ravitseva vanukas!

Olen tehnyt tofupohjaisia vanukkaita ennenkin, ja joka kerta vaan totean uudelleen, kuinka mainiosti tofu vanukkaisiin sopii. Silken tofu on suussa sulavan pehmeää ja vanukasmaista jo itsessään, ja kun siihen lisätään vielä rapeita sattumia sekä herkullisia mausteita, ei tätä vanukasta voi vastustaa. Tofusta valmistettu omenavanukas on lisäksi proteiinipitoinen ja näin ollen täyttävä sekä hyvin nälkää pitävä.

Ohjeella tulee kaksi kuvissa näkyvää annosta.

 

 

Vegaaninen omenavanukas

 

450g maustamatonta silken tofua
3rkl kookosöljyä (sulana)
2rkl agavesiirappia
1/4tl Bourbon vaniljajauhetta
1dl makeuttamatonta omenasosetta

 

Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimella tai sauvasekoittimella sileäksi, tasaiseksi massaksi.

Laita kulhot jääkaappiin jähmettymään tunnin ajaksi. Vanukkaita voi jähmettää myös pidempään, ja tehdä valmiiksi jääkaappiin vaikka edeltävänä päivänä.

 

Lisäksi

 

1 luomuomena
1tl kanelia
1dl gluteenittomia kaurahiutaleita
3rkl vaahterasiirappia

 

Viipaloi omena pieniksi paloiksi kulhoon. Lisää muut ainekset ja sekoita huolella.

Kypsennä omenapaistosta 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes kauraseos on rapeutunut ja saanut väriä. Jos haluat omenanpaloista pehmeämpiä, keitä niitä vedessä kattilassa kymmenen minuuttia ennen uuniin laittamista.

Annostele omenapaistosta valmiiden, jääkaapissa hyytyneiden vanukkaiden pinnalle. Voit lisätä omenapaistoksen annoksiin kuumana suoraan uunista tai jäähtyneenä, mutta jotta sen rapeus säilyy,
se kannattaa lisätä annoksiin vasta juuri ennen syömistä.

Vegaaninen omenavanukas on mielestäni kerrassaan hurmaava herkku! Se on terveellinen ja täyttävä annos, minkä vuoksi olenkin herkutellut sillä usein iltapalalla. Kanelilla maustettu uuniomenasose, pehmoiset omenanpalaset sekä rapea kaurapaistos ovat koukuttava yhdistelmä.

Katso myös

Vanilja tofuvanukas

Tofu-karamellivanukas

Raaka vegaaninen vanukas

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi  

Facebook

Parhaat ruokablogit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *