Hae
Saran kotikolo

Kevättä ilmassa mökillä

Tulimme mökille viime torstaina, ja olinkin miettinyt nämä kelit vähän väärin. Tai tiesin toki lämpötilan odotukset, mutta olin myös siinä käsityksessä että lunta on vielä ihan hirveästi. Ja joo, onhan sitäkin, mutta enpä sitten tullut ajatelleeksi, että märkäähän se on ja kaikki ei-luminen kuraista ja mutaista. Ei näköjään kolmessakaan vuodessa opi vielä riittävästi varautumaan sääolosuhteisiin lapsen varusteissa. Mökillä on nimittäin ihan selkeästi nyt kevät.

Onhan tässä pärjätty ja ennen kaikkea paljon ulkoiltu, vaikka kamppeita saakin sitten joka välissä kuivatella. Onneksi on tullut ostettua kamppeita, mitkä pitävät aika hyvin vettä, niin lähinnä hanskat kastuu läpi. Ilmat on olleet varsin kivoja, aurinkoista ja viimein taas lämpimän tuntuista. Perhosia lentelee ja puroissa virtaa vesi. Pääsiäistä vietettiin koko perheen voimin ja serkukset saivat touhuta keskenään monta päivää. Nyt vielä tällä viikolla perheen nuorimmat saavat seuraa toisistaan ja olivat muuten eilenkin illalla nukahtaneet toistensa kainaloon.

On ollut runsaasti leikkiä niin ulkona kuin sisällä, väritystä ja lukemista. Tai oikeastaan kaiken muun keskellä tavallista vähemmän lukemista, mutta vähän sitäkin. Ainakin iltasaduissa.

Itse tein pääsiäisen ajan pitkiä kävelylenkkejä ja pyrin olemaan paljon ulkona. Huomenna on taas työpäivä, eikä ulkoilla samalla tavalla ehdi. Se on kyllä kivaa, että valoisa aika jatkuu niin pitkään että ulos ehtii hyvin illallakin. Meillä on ollut puhetta lettubileistä grillikatoksessa ja eväsretkestä pienen matkan päähän. Lisäksi olen leiponut keksejä oikeastaan joka päivä.

Pääsiäinen pärjättiin hyvin isollakin porukalla, vaikka välillä volyymi nousi ja penskat riitelivät. Toisaalta siinäkin on ihana huomata miten omani saa sisaruskokemusta serkkujensa kanssa ja saa, nimenomaan saa nahistella kuin siskokset. Ja hän on taas kasvanut niin valtavasti, kun seuraa miten hienosti leikkivät yhdessä.

Ihan samalla tavalla lepolomaa mökillä ei ole nyt kuin yleensä. Kahden lapsen kanssa enemmän touhua ja menoa, ja tähän asti yöt on nukuttu ei niin optimaalisissa olosuhteissa. Tai setäni mökissä oli oikein mainio olla, mutta illat venyivät aina ihan liikaa ja puoli kymmeneltä nukkumaan menevä lapsi oli ihan liian väsynyt. Seurasi levottomia unia meille kaikille. Nyt pääsimme takaisin oman mökin yläkertaan ja seuraavat yöt nukumme siellä kahdestaan, oletettavasti hyvin. Nukkumaankin pitäisi päästä ihan ajoissa, kun saunomiset, paljut ja muut ohjelmat eivät huomaamatta vie koko iltaa.

Mutta onhan se kivaa ollut. Vitsi miten kiva tunne ulkoilla puhtaassa ilmassa, sen tuntee ihan poskissa.

 

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi  

Facebook

Parhaat ruokablogit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *