Hae
Saran kotikolo

Viikonloppuherkku helpot uunitacot

Ollaan nyt useamman kerran tehty näitä helppoja ja nopeita vaihtoehtoja iltapalaleiville. Uunitacot valmistuu hetkessä, sopii isommallekin porukalle ja maistuu hiiskatin hyvältä. Täytteitä voi vaihdella vaihtelun vuoksi ja nauttia ihanaa texmexiä vaikka joka päivä.

Texmex tuntuukin olevan sellainen tuoka mihin meillä ei kyllästytä. Tortilloita syödään joka viikko ja näköjään uunitacot ovat tuoneet arkeen ihan uuden lisän. Uunitacot ovat valmis annos saman tien ja uunissa päälle sulanut juusto ja kokonaisuudessaan lämmin paketti ovat ihan vastamaton setti. Ja kuitenkin uunitaco on myös nopeampi kuin perusversio, koska pilkkomista ja täyttämistä on vähemmän. Tämän satsin saa kiikutettu kätevästi vaikka suoraan telkkarin eteen.

Uunitacoihin tarvitset veneen mallisia tacoja – taco tubseja. Niissä täytteet pysyvät hyvin ja ne on muutenkin helppo napsia käsin. Määrä ihan sen mukaan monta syöjää on ja minkä verran maistuu. Proteiinin lähteen voi valita vapaasti itse, mutta kiinnitä huomiota siihen ettei se ole liian kosteaa tavaraa. Muuten tacokuoren pohja pettää. Mutta kokeile rohkeasti mitä mieli tekee – kasvisversioista esimerkiksi nyhtökaura ja tofukuutiot toimivat loistavasti!

Uunitacot kahdelle

 

4 tacokuorta (taco tubs)

300g kanasuikaleita

1tl juustokuminaa

1/2tl sipulijauhetta

1/2tl cajunmaustetta

Ripaus cayennepippuria

1 kevätsipuli varsineen

8 pikkutomaattia

Violife White Block juustoa 

1 avokado

4rkl salsaa

Vegaanin pizzamuru – juustoraastetta

Tuoretta korianteria 

Yosa Greek Style jogurttia tai esim. Oatlyn creme fraichea

 

Asettele tacokuoret uunipellille ja lämmitä uuni 200 asteeseen. Ruskista kanasuikaleet pannulla ja lisää sekaan mausteet sekä tilkka vettä, jotta saat mausteet sekoitettua kunnolla. Voit myös käyttää valmista tacomausteseosta, jos koet sen helpommaksi. Pilko kevätsipuli pannulle muiden ainesten sekaan.

Anna seoksen muhia pannulla kypsäksi.

Pilko tomaatit, White Block juusto ja avokado pienemmiksi paloiksi. Laita kanatäyte tacokuorten päälle ja lisää vihannekset sekä juusto. Lusikoi salsa muiden ainesten päälle ja lisää vielä juustoraaste.

Paista tacoja uunissa noin 15-20 minuuttia, kunnes juusto on mukavasti sulanut.

Lisää lämpimien tacojen oheen jogurttia ja tuoretta korianteria, ja syö heti!

Eikö kuulostakin aika hyvältä? Meinaatko kokeilla? Meillä on suunnitelmissa tehdä heti taas huomenna leffailtaan.

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi  

Facebook   

Parhaat ruokablogit  

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *