Hae
Saran kotikolo

Hauska riisivanukas uunissa

Nyt joulun aikana viimeistään on alkanut riisipuurokausi. Jostain syystä itselläni kesti tänä vuonna harvinaisen kauan, ennen kuin ensimmäisen puuron keitin. Riisipuurohan on mitä ihanin iltapala! Lämmin, rauhoittava, täyttävä ja juuri niillä mausteilla tuunattuna kuin itse haluaa. Riisipuuro on minun ehdoton lohturuokani, mitä tulee keiteltyä flunssan kourissa, pakkasen puremana ja yliväsyneenä. Kun kiukuttaa, ei kun kattilallinen puuroa liedelle muhimaan, ja pian suu vääntyy jo hymyyn. Riisipuurosta valmistuu myös aivan ihana riisivanukas uunissa, ja siihen tulee lisäksi herkullisia makeita makuja mukaan!

Jos joulupuuroa on jäänyt sopivasti vielä yli, kokeile ehdottomasti käyttää loput tähän helppoon herkkupuuroon!

Joulu on tunnetusti riisipuuron ykkössesonki, ja puuroa keitetään monessa huushollissa pienelle armeijallekin riittävä kattilallinen. Jouluna sitä ylijäämäruokaa kertyy helposti muutenkin jääkaappiin. Miten teillä, unohtuvatko ne riisipuuron loput sinne kaapin perukoille, kunnes jämät löytyvät joskus loppiaisen jälkeen epämääräisenä aavistuksen riisipuuroa muistuttavana möykkynä? Tällä herkullisella ohjeella saat hyödynnettyä ne puuron jämät ja taiottua aivan ihanan makean riisivanukkaan, joka kelpaa vaikka joulupyhien aamiaispöytään tai maukkaaksi iltapalaksi. Vanha, elähtänyt puuro herää uuteen kukoistukseen ja vie kielen mennessään!

HAUSKA RIISIVANUKAS UUNISSA

(neljälle)

6dl valmista riisipuuroa
2dl kookosmaitoa
3 kananmunaa
1/2dl kookossokeria + 3rkl pinnalle
1tl vaniljajauhetta
1/2dl vaahterasiirappia
1 banaani
1dl pekaanipähkinöitä
1rkl kookosöljyä
1-2rkl kanelia maun mukaan
1/4tl suolaa

Jos riisipuuroa ei ole vielä valmiina, keitä se ensin kattilassa ohjeen mukaan. Teen itse yleensä riisipuuron kookosmaitoon, jolloin lopputulos on täydellisen kermainen ja vanukasmainen! Käytän puuroriisipussin ohjeen mukaisessa reseptissä 4dl kookosmaitoa ja 12dl vettä, jolloin puuro on täyteläistä mutta ei liian kookoksista tai kermaista. Vanukkaassa kermaisuutta saa ollakin enemmän, joten siinä kookosmaidon määrää lisätään.

Murenna pekaanipähkinöitä pienemmäksi ja laita muruset paistinpannulle. Lisää pannulle kookosöljy ja vaahterasiirappi, ja paahda pähkinöitä muutama minuutti koko ajan sekoittaen.

Sekoita kookosmaito, kananmunat, 1/2dl kookossokeria, suola ja vanilja yhteen riisipuuron kanssa. Kaada puolet seoksesta uunivuokaan, ja kaada pähkinäseos puuron päälle. Laita loput riisipuuroseoksesta vuokaan pähkinöiden päälle.

Pilko banaani pieniksi paloiksi tai suikaleiksi. Kannattaa pilkkoa banaani niin, että palasia riittää joka puolelle – valitse tyyli siis vuoan koon mukaan. Asettele banaanipalat riisipuuron pinnalle haluamaasi tyyliin. Ripottele pinnalle 3rkl kookossokeria ja 1-2rkl kanelia.

Paista vanukasta 200 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, kunnes se on hautunut mukavan kiinteäksi ja sen pinta on ruskettunut.

Tarjoa vanukas kuumana tai kylmänä – tai parhaimmillaan ensin kuumana ja sitten kylmänä!

Loistava hävikkiruoka, niin ihanan makea ja täyteläinen herkku, että riisipuuroa kelpaa keitellä isompi satsi ihan vain tätä tarkoitusta varten!

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi

Facebook

Parhaat ruokablogit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *