Hae
Saran kotikolo

Rouskuvat riisisuklaapatukat

Lion-patukat ovat kenties omia suosikkejani. Toffeeta ja riisisuklaata – nam! Sehän ei tarkoita, etten tykkäisi (kaikista) muistakin, mutta tuossa leijonassa on aina ollut sitä jotain. Kenties myös siksi, ettei se ole koskaan ollut yhtä laajasti esillä kuin Marsit, Twixit ja Snickersit? Harvinaisena herkkuna se maistui aina sitäkin paremmalle, kun hampaansa iski kiinni tuohon rouskuvaan patukkaan. Ja koska suutuntuma on minulle tärkeä, olen aina tykännyt erityisesti kaikesta rouskuvasta. Ja sattumista. Joten, rouskuvat riisisuklaapatukat kehiin siis!

Koska tässä riisisuklaapatukassa on juuri kaikkea tuota – ja terveellisessä paketissa!

Nämä rouskuvat patukat valmistuvat helposti ja melko vähillä raaka-aineilla, varsinkin jos käytät suklaakuorrutteeseen valmista raakasuklaata.

Joten ei kun väkertämään ihania rouskuvia toffeepatukoita!

RIISISUKLAAPATUKAT

 

Vohvelikeksi

1dl riisijauhoa
1/4dl vettä tai kasvimaitoa
3rkl kookosöljyä
3rkl erytritolia tai muuta makeutusta
1tl psylliumia
Ripaus suolaa
Ripaus vaniljajauhetta

Sulata kookosöljy. Lisää sekaan muut ainekset ja sekoita huolella käsin.

Kaada taikina esimerkiksi voidellun leipävuoan pohjalle ja painele tasaiseksi. Paista 200 asteessa noin 10-15 minuuttia, kunnes taikinan pinta on aavistuksen ruskea.

Ota vohveli pois vuoasta ja leikkaa välittömästi noin 2cm levyisiksi patukoiksi. Anna jäähtyä, jolloin patukat kovettuvat ja rapeutuvat.

 

 

Täyte

2dl taateleita
Ripaus suolaa
(pipetillinen toffeesteviaa)
+ 2dl puffattua makeuttamatonta riisiä

Liota taateleita ainakin tunti. Kaada liotusvesi pois ja sekoita taatelit sekä mausteet blenderillä tai sauvasekoittimella yhtenäiseksi massaksi.

Asettele vohvelipatukat esimerkiksi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tai muulle alustalle, josta ne saat ne myöhemmin helposti irti. Huolehdi, että alusta mahtuu jääkaappiin (tai kylmänä vuodenaikana voit myös nostaa sen ulos).

Lusikoi taatelitoffeeta vohvelipatukoiden päälle niin, että koko vohveli peittyy. Peitä toffeekerros puffatulla riisillä käyttämällä apuna esimerkiksi lusikkaa ja veistä. Veitsen avulla saat paineltua riisiä kiinni toffeeseen ihan alareunaan saakka.

Sulata valmis raakasuklaa vesihauteessa tai valmista toisella seuraavista ohjeista:

 

Suklaakuorrute #1

1,5dl raakakaakaovoita
1/2dl kookossokeria
1dl raakakaakaojauhetta
(Ripaus vaniljajauhetta)

Sulata kaakaovoi vesihauteessa, ja lisää sekaan kookossokeri. Kun sokeri on liuennut nesteeseen, lisää kaakaojauhe ja sekoita tasaiseksi.

Suklaakuorrute #2

 

2dl raakakaakaomassaa
1dl kookossokeria

Sulata kaakaomassa vesihauteessa. Mikäli se on kovin isoina paloina, pilko sitä ensin veitsellä pienemmäksi. Lisää sekaan kookossokeri ja sekoittele, kunnes sokeri on liuennut kaakaomassan sekaan.

Valuta lusikalla sulaa suklaata patukoiden päälle niin, että suklaa peittää koko patukan pinnan. Laita patukat jähmettymään jääkappiin noin 30 minuutiksi. Kun suklaa on kovettunut, käännä patukat ympäri ja levitä suklaata myös patukoiden pohjaan. Laita patukat uudelleen kylmään. (Tämä vaihe ei ole pakollinen, mikäli paljas pohja ei haittaa sinua.)

Säilytä valmiit patukat kylmässä ja nautiskele viikon sisään. Patukat voi myös pakastaa, mutta sulaessaan ne menettävät hieman rapeudesta – ellet sitten nauti niitä osittain jäisinä ”jätskipatukoina”?

Riisisuklaapatukat ovat ainesosiensa puolesta mainioita vaihtoehtoja vaikka makeaksi välipalaksi. Niissä on paljon kuituja ja hyviä rasvoja, sekä riisimurojen ja -jauhon mukanaan tuomia hiilihydraatteja. Riisisuklaapatukoista saa virtaa päivään ilman verensokerin äkillistä romahtamista.

Riisisuklaapatukoissa on ihana yhdistelmä makeaa, tahmaista toffeeta ja rouskuvaa keksiä sekä riisimuroja. Suutuntuma onkin houkutteleva jo yhden puraisun jälkeen! Se on sitten kivaa kun pureskellessa rouskuu!

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi  

Facebook

Parhaat ruokablogit

2 kommenttia

  1. Anonyymi kirjoitti:

    Mistä löytäisin puffattua riisiä?

  2. Sara kirjoitti:

    Hei! Sitä löytyy esim. Ruohonjuuresta ja monista luontaistuotekaupoista, Punnitse ja säästä irtomyynnistä ja netistäkin saa helposti tilattua. Uskoisin, että isoista Prismoista ym voisi myös löytyä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *