Hae
Saran kotikolo

Raaka banoffee-piirakka

Olen ehtinyt harrastella raakaruuan ja erityisesti raakaherkkujen parissa nyt jo useamman vuoden, mutta tällä kertaa edessänne on resepti joka aloitti sen kaiken – ja sai minut kertaheitolla rakastumaan raakaherkkujen maailmaan! Nimittäin raaka banoffee-piirakka.

Banoffeessa yhdistyy makeus, raikkaus ja mehevyys. Se on äärimmäisen helppo tehdä, minkä vuoksi se sopii hyvin aloittelijoille. Olen tarjonnut tätä oman keittiöni klassikkoa vieraille useaan otteeseen, ja kaikki ovat pitäneet siitä todella paljon. Myös ne, jotka eivät raakaleivonnaisista muuten niin välitä.

Raaka banoffee-piirakka onkin lempeä tapa lähestyä raakaruuan maailmaa, sillä siinä ei ole massiivista täytettä. Se rakennetaan pienillä asioilla, ja valmis piirakka hurmaa täydellisessä harmoniassa elävien makujen sulaessa suussa. Piirakassa tulee myös huomattua yksi raakaruuan suuri etu: tämä raaka piirakka on huomattavasti nopeampi ja helpompi valmistaa kuin paistettu kakku. Et tarvitse mitään erityisiä välineitä, koska ainekset saa sekoitettua helposti ihan tavallisella sauvasekoittimellakin. Useimmat raakakakut esimerkiksi vaativat melko tehokkaan blenderin, jotta täytteet saa sileäksi. Banoffee onnistuu ilmankin!

Ohje on kerrasta toiseen hieman muuttunut sen mukaan, minkä olen huomannut toimivan erityisen hyvin tai vievän piirakkaa vielä parempaan suuntaan. Samalla olen kuitenkin halunnut pitää sen yksinkertaisena, ikään kuin hätävarareseptinä, kun aikaa tai jaksamista haastavammille kakuille ei ole. Tarjottavana piirakka on takuuvarma, minkä vuoksi se löytyy pöydältäni säännöllisesti.

 

RAAKA BANOFFEE-piirakka

 

POHJA

 
1dl pekaanipähkinöitä
2dl saksanpähkinöitä
1dl taateleita
3rkl kookosöljyä
2rkl raakakaakaojauhetta

Liota pähkinöitä ja taateleita ainakin neljä tuntia, mielellään yön yli. Sulata kookosöljy vesihauteessa. Sekoita ainekset tahmeaksi massaksi tehosekoittimessa.

Voitele piirakkavuoka kookosöljyllä. Helpoiten se onnistuu levittämällä öljyä paljain käsin, jolloin öljy sulaa käsien lämmöstä, eikä sitä tarvitse erikseen levitellä. Voit myös käyttää alustana leivinpaperia.

 

Painele pohjamassa tasaiseksi levyksi vuoan pohjalle, ja levitä sitä myös reunoille. Kuinka paljon, se riippuu vuokasi koosta. Suosittelen jättämään pohjan joka tapauksessa ainakin 1,5cm paksuiseksi.

Laita vuoka jääkaappiin odottamaan.

 

KINUSKIKASTIKE

 
2dl taateleita
0,5dl kookosmaitoa
Ripaus laadukasta suolaa
 

Liota taateleita ainakin pari tuntia. Yhdistä ainekset keskenään. Käytä tehosekoitinta tai sauvasekoitinta ja aja ainekset sileäksi kinuskikastikkeeksi.

Kaada kastike vuokaan pohjan päälle ja laita vuoka takaisin jääkaappiin.

 

PÄÄLLYSTE

 

3 banaania
2dl kookoskermaa
1rkl hunajaa
(1rkl kaakaonibsejä)
1tl kanelia
Ripaus vaniljaa

Yhdistä kylmä kookoskerma (HUOM. ainakin 6h jääkaapissa), hunaja ja vaniljajauhe keskenään ja vatkaa sähkövatkaimella paksuksi vaahdoksi.

 

Viipaloi banaanit ja asettele viipaleet tasaisesti vuokaan kinuskin päälle. Ripottele päälle kaneli.

Kaada kookoskerma banaanien päälle, levitä huolella ja halutessasi ripottele pinnalle kaakaonibsejä koristeeksi. Voit käyttää myös esimerkiksi suklaalastuja, kookoshiutaleita tai pähkinöitä.

Anna piirakan jähmettyä jääkaapissa ainakin tunti. Raaka banoffee-piirakka on valmis, kun se on kunnolla kylmettynyt ja kerrokset ehtineet hieman jähmettyä. Olen itse tehnyt piirakan yleensä valmiiksi jo edellisenä päivänä, jotta se ehtii kunnolla maustua ja mehevöityä!

En välttämättä lähtisi tätä piirakkaa pakastamaan, mutta toisaalta enpä ole koskaan kokeillut. Ehkä siitä tulisikin jäätelökakkumainen? Suurin syy lienee siinä, etteivät jämät ole koskaan kauaa jääkaapissa odotelleet. Banoffeen maku vain paranee seuraavaan päivään!

 

 

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi  

Facebook

Parhaat ruokablogit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *