Hae
Saran kotikolo

Viikonloppu lasten kanssa Porvoossa

Olimme viime viikonloppuna pienellä getawaylla Porvoossa yhdessä kaverini ja kummipoikani kanssa. Meidän lapsemme ovat syntyneet samana vuonna, mutta toinen heti helmikuussa ja omani joulukuussa, joten ikäeroa on silti melkein vuosi. Ihanaa on, että vaikka muiden kavereiden lapset alkoivat koronan eristysajalla unohtua mielestä, tämä kaveri on aina pysynyt mielessä ja tuttuna. Viikonloppu lasten kanssa Porvoossa oli touhukas ja kaikille mukava, mutta jestas että sunnuntaina väsytti!

HerkUttelua ja leluja

Lähdimme ajelemaan paikalle lauantaina heti aamusta. Perjantainahan lapselta tuli itku päiväkodin jälkeen, kun emme vielä olleetkaan lähdössä, ja lauantaina hän oli jo yhdeksältä pukemassa ulkovaatteita ylleen. Saavuimme parkkipaikalle lopulta puoli 11 maissa, ja lähdimme seikkailemaan kohti vanhaa kaupunkia.

Aloitimme päivän sopivasti kohdalle osuneesta Lelumuseosta, mikä olikin lasten kanssa kiva paikka käydä. Hauska yksityiskohta, että siellä sai valita itse pääsylippunsa, joten muistoksi jäi vielä kuvakortti. Tästä matka jatkui parin putiikin kautta ja Skafferista tarttuikin mukaan ihania makukahveja, suklaata ja lapsille tikkarit.

Lounaan jälkeen pikapiipahdus Brunbergilla ja sitten hartaasti odotettu käynti iki-ihanassa Lelukauppa Riimikossa. Olin luvannut lapselle sieltä jotain pientä, ja lisäksi nukkekotiin juttuja, koska sieltä jos mistä niitä löytyy. Ja löysimmekin sängyn, syöttötuolin ja pari ruokatarjotinta tutuilla herkuilla. Lisäksi napero päätyi punaiseen pikkuautoon pitkällisen harkinnan jälkeen, suurelta osin varmasti kaverin vaikutuksesta.

Kaikki tyypit pääsivät heti kotona ruokapöydän ääreen.

 

Lelujen lataamana kävimme tsekkaamassa itsemme sisään hotelli Sparreen ja jätimme tavarat huoneeseen. Metsästimme välipalalle sopivaa kahvilaa kauan, koska lapset olivat päättäneet saada jäätelöä eikä sitä vaan meinattu myydä enää yhdessäkään kahvilassa.

Lopulta tuttu ja takuuvarma Zum Beispiel lunasti odotukset ja meillekin löytyi pallot herkullista kauramaitoon tehtyä nougata. Matkalla tyyppi kuukahti syliini ja otti pikku torkut ravintolan sohvalla.

 

Ulkoilua Muumien vauhdissa

Hauska Muumileikkipuisto oli ihan lasten hitti, ja olisivat jaksaneet leikkiä siellä ties kuinka kauan, mutta alkoi hämärtyä ja tulla niin kylmä, että oli aika siirtyä kauppaan hakemaan iltapalaevästä ja hotelliin. Siinä naposteltuin aikamme, käytiin pesulla ja luettiin kirjoja. Lasten nukahdettua juttelimme vielä kaverin kanssa pimeässä huoneessa aikamme, kunnes kävimme itsekin nukkumaan.

Kotiinpäin

Aamulla söimme hotelliaamupalan, mikä oli tällaisille ruokarajoitteisillekin oikein jees, ja pakkasimme rauhassa tavarat. Sää oli koko viikonlopun aivan ihana ja aurinkoinen, vaikka kylmää alkaa olla, joten suuntasimme vielä Muumileikkipuistoon ennen kotiinlähtöä. Napero nukahti takapenkille kotimatkalla ja tosiaan, kyllä olisin mieluusti painunut päiväunille itsekin kotiin päästyämme ellemme olisi olleet kahdestaan kotona.

Porvoo on aina ihana kaupunki käydä ja lasten kanssa Porvoossa on vaikka mitä tekemistä, tämähän nyt oli vain pintaraapaisu. Kaikeksi onneksi se on niin lähellä, että aina pääsee uudestaan. Lapset siinä aamulla totesivatkin, että tulevat hotelliin ihan kahdestaan. Kysyin, että minkä ikäisinä ja oma tyyppi sanoi että viisitoistavuotiaina. Kysyin myös mitä meinaavat sitten tehdä. Kuulemma leikkiä pikkuautoilla.

Voi että, toivotaan että niin tosiaan tapahtuu!

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi  

Facebook

Parhaat ruokablogit  

2 kommenttia

  1. Satu kirjoitti:

    Tämä tulikin meille sopivasti, kun ollaan joulukuun alussa menossa lasten kanssa viikonloppureissulle Porvooseen. 🙂 Kiitos siis hyvistä vinkeistä!

    • sarankotikolo kirjoitti:

      Kiva että osui ajoitus kohdilleen! Oi jouluinen Porvoo on kyllä erityisen ihana. Nauttikaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *