Hae
Saran kotikolo

Gluteeniton jätticookie (G, M)

Jos tykkäät sormisyömisestä, napostelusta ja ruuan jakamisesta parhaan seuran kesken, on gluteeniton jätticookie ehdoton valinta pöydän keskelle sormin napsittavaksi herkuksi. Siinä yhdistyvät keksien, kakkujen ja leivosten parhaat puolet yhdessä hauskassa paketissa. Lisäksi jätticookie on hauska yhteinen leipomishetki koko perheen kesken, ja vielä hauskempi yhteinen hetki kokoontua pöydän ääreen napsimaan siitä suupaloja!

Jätticookie on kenties helpoin jälkiruoka, mitä ikinä teet. Vaikka keksien leipominen on melko simppeliä puuhaa muutenkin, jätticookie ei edes vaadi ainesten jakamista useisiin pieniin paistettaviin kekoihin, vaan koko taikinakomeus sen kuin kumotaan pellille ja paistetaan. Kerassaan nerokasta!

Tein gluteenittoman jättikeksin yhdessä siskontyttöjen kanssa iltapalaksi, ja meillä olikin erityisen hauskaa pöydän ääressä keksipaloja napatessa. Loistava tapa kokoontua päivän päätteeksi yhteen juttelemaan ja viettämään laatuaikaa sormisyötävän ääressä.

 

Maistuipa keksi mainiosti myös seuraavana aamuna kahvin ja Hesarin ohessa!

 

 

GLUTEENITON JÄTTICOOKIE

 

 

4dl gluteenittomia kaurahiutaleita
2dl kauramaitoa
2dl pähkinävoita (käytin maapähkinää)
4 kananmunaa
1,5dl vaahterasiirappia
1rkl leivinjauhetta
1rkl kanelia
Ripaus suolaa
2dl rusinoita/suklaata/pähkinöitä/kuivahedelmiä

Vatkaa kananmunien rakenne rikki kulhossa ja lisää sekaan kauramaitoa sekä vaahterasiirappi. Sekoita pähkinävoi mahdollisimman hyvin nesteseoksen joukkoon, ei haittaa jos se jää paakkuiseksi.

 

Innokkailla leipureilla sujahtivat sormet taikinaan aina kun silmä vältti

Sekoita kaikki kuivat ainekset erillisessä kulhossa, ja kaada nesteseos niiden joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi, ja kaada leivinpaperin päälle uunipellille.

Paista cookieta uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia. Anna keksin jäähtyä.

Tarjoa suoraan uunipelliltä tai erilliseltä astialta. Leikkaa gluteeniton jätticookie valmiiksi kakkumaisiksi palasiksi tai anna vapaat kädet murtaa palasia sormin suoraan suuhun.

Koska itse rakastan sormisyömistä, ovat sormin murennetut jätticookien palaset ehdottomasti minun valintani!


Mietimme lasten kanssa mihin tätä leivosta parhaiten vertaisi. Pellille levitettynä siinä on jotakin pannukakkumaista. Taikina on selkeästi keksitaikinaa. Valmis keksi on koostumukseltaan melko kakkumaista, mutta muistuttaa myös rusinapuuroa.

Monenlaista hyvää siis yhdessä. Jätticookie ei ollut kovin makea, mutta ei tietenkään suolainenkaan. Sopi mainiosti osaksi iltapalaa, täyttävää ja terveellistä, mutta lasten mielestä herkun puolella. Jos haluat erityisen makeaa, lisää sekaan kiteistä makeuttajaa, kuten kookossokeria. Voit myös käyttää nestemäistä, mutta vähennä silloin kauramaidon määrää.

Jätticookien syömiseen kannattaa valita kiireetön hetki, jolloin kaikilla on aikaa istua yhdessä alas.

Napsikaa keksimuruja antaumuksella mahdollisimman rennossa ja iloisessa tunnelmassa! Gluteeniton jätticookie on loistava valinta yhteisiin leivontahetkiin, joihin pienimmätkin pääsevät helposti osallistumaan.

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi  

Facebook

Parhaat ruokablogit  

2 kommenttia

  1. Kanelitytön kakkuparatiisi kirjoitti:

    Ihana idea, näyttää ja kuulostaa tosi hyvältä! 🙂

  2. Sara kirjoitti:

    Kiitos, tätä oli hauska leipoa yhdessä, ja myös syödä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *