Hae
Saran kotikolo

Lihapullaspagettia! (G, M)

Lihapullaspagetti ihanaan arkeen! Jeee vihdoin sain aikaiseksi väsätä tätä herkkuruokaa, jota oli tehnyt mieli jo monta viikkoa! Usko tai älä, en ole lihapullia ja spagettia aiemmin yhdistänyt, vaikka lapsuuden Kaunotar & Kulkuri – leffahetkistä asti olen ollut vakuuttunut, että se on älyttömän hyvää. (Selkeästi myös erinomaista parisuhteen hemmotteluruokaa – vai tuleeko jollekin mieleen romanttisempaa kohtausta kuin Kulkuri tönäisemässä Kaunottarelle viimeisen lihapullan kuonollaan?!)

Ateriasta tuli juuri niin hyvää kuin kuvittelinkin. Epäilemättä toimisi myös kermakastikkeella, mutta koska lihapullat tekevät ruuasta jo valmiiksi täyttävän, valitsin kevyemmän tomaattikastikkeen. Siihen saa ripoteltua reilusti mausteita ja tuoreita yrttejä – sekä valkosipulia. Valkosipulia ei voi koskaan olla liikaa, jos minulta kysytään. En sitten tiedä tuhoaako se ateriasta sen romanttisen puolen, heh.

Oli miten oli, valkosipuli on niin törkeän hyvää, että minulla on tapana tunkea sitä vähän joka ruokaan ja aika isojakin määriä. Se kruunasi myös tämän herkullisen lihapullaspagetin, joka ei kovista odotuksista ja mieliteoista huolimatta pettänyt.

Nopeaa, helppoa ja niin hyvää!

Jos joku ihmettelee psylliumin lisäämistä lihapullataikinaan, niin se ei ole suinkaan pakollinen lisä, mutta tekee pullista kiinteämpiä ja helpommin käsiteltäviä. Kannattaa kokeilla, määrä on pieni, mutta todellakin toimii! Minun lihapullieni vakioaines.


LIHAPULLASPAGETTI

 

400g naudan jauhelihaa
1 paketti gluteenitonta spagettia (käytin kikherne-riisispagettia)
1 sipuli
500g tomaattimurskaa
1 kananmuna
2dl vettä
2rkl valkosipulimurskaa tai 5 valkosipulinkynttä
1tl+1rkl basilikaa
1tl+1rkl meiramia
1tl+1rkl oreganoa
1rkl paprikaa
1tl psylliumia
Ripaus suolaa
Mustapippuria

Silppua sipuli mahdollisimman pieneksi ja kuullota se nopeasti rasvassa pannulla. Yhdistä kulhossa jauheliha, kananmuna, psyllium ja meirami, basilika sekä oregano (teelusikalliset). Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja pyörittele taikinasta sopivan kokoisia lihapullia.

Kuumenna rasva pannulla ja aseta lihapullat pannulle paistumaan. Paista pullia ja pyörittele niitä lastalla miedolla lämmöllä, kunnes ne ovat ruskistuneet ja liika neste on irronnut. Lisää pannulle tomaattimurska, valkosipuli, vesi ja loput mausteet (ruokalusikalliset) suolaa lukuun ottamatta, sekoita tasaiseksi ja jätä kannen alle hautumaan.

Valmista spagetti ohjeiden mukaan. Kun spagetti on kypsää, valuta vesi pois kattilasta ja kaada lihapullakastike spagetin päälle. Ripottele sekaan suolaa.

Heiluttele kattilaa varovasti saadaksesi kastikkeen ja spagetin sekaisin.

 

Annostele lautasille ja koristele tuoreella basilikalla.

Lihapullaspagetti maistui juuri niin hyvältä kuin ajattelinkin – täydellinen yhdistelmä tomaatin, yrittien ja sipulin makua! Lihapullat toivat annokseen mukavaa vaihtelua sen tyypillisen jauhelihakastikkeen sijaan, ja täytyy sanoa, että tomaattikastike sopi lihapullaspagetille ihan täydellisesti! Tämä ruoka meni kerrassaan nappiin!

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

 

Instagram

Blogit.fi  

Facebook

Parhaat ruokablogit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *