Hae
Saran kotikolo

Kesä ja loma ja vapaus!

Kesäkuun alkaessa minulla alkoi myös kahden kuukauden kesäloma. Aiempi työsuhteeni päättyi toukokuun loppuun, ja aika haikein vaikkakin innostunein tuntein palautin työvälineet toimistolle. Työporukka, tehtävät ja ylipäätään koko työsuhde oli kerrassaan loistava, ja siitä jää vain ja ainoastaan hyvää sanottavaa. Upea kokemus, josta olen valtavan kiitollinen ja opin uutta jatkuvasti. Nyt, töiden päättyessä, edessä on kesä ja loma ennen uuden työn alkamista. Jee!

Työporukalta tuli kotiin ihana kukkalähetys töiden päättyessä.

Työsuhteen päättyminen oli haikeaa, mutta samalla on upeaa saada viettää kesä vapaalla. Lähdemme heti tänään mökille ja kotimatkalla käymme ensimmäistä kertaa sitten viime kesän tapaamassa 92-vuotiasta mummoani. Olemme myös yötä hotellissa ja käymme Imatran kylpylässä. Tuntuu todellakin lomalta!

Elokuussa odottaa uusi työ, jonka aloittamisesta olen lievästi sanoen innoissani. Pääsen hyppäämään mukaan juuri sellaisiin hommiin, joita haluan tehdä. On siis upea syksy edessä. Olisin ollut innoissani aloittamaan tämän työn nyt välittömästi edellisen jälkeenkin, mutta tuntuu todella hyvältä saada kesän breikki tähän väliin. Sitten tuorein ajatuksin ja virkistynein mielin mukaan uusiin kuvioihin.

Mitä sitten kesällä?

Meidän kesämme kuluu jälleen pitkälti mökkeillen. Olemme nyt viikon verran mökillä, ja juhannusviikolla lähdemme mökkireissulle heinäkuun loppuun asti. Vietämme aikaa minun perheeni sekä miehen mökillä, ja olemme myös viikon vuokramökillä Vuokatissa, kuten viime kesänä. Nyt vain toivotaan hyvää säätä, niin ei lomasta voi parempaa tehdäkään. Paljon ulkoilua, uimista, retkiä ja kesästä nauttimista.

Tämä kesä on ensimmäinen kesä ilman koiraa. Se tuntuu todella surulliselta. Kotona olemme alkaneet tottua Vilhon puuttumiseen, vaikka välillä sydämestä riipaisee muiston tulvahtaessa mieleen. Se oli niin iso osa meidän mökkeilyämmekin, että muutos tulee olemaan suuri. Ei ole matkakassia sänkynä tai kuppeja lattialla. Ei koiraa nukkumassa pihalla auringossa viltin päällä tai maistelemassa murusia letuista.

Napero on tietenkin kasvanut vuodessa hurjan paljon, ja odotankin lämpimiä uimavesiä, joissa hän pääsee kellukkeiden kanssa läträämään. Ja ihan jo hotelliyö Imatran kylpylässä tuntuu itsellekin luksukselta, kun näinä outoina aikoina kaikki on jäänyt väliin ja hotellissa yöpyminen ja hotelliaamupala ovat lapselle ihan kuin uusia juttuja. Kylpylään päästään myös Vuokatissa, missä onkin todella kiva trooppinen kylpyläparatiisi, ja Leppävirralla miehen mökkikylällä, jos sattuu vaikka sadepäivä. Leppävirralla on myös Muumi jääluola, jonne on tarkoitus mennä tänä kesänä uudestaan. Kuopion kotieläinpiha on myös must kohde, jossa kävimme viime vuonna kahdesti. Ties mitä muuta keksitään!

Viime kesänä eläinpihalla ihasteltiin muun muassa kissanpentuja

Päiväkodin loppusuora

Tällä ja ensi viikolla naperolla on vain kaksi päiväkotipäivää mökkiloman takia, ja juhannusviikollakin päiviä ehtyy kertyä vain yksi tai kaksi ennen kesäloman alkamista. Välissä on enää yksi kokonainen viikko, ja mietin jo että pidänkö hänetkin jo kotona lomalla aiemmin kun en itse ole töissä, mutta siitä tulisi todella pitkä katkos päiväkotiarkeen ennen syksyä. Hyvin päiväkotiin tässä on ehditty tottua, muyta ei lapsi sinne vieläkään haluaisi mennä, vaikka päivät menevätkin hyvin. Saa nähdä millainen kamppailu syksyllä on edessä, kun arkeen paluu koittaa. Mutta siitä murehditaan sitten, nyt nautitaan kun kesä ja loma koittavat!

Pidän lapsen vapaalla osan viikkoa ja teemme sitten yhdessä kesäjuttuja Helsingissä, kuten Suomenlinnan retkeä sun muuta, mutta päiväkotia on ainakin pari kolme päivää silläkin viikolla. Kamppailen vielä vähän itse sen asian kanssa, että lapsi on hoidossa minun ollessani vapaalla, mutta toisaalta päiväkoti edustaa muutakin kuin hoitopaikkaa vanhempien ollessa töissä. On ollut upeaa huomata sitä varhaiskasvatuspuolta ja kaikkea päiväkodissa opeteltua, mikä on siirtynyt leikkeihin kotona. Silti, päiväkotiarki väsyttää ja haluan itse saada lapsen kanssa mahdollisimman paljon yhteistä aikaa. Enää siis muutama hassu hoitopäivä ennen pitkää lomaa, ja nekin päivät pidetään lyhyempinä.

Jos Leppävirralle päin eksyy, suosittelen käymään Muumi jääluolassa! Kun on vaan tarpeeksi päällä, jääluola on ehdottomasti käymisen arvoinen.

 

Onpa ihanaa kun se kesä vihdoin alkaa! Kesä ja loma ovat joka vuosi odotuksen arvoiset.

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi

Facebook

Parhaat ruokablogit 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *