Hae
Saran kotikolo

Vegaaninen piparijäätelö – myös gluteeniton!

Piparit ovat erinomainen lisä myös jäätelöön, ja vegaaninen piparijäätelö on mitä parhain joulun ajan herkku! Meidän tapauksessamme se on myös tämän joulun jälkiruoka, yhdessä tekemäni suklaakuivakakun kanssa. Piparijäätelö on tosin sen verran tuju jälkiruoka jo itsessään, että kakku saattaa hyvinkin jäädä odottamaan joulun pyhäpäiviä.

Vegaaninen piparijäätelö valmistuu super helposti, eikä siihen tarvita juuri edes aineksia. Pohjana käytin löyhästi Viimeistä murua myöten-blogin reseptiä, mutta kuten ohjeita vertaamalla voi huomata, on sitä mukautettu aika lailla.

Pipareina käytin itse tehtyjä, enkä osaa niiden painoa sanoa. Mutta pari desiä piparimurskaa riittää hyvin. Eipä se mitään kuitenkaan haittaa, jos murusia tulee vähemmän tai enemmän.


Vegaaninen piparijäätelö

 

2,5dl gluteenitonta kauravispiä

4dl gluteenitonta kauramaitoa (miksei muutakin kasvimaitoa)

1,5dl kookossokeria

2dl piparimurskaa

3rkl agavesiirappia

1 klementiinin mehu

 

Murskaa piparit kösin tai tehosekoittimella haluamasi kokoiseksi murskaksi. Itse jätin osan paloista isommiksi, että tulee vähän sattumia.

Vispaa kauravispi kermaiseksi vaahdoksi. Lisää vaahdon sekaan muut ainekset, ja sekoita huolella.

Valmista jäätelö jäätelökoneella koneen ohjeen mukaan, tai kaada erilliseen kannelliseen astiaan.

Laita astia pakastimeen ja sekoita massaa puolen tunnin välein, kunnes se on selkeästi jähmettynyttä eikä sekoittaminen enää onnistu. Pakasta vielä noin tunnin ajan. Jäätelö on heti valmista syötäväksi, tai säilyy hyvin pakastimessa tarjoiluun asti.

Jos valmistit jäätelön jäätelökoneella, se on valmista syötäväksi heti valmistuksen jälkeen. Jos kuitenkin haluaa koostumukseltaan kovempaa jäätelöä (koneesta tullut muistuttaa pehmistä), kannattaa massa vielä pakastaa erillisessä astiassa ennen syömistä. Otin itse nämä kuvat aika pikaisella aikataululla, eikä jäätelö ollut ehtinyt kovettua vielä kunnolla. Ihanan kermainen koostumus siinä kyllä on, ja suutuntuma aika loistava.

Molemmilla tavoilla valmistettu jäätelö kannattaa ottaa noin varttia aiemmin huoneenlämpöön pehmenemään.

Piparijäätelö on jälleen yksi ihana resepti missä noita jouluherkkuja voi helposti hyödyntää! Eikä sitä tarvitse rajoittaa vain joulun ajan herkuksi…

 

 

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi

Facebook

Parhaat ruokablogit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *