Hae
Saran kotikolo

Vihdoin toimivat lasten rukkaset!

Rukkaset ovat olleet minulle se kenties vaikein vaatehankinta. Pienellä lapsella sormet paleltuvat nopeasti, mutta käsiä ei voi kuitenkaan pakata toimimattomiksi paksuihin rukkasiin, joilla ei onnistu tarttumaan edes lapioon. Lisäksi rukkasten pukeminen on hankalaa, ja ne myös kastuvat hetkessä. Etenkin kun Etelä-Suomen talvet tuppaavat näköjään olemaan enemmän veden kuin lumen ja pakkasen sävyttämiä, tulee vettä pitäville rukkasille todella käyttöä. Lukuisia malleja olen testannut niin kaupassa, verkkokaupan kautta tilaamalla kuin kirppareilla, mutta kaikki ovat osoittautuneet enemmön tai vähemmän hankaliksi. Mutta nyt voin ilokseni todeta, että löysin vihdoin toimivat lasten rukkaset!

 

Oikeasti toimivat lasten rukkaset!

Kyseessä ovat Hestra Baby Zip Long – rukkaset. Kyseessä on etenkin pienten lasten lämmin talvirukkanen, jonka päällinen on tuulen- ja vedenpitävää sekä hengittävää Hestra Micron -polyesterikangasta. Kämmenosa on puolestaam synteettistä PU Digital -materiaalia. Rukkasissa on lämmöneriste Primaloft, joka muistuttaa ominaisuuksiltaan untuvaa, mutta synteettisenä kuituna se pitää paremmin lämpöarvonsa myös kosteana ja kuivuu nopeasti. Vuori on pehmeäksi harjattua polyesteria, mikä tekee rukkasista aivan ihanan pehmoiset ihoa vasten!

Hestra Baby Zip Long – rukkasissa on vetoketju rukkasen sivulla, mikä helpottaa niiden pukemista. Tämä on hyödyllinen ominaisuus etenkin pienten lasten kanssa, kun pienet sormet on vaikea saada oikeille paikoilleen ja peukalot eksyvät helposti. Arren avaamalla rukkasen saa puettua hyvin paikoilleen, ja kuitenkin hyödynnettyä pitkän varren, joka tuo käsiin lisälämpöä. Varren suu on joustava, joten rukkaset saa puettua niin hihan alle kuin päälle. Ranteessa on lisäksi kiristyshihna, mikä pitää rukkasen takuulla paikoillaan. Lisämaininta kämmenpuolen vahvisteelle, joka jatkuu myös sormenpäiden yli! Rukkasissa sormenpäiden kuluu aina ensimmäiseksi puhki, mikä onkin otettu näissä rukkasissa loistavasti huomioon.

 

Omat kriteerit

Kun olen etsinyt lapselle rukkasia, olen kiinnittänyt huomiota erityisesti kolmeen asiaan: kuinka lämpimät ne ovat, miten hyvin ne pysyvät kädessä ja miten helppo lapsen on ne kädessä toimia. Hestran Baby Zip Long täyttää kaikki kolme kriteeriä loistavasti, ja ovatkin ensimmäiset oikeasti toimivat lasten rukkaset, joihin olen törmännyt. Rukkaset ovat ensinnäkin erittäin lämpimät. Niiden alle ei ole tarvinnut pukea erikseen lapasia, kuten muiden rukkasten kanssa aiemmin. Siitä huolimatta rukkaset ovat yllättävän ohuet ja näppärät. Ne on helppo pukea lapsen käsiin vetoketju avamaalla, ja erillinen kiristysremmi pitää ne visusti paikoillaan. Myös aiemmissa rukkasissa on ollut kiristysremmi, mutta rukkaset ovat muuten olleet paksut ja kömpelöt, eikä remmin kiristäminen ole auttanut tarpeeksi.

Nämä rukkaset pysyvät kädessä helposti ja peukalokin aina omalla paikallaan. Kertaakaan rukkasia ei ole tarvinnut nostaa ylemmäs tai kiristää uudelleen käytön aikana. Ainahan topparukkaset ovat etenkin pienen lapsen käsissä jossain määrin kömpelöt, mutta näissä rukkasissa lapsi on päässyt hyvin leikkimään, tarttumaan hiekkaleluihin ja keppeihin, käpyihin ja kiviin. Hän on potkupyöräillyt ja kiipeillyt ja taluttanut koiraa. Näissä rukkasissa ei ole päässyt ärsyttämään se, ettei käsistä ole pihaleikeissä mihinkään.

 

Veteen, kuraan, hiekkaan ja lumeen!

Sadesäällä kädessä on olleet kurahanskat, mutta märkäähän ulkona tuntuu olevan koko ajan. Hestran rukkasilla sormet ovat pysyneet lämpiminä ja kuivina. Vahvistettu kämmen- ja sormiosa on vedenkestävää materiaalia, mutta myös rukkasen muu pintamateriaali hylkii tehokkaasti vettä. Näillä voi väkertää monta lumipalloa tai vaihtoehtoisesti lapioida vettä lätäköistä, kuten meidän talvessa näköjään tehdään.

Olen siis näihin rukkasiin todella tyytyväinen, eikä ensi talvena tarvitse stressata sopivien rukkasten löytämisestä! Halvimmasta päästä nämä eivät ole, mutta kestävyytensä puolesta ehdottomasti erittäin hyvät hinta-laatusuhteeltaan. Hinnat pyörivät noin 30-45€ tuntumassa, mallista ja myyjästä riippuen. Kokoja löytyy noin viiteen ikävuoteen saakka! Ja hei, Hestralla on hansikkaita myös aikuisille.

Hyvä huomioida etenkin, jos naperolla on tapana omia kaikki itselleen.

Iso suositus siis Hestralle! Kannattaa pitää mielessä jos vaikka kurkkii joulun jälkeisiä alemyyntejä. Tai muuten vain etsii laadukkaita ja toimivia rukkasia. Kuten joka syksy väistämättä käy.

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi

Facebook

Parhaat ruokablogit

3 kommenttia

  1. Maija Ranta kirjoitti:

    Hei
    Etsin rukkasia, jotka sopivat pienelle tytölle, joka on 1v 4KK täällä Oulussa. Eli varsinkin peukalon laittaminen on haasteellista. Näissä näkyy olevan vetoketju.
    Minkä hintaiset postimaksuineen olisivat nämä täplikkäät rukkaset.? ja postimaksu. tullenee kirjeeenä postilaatikkoon

    • sarankotikolo kirjoitti:

      Hei, kiva että olet bongannut nämä rukkaset. Kannattaa ihan googlailla ja katsoa mistä saat tilattua parhaiten, toimitusmaksuissa ja hinnoissa on eroja. Sinänsä mahtuisi postiluukusta mutta yleensä ei laiteta, voit toki asiakaspalveluun ottaa yhteyttä jos se olisi mahdollista. Helpot pukea ja säänkestävät, riippuu ihan lapsesta onko tarpeeksi lämpimät. Villakerroksia alle kylmemmille säille.

  2. Maija Ranta kirjoitti:

    Rukkasten tulee olla lämpimät. 1V 4 KK

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *