Hae
Saran kotikolo

Helppo maidoton lakritsifudge

Kotitekoinen fudge on helppo ja maistuva tapa herkutella terveellisesti! Satsi valmistuu vain sekoittamalla ainekset yhteen ja malttamalla odottaa sen aikaa, että fudge jähmettyy. Helppoa, herkullista ja suorastaan terveellistä! Tämä lakritsifudge saa makeutensa taateleista ja lakritsijauheesta, jotka ovat luonnostaan niin makeita, ettei fudge tarvitse lainkaan lisättyä makeutusta. Taateleiden sekä luumusoseen ja kaurahiutaleiden mukana fudgeen tulee myös satsi vatsaa helliviä kuituja.

Nyt on siis suorastaan terveellistä herkuttelua luvassa. Fudgea valmistaessa voit itse maistella miten ison tujauksen lakritsin makua haluat. Lakritsifudge, kuten muutkin raakaherkut, eivät muuta makuaan tekeytyessään, joten massaa maistelemalla valmistusvaiheessa pääset vaikuttamaan lopulliseen makuun ja ehdit vielä tehdä tarpeellisia muutoksia.

Lakritsifudge on maidoton, sokeriton, vegaaninen ja gluteeniton herkku, ja sopii sikäli monille.

 

 

MAIDOTON LAKRITSIFUDGE

 

 

12 kuivattua medjooltaatelia

3rkl sokeritonta luumusosetta

4rkl kookosöljyä (kukkurallista lusikallista)

2-3tl lakritsijauhetta

3/4dl gluteenittomia kaurahiutaleita

1/4tl jauhettua anista

 

 

Poista taateleista kivet ja liota niitä kylmässä vedessä ainakin tunti. Voit käyttää muitakin kuin medjooltaateleita, mutta huomioi, että medjoolit ovat isompia ja tavallisia pitää lisätä noin 4kpl enemmän.

Liotuksen jälkeen valuta vesi pois. Sulata kookosöljy juoksevaksi vesihauteessa.

Sekoita tehosekoittimella yhteen kaikki muut ainekset paitsi kookosöljy. Kun massa on paksua ja yhtenäistä, lisää sula kookosöljy ja sekoita vielä uudelleen. Massan ei tarvitse olla täysin sileää, mutta ainesten tulisi olla kunnolla sekaisin ja massan tiivistä.

Kaavi massa yksittäisiin muotteihin tai vaikka leipävuokaan. Itselläni oli käytössä silikoninen leipävuoka, kutta jos käytät tavallista, vuoraa se leivinpaperilla, jotta saat fudgen vielä irrotettua.

Laita vuoka pakastimeen ja anna fudgen jähmettyä muutama tunti. Kun massan pinta tuntuu kovettuneen ja kuivuneen, poista levy vuoasta ja pilko haluamasi kokoisiksi paloiksi.

Säilytä valmiit palat pakastimessa ja napsi suuhun kun mieli tekee. Fudge pehmenee huoneenlämmössä nopeasti ja on mielettömän herkullista kylmänä ja vähän kohmeisena!

Voit halutessasi jähmettää fudgen myös jääkaapissa, mutta silloin siitä pitää tehdä paksumpaa. Siinä tapauksessa lisää kookosöljyn sekä kaurahiutaleiden määrää.

Herkullinen lakritsifudge on ihana herkku jemmattavaksi pakastinlokeroon. Fudge valmistuu vähällä vaivalla eikä siinä ole lainkaan lisättyä sokeria, joten se on mitä loistavin makupala makeannälkään. Kaikille lakritsin mausta nauttiville kokeiluun!

 

 

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi  

Facebook   

Parhaat ruokablogit  

4 kommenttia

  1. Riikka kirjoitti:

    Mitä lakritsijauhetta käytät?

  2. Hs kirjoitti:

    Voikohan tätä nyt sokerittomaksi tituleerata kun taatelit sisältävät aimo annoksen sokeria ihan luontaisesti.. kuulostaa kyllä herkulliselta, pitää kokeilla.

    • sarankotikolo kirjoitti:

      Kyllä mielestäni voi sokerittomasta puhua kun sokeria ei erikseen lisätä. En ajattele syöväni sokeria kun syön vaikka banaanin, vaikka kyllähän siinäkin hedelmäsokeria ihan reippaasti on. Ja pointti on että taatelit sisältävät sitä sokeria nimenomaan luontaisesti, mitään ei ole lisätty. Olen itse aika herkkä valkoiselle sokerille, ja tällaiset herkut ovat ihania koska niitä syödessä olo pysyy hyvänä.
      Kiva että houkuttelee, toivottavasti tykkäät?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *