Hae
Saran kotikolo

Helppo maidoton puolukkamousse

Helppo puolukkamousse sopii sekä puolukkaa rakastaville että sitä vieroksuville. Puolukka maistuu siinä ihan selkeästi, mutta sen maku muuttuu tässä moussessa lempeäksi ja pehmeäksi, ja siitä pitävät siksi myös monet sellaiset, jotka eivät puolukkaa sellaisenaan syö. Ihanan kermainen kookosmanna pehmentää puolukan kirpakkaa happamuutta ja tekee moussesta kerta kaikkiaan suuhun sulavan ja täyteläisen marjaherkun.

Puolukkamoussea voi halutessaan kokeilla myös muilla marjoilla, mutta varoitan, ettei se toimi yhtä hyvin. Puolukassa on nimittäin täydellinen koostumus juuri tämän moussen syntymiseen. Ne eivät sisällä yhtä paljon nestettä kuin monet muut marjat, joten moussesta tulee paksua ja kuohkeaa. Muista marjoistakin saa valmistettua herkullista moussea, mutta monesti ne tarvitsevat vähän lisäaineksia hyvän koostumuksen saamiseksi. Kokeile esimerkiksi tätä hurmaavaa mansikkamoussea, jossa mansikoiden tilalla voi hyvin käyttää myös muita marjoja. 

 

Puolukka on sen verran hapan marja, että monien tuntuu olevan vaikea keksiä sille käyttöä. Ei se omakaan suosikkimarjani ole, mutta maistuu silti puuron ja jogurtin seassa oikein hyvin sellaisenaan. Puolukasta tehty piirakka on myös aina hyvä vaihtoehto, kokeile esimerkiksi tällä ohjeella. Mutta kokeilepa tätä puolukkamoussea kerran, ja luulenpa, että puolukkaa alkaa kulua vauhdilla!

Puolukkamoussesta saat helposti vegaanisen vaihtamalla hunajan agavesiirappiin.

 

Helppo PUOLUKKAMOUSSE

(kaksi annosta)

 

 

2,5dl puolukoita (sulana)

1rkl hunajaa

2dl kasvimaitoa (käytin kauramaitoa)

1dl kookosmannaa sulana

1rkl psylliumia 

 

Sulata kookosmanna vesihauteessa juoksevaksi.

Sekoita puolukat, hunaja ja kasvimaito yhteen tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Tehosekoittimella saat moussesta sileämpää, mutta jos puolukan kuoret siellä täällä eivät haittaa, myös sauvasekoitin toimii.

Lisää puolukkaseokseen vielä sula kookosmanna sekä psyllium, ja sekoita vielä uudelleen.

Puolukkamousse on periaatteessa valmista syötäväksi heti, mutta kun annat sen tekeytyä pari tuntia tai jopa yön yli jääkaapissa, sen koostumus paksuuntuu ja moussesta tulee kuohkeaa ja lohkeavaa. Myös mikäli epäilet psylliumin sopivuutta vatsallesi, anna moussen ensin tekeytyä rauhassa. Turvonneena psyllium on vatsallesi lempeämpää, koska se on jo saanut kerätä itseensä nestettä eikä turpoa enää erikseen mahassa. Tosin yhteen annokseen ei sitä kerralla isoa määrää tulekaan. Psylliumin voi myös jättää pois, ja moussesta tulee vain aavistuksen löysempää.

Puolukkamoussessa saat nautiskeltua marjoja ison määrän kerralla ja vaihtelevassa muodossa. Kookosmannan kermaisuus tasoittaa puolukoiden happamuutta ja antaa mousselle täyteläisen maun sekä kermaisuutta.

Mukavan kirpakka ja puolukkainen mousse! Periaatteessa voit valmistaa moussen myös jäisillä puolukoilla, mutta silloin kyse on pikemmin nice creamista kuin moussesta. Erittäin hyvää kyllä sekin, kokeiltu on! Nice cream versio tosin pitää syödä heti, tai siihen ehtii kertyä liikaa nestettä puolukoiden sulaessa.

Jäisiä puolukoita käytettäessä kannattaa myös lisätä nesteen määrää. Samaan määrään puolukoita suosittelisin kahta desiä nestettä, se voi olla kookosmaitoa tai muuta kasvimaitoa. Voit myös käyttää osan kookosmaitoa ja osan vettä, jos haluat kevennetyn nice creamin.

Kertokaa mitä piditte, jos puolukkamoussea kokeilette. Kuulisin mielelläni etenkin puolukkaa vieroksuvien kommentteja!

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi

Facebook

Parhaat ruokablogit  

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *