Hae
Saran kotikolo

Jogurttinen puolukkapiirakka (G, M)

Jogurttinen puolukkapiirakka on niin maukas marjapiirakka, että siitä tykkäävät taatusti myös puolukkaa vierastavat! Puolukka on sellainen marja, että sen syöminen on vaatinut opettelua. Olen aina rakastanut vispipuuroa, etenkin mummon tekemää täydellisen kuohkeaa vispipuuroa, mutta paljaaltaan puolukat ovat aika ärhäköitä. Niin sitä kuitenkin oppii kun kokeilee, ja nykyään lusikoin huoletta puolukoita ihan tuoreena sellaisenaan. Mikään ei voita tuoreita marjoja!

 

Puolukkaa saatiin tänä vuonna taas runsaasti (iso kiitos kerääjälle, itse en valitettavasti metsään ehtinyt), joten siitä oli pakko taikoa piirakka. Tässä piirakassa on puolukan happamuutta lieventävää jogurttia, joka hyytyy ihanasti uunissa ja tekee tästä herkullisen jogurttipaistoksen! Reseptissä on käytetty soijajogurttia, mutta sen voi hyvin korvata ihan tavallisella luonnonjogurtilla, turkkilaisella jogurtilla tai vaikka kookosmaidolla, mikäli maitotuotteet tai soija eivät sinulle sovi. Voit myös jättää kaikenlaisen jogurtin pois ja laittaa puolukoita sitäkin reilummin – tärkeintä on että nautit tästä ihanasta syksyn marjasta juuri sinulle sopivalla tavalla!

 

JOGURTTINEN PUOLUKKAPIIRAKKA

 

Gluteeniton piirakkapohja

 

 
2dl kaurajauhoa
1dl perunajauhoa
2 kananmunaa
1/2dl kookosöljyä tai muuta kasvirasvaa
1/2dl kookossokeria
1tl kanelia
Ripaus vaniljajauhetta
Ripaus suolaa

Sulata kookosöljy ja sekoita sekaan kananmunat, kookossokeri ja mausteet. Lisää jauhot ja sekoita huolella.

 

Kaada taikina uunin kestävään piirakkavuokaan tai leivinpaperin päälle uunipellille.

Maidoton jogurttitäyte

 

 
3dl makeuttamatonta soijajogurttia
5dl puolukoita
4rkl hunajaa
3 kananmunaa
  2rkl kookossokeria
Ripaus vaniljajauhetta

Mikäli käytät pakastepuolukoita, sulata ne ensin ja valuta neste pois. Sekoita hunaja ja soijajogurtti yhteen. Käytä esimerkiksi sauvasekoitinta, jos hunaja on paksua ja kovaa. Lisää sekaan mausteet ja sekoita huolella.

 

Kaada täyte vuokaan pohjan päälle. Lisää pinnalle puolukat ja ripottele hieman kookossokeria. Paista piirakkaa uunissa 175 asteessa noin 30-45 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Annan piirakan vetäytyä vartin ajan ennen syömistä.

Puolukasta syntyy ihan omanlaisensa piirakka; hapan, kirpeä ja makea luovat yhdessä soijajogurtin kanssa lempeän, aromikkaan kokonaisuuden.

Joten jos puolukan kirpeys epäilyttää, kokeile tätä jogurttipiirakkaa.

Jogurttitäytteen seassa syksyn punaisen marjan hapokkuus toimii täydellisesti!

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi

Facebook

Parhaat ruokablogit  

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *